diet ni berlapar ke..

nak diet ek???tau ke nak diet camne??tau ke diet tu ape??segmen hari ni bukan lagi bersama azizi kamisah..tapi kali ni bersama jiji pakimam..biaser nye kalo pasal2 fitness ni blog zuhry darkbatman je yang dok kasi tips dan mengajor ape2 sal kesihatan tubuh badan ni..kali jiji pakimam lak nak kasitau sal diet mendiet ni..lebih kurang je kan name tu..

aku paling pantang bile dengor orang nak berdiet kompom die pikir nak berlapor jer..tetibe nak jadi mangsa kebuluran..diet2 ni bagi aku le bukannya nak berkebulur..bagi aku le..sebab dulu kan aku pernah gemok..debab..berjeleber tahap badak air..jadi bagi aku le..diet2 ni..

-kena ator makan yang berjadual..tau kan camne berjadual..jangan maen taram je..bekpes lunch dinner..


-malam2 kalo lapar jugak..cube makan pisang..

-ambik pemakanan yang sehat2..banyakkan makan buah2...

-cube ator jadual untuk bersenam..sekurang kurang 3 kali seminggu..kalo tak dapat pon nak wat camne kan..

-nak kekalkan kelangsingan tu..pastikan jaga pantang mase makan tu..kalo ikut ajaran nabi..minum air sebelom makan..makan buah sebelom makan..bukan selepas makan..pas tu mase makan jangan dok selang2 dengan air..jangan dok gelojoh2..habes makan jilat jari tu..dah tu jangan terus minum air..rilek2 dulu...

-yang penting..disiplin..

aku nak cakap aku ni pakor takder la jugak..tapi lau setakat nak kongsi pengalaman aku boleyh la..sebab aku pernah merasa..tengok sini la lau tak caye..banyak cakap pon tarak gune...sebelum dan selepas..

kalo nak ketol2 cam zuhry..cam bro ben tu..ekek yang tu kena makan besi la..eh kena main kat gym le..setakat nak cam aku ni sekeping cekeding ni..boleyh je wat camni..eheheh



bukan sekadar omongan kosong

15 comments:

Shawn Razaleigh said...

hahah

maksud dier tu kurangkan makan.
kalau b4 ni makan 7 pinggan, sekarang kurangkan ke 5 pinggan. haha

^baju kurung^ said...

bia betol ko ni. congrats r bro~
yg penting pmakanan yg sihat

tomato said...

hahahahah ! jnji sihat .. sihat itu comel .

diana said...

yang penting senaman tu...kan???

Iffah Afeefah said...

btol tu

knpe kene jij pakimam?

erk minum selang air tu slalu=P

FasiHaH SupiaN said...

owhh hoo nampak seperti berpengalaman jiji pakiman :)

[sutera kasih] said...

diet yg xbetul membahayakan kesihatan huhu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

cara mkn kena betuil kan jiji

miszlullaby said...

kekeke..hemo2, siap bagik tips tu. wa cayala sama lu fahrin..kekekek.XD

tulus sweet said...

den maleh diet2 ni...

bibi bibo said...

dulu aku penah try buat diet mcm ni , tp aku just bjaya buat 2 hari jea . pstu aku kmbali ke prangai aku yg sengal makan byk2 x igt dunia . hik3 ;)

vampire's lovex said...

pehhhh ketul ketul tuuu...


jadi coach aku wehhhh ..nak slim nih heheh

Подтверждаю said...

as salam..
wallawei~
tips menarik tuh!
<---kurang amalkan.
haha~ cikgu badan ketaq, nanti senang nak gertaq anaq murid

=p

makcik dLa la nih.
asyik diet jer. haha~

James Alexander said...

giler ah... jiji pak imam sebegini hot...

damn... hahaha...

Hanim Mahali said...

cam tak percaya tengok gambar sebelum n selepas tu... tapi memang beto la kalau nak kekal langsing mesti displin... ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved