sebelum dan selepas...=]

Assalamualaikum..

camne korunk2 hari ni sehat x??ceria x??hepi x??
ini hari aku manyak epy la jgk..sebab cik BB x bagi banyak probs la plek spanjang aku dok kat kampung ni..
dapat jgk r aku nak hapdet ini blog..
tenkiyu cik BB tersayang..
 
nak citer r kat korunk2 ni ek..
skunk ni..bile jer aku jumper orang yang pernah kenal aku yang dulu2 macam2 persoalan 
dan karenah deorang..

1.ader yang sampai x kenal aku...due pupu aku sndiri tu..
2.ader yang tanye pehal jd sebegini rupe ni..
3.x kurang jugak ader yang sangka aku ader penyakit..muahaha..yang ni mintak jauhh r..
4.ader yang ternganga..tergumam..terkesima..terkujat..DLL
5.x kurang jgk yang tanye aku ni model doc rozmey ke hape..
macam2 lagi r feedback yg aku dapat drpd deorang...
tp aku tetap hepi..

jd persoalannye..pehal deorang jd camtu..sebenarnye aku ni pade satu ketike dahulu seorang yang amat-amat gemuk dan montel..eheh..
berat aku awal thun ni=120kg
saez baju aku awal tahun ni=xxl
saez sluar aku =42..

memang amat2 besar kan..korunk bayangkan r..dasat..
mase aku dok tengah berkembang pesat tu kan..
aku terkena darah tinggi yang mmg btol2 high r..
yang ni lg la dasat..bleyh kena strok tu..
dulu dan ketika ini

tapi skunk ni sumernye dah berubah dan aku harap ianya berkekalan..
berat aku skunk ni=73kg
tinggi aku =179cm aku rase cam dah normal da BMI aku
saez baju=M
saez sluar=33

dan ini lah yang menyebabkan aku menerima pelbagai respon daripada orang2 yang pernah kenal aku satu ketika dahulu..

ramai bebeno skunk ni yang tanye mcm mane aku leh wat sampai jd camtu..
memang kalo nak diingatkan balik usaha yang aku wat sampai nk jd camni memang perit r..
korunk bayangkan..aku x makan nasi nk dekat 4 bulan.
hari2 wat senaman yg memang meletihkan..

skipping beribu2 
naek tangga turun tanga 30min
sit up ntah berape kali
front support aka pump in.
dan macam2 lagi r..

formula die..
pengambilan kalori yg sikit+pembakaran kalori yang banyak..
ape yang paling penting korunk memang kena cekal..berdisiplin..pastu doa dan tawakkal..
ape pon aku amat bersyukur dengan keadaan diri aku skunk ni dan aku hepi..
trimas jgk kepade trainer2 yang x der tauliah
abdul qahhar muzakkir+hafizin jamil
sokongan korunk memang aku amat2 hargai
cewah


trimas jgk kepader penerbit rancangan biggest loser asia..memang aku btol2 ter inspirasi rr dgn peserta2 die...




ini sumer bukan sekadar omongan kosong




bukan sekadar omongan kosong

30 comments:

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

layan..nice and cool

sekuk tawa said...

ti brutal..trimas bhai..nnti aku follow blog ko ....

ceritera aimie said...

haha .
wow !ternganga den bce entry ny .
bhaha ..cne na kurus se demikian rupa ?
bhhaa .gud gud !
nice entry ;)

sekuk tawa said...

aimie..muahaha..ni satu lg pujian yg mmbuatkan aku x leh nk tido plak mlm ni..aku memang berazam sedasat2nye lepas aku tgk biggest loser asia..deorang leh wat x kan aku x leh wat..ahaha..skunk inilah haselnya..aku da bleyh pakai jeans dgn selesa..eheh

epadzz zainal said...

oww..
baru tau =.='
syabas dan thniah
dan congrats..

sekuk tawa said...

mueheh..horm la mano mu nok tau epah wey..penderitoey aku nk d setaro ni..eheh

sumpit said...

baca N3 ni sambil nyanyi lagu senario pun ok gak... salam kenal

sekuk tawa said...

ahaha..lagu pe yg ko nyanyi tu sumpit..nway salam kenal gak...

nur syahirah said...
This comment has been removed by a blog administrator.
sekuk tawa said...

nur syahirah..masyaALLAH tabarakallah..suemr berlaku dgn keizinan dan kehendak ALLAH..ehe...

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

macamna boleh turun berat bdn secara mendadak? bagi tips.

Zue Cancer said...

perhh!!!!!!!!!!!tak ley blah ko ni..
tetibe rase menyesal la plak makan nasi lemak. thanks...guide aku hohoohoh..mmg inspirasi toi..anyway ko mmg tak jamah nasi lgsung?so ko makan ape je?
we add fb aku

ayatulhusna1207@yahoo.com

tulus sweet said...

hahaha! tahniah!!!
btw. mana fifie erk? rindu ah

Zue Cancer said...

kamu di tag

http://onlymezue.blogspot.com/2011/03/contents-cabutan-bertuah-untuk-semua.html

Zue Cancer said...

sebb aku join contest aku tag ko lg. ko taknak masuk pon takpe sebb dia nak blogger aktif dan rapat so i pick u hehhe

http://whitecarpet-tyn.blogspot.com/2011/03/show-me-your-bff-contest.html

FizA said...

wow! mcm xprcaya lak.. hehe..

pe pun tahniah! ^_^

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

betol tu bro..

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

betol tu bro..

erleena said...

mg hbt,alhamdulillah :D

Rozuan Ismail said...

congrats..mesti usaha keraskan nak dpaat badan yg ok!!samalah kita.. tp i need to turunkan berat badan lagi..good job bro!!

ekin.. said...

so mkn ape??yela x makan nasi kan..?

HATYCIKNUURUL said...

ooooooooooo,..*melopong*

vampire's lovex said...

perghhhhhhhhhh...tabik ahh

Nurul Afifah said...

hebat.!

aliarosli said...

walaupun aku dah taw

tapi aku tetap terlopong gak bile bace nie

muahahahhahahah

akU GaDis said...

perghhhh.. ni entry lame ke weii.. nape ak x pnh tau ni.. haha :P

dasat la,kurus mendadak kot.. nk kurus gak r,, hehe

fasya said...

4 bukan x makn nasi?? lamenye?? sya pling lame pon seminngu je.. tu pon sbb xde selera..skunk ni selera buaye dah dtg balek..kmbali mkn nasi..huhu.. tp time seminggu x mkn nasi tu mmg nmpk la hasilnye..huhu

SumBody Me.. said...

fuh..hebat la..mesgi byk dugaan nk disiplinkan diri utk kurus 2 kn..apa po syabas ar bro sbb bjaya mcapai target utk kurus..

Faaein Talip Roy said...

perghhh.. entri ko yang ni buat aku teruja sungguhlah... satu perubahan yang menakjubkan tu.. hehehe..

yang tak bleh blah ada beg pink tu.. hahaha.. ko guna lagi tak beg pink tu?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

ternganga...siyes tak sangka jiji pernah membesar mcm tu.maknanya usaha akak nak kurus kembali dlm masabeberapa bulan bkn sekadar angan2 kosong.


tgk pipi jiji cengkung, mmg tak sangka dulu pernah gebu.tq entri ni jiji.akak pinjam entri ni boleh?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved