sape usha sape =]

Assalamualaikum
aku pon baru je mncelikkan mate jer ni
monim2 tuk mane yang baru je mencelikkan mate d pg hari yang penuh keberkatan ini
buwat jejaka jejuki..bersiap sedia r korang sebab nk solat jumaat lak pas ni..
potong mane yang patut..sunat tu...


trimakaseh kepada yang dui memollow blog neslo ni..tp apepon..
kite sumer2 sbagai blogger target kite yg sbenar bukannyepengikut seprtimana 
ayah pin dan ajaran kahar
tp 
target sebenar kite adalah pembace dan kepuasan diri sendiri..
yer tak??
tapi aku ucapkan trima kaseh gak r kepada yg memollow blog aku..
trharu je rasenye..
tambah2 yang tulis peminat setia blog hang tu..
sape usha sape ni
ni nak citer skit pasal usha mengusha..
tadi aku dok tgh bersantai2 bawah pokok jambu (bukan aku yang jambu) kt umah aku sambil membelek2 
buku arena bola sepak..

ape yang aku nak kongsi ngan kengkorang.
mngikut satu kajian kaum hawa a.k.a pompuan
lagi kuat mengusha lelaki yg macho..yg nsem..dan yg deorang rase berkenan d hati

ehm terbeliak bijik mate
yg ni ensem ker x
yg ni plak
berbanding
kaum lelaki yg dok ngusha pompuan..
yg cntik..yg terdedah dn terbelah..ehehe..xpon yg berkenan di hati
btol ke x ek??
aku nk usha die ni
aku pon lepas bace td mcm terkujat gak..
x sangka ek..aku dok rase aku sebagai kaum lelaki ni lg kuat dok ngusha kaum hawa..eheh(ini tipu)
tp ini sume adalah berdasarkan satu kajin ok..
buwat kaum hawa trimer la hakikat ini..
tp mngikut info ni
wanita ade kemampuan utk smbunyikan perbuatan mngusha mereka.
jd peratusan utk mereka terkantoi tu adalah lbeyh rendah..
menurut sbuah buku
why men can only do 1 thing at a time
and 
women never stop talking
pnulis die barbara pease..
menurut buku ni r kan.

area penglihatan pompuan ni lagi lebar dari lelaki. 
macam mate ikan r kot... 
jadi kaum wanita x perlu r mngalih kan sangat muker dan posisi deorang tuk mngusha laki2 yg mreka berkenan.
berbanding kaum lelaki
area kaum sejenis ngn aku ni lg sempit nk dbndongkan ngn kaum wanita..
tapi lau yg jenis 2 alam tu cmne ek..eheh
 jd peratusan tuk kaum kekiter wahau kaum adam tuk terkantoi ngn mak korang ke..
kakak korang ke..
adalah lebih tinggi..
msti ader antara korang kan oleh keranan keinginan nak ngusha tu tinggi bebena smpai sanggup tu
menjatuhkan enphone korang..ehehe..


tapi kalo banarlah kajian ni..
ini adalah salah satu kebesaran ALLAH..die mnciptakan wanita dan laki
berpasang pasangan..
(tapi bio le care halal nk berpasang2 pon k)
ape pon dr kajian ni kite dapat tau kelebihan wanita dan 
kekurangan kaum adam
dari segi batas penglihatan.
jd memang kaum hawa dan adam ni
perlu saling lengkap melengkapi.
kan2.
korunk setuju x..
cantik je mate budak ni..x nak derma ke




bukan sekadar omongan kosong

12 comments:

shaffique said...

nak usha ramona flowers gak. haha.


My latest entry : Kasut Adidas Superstars Facebook Dan Twitter

sekuk tawa said...

muehehe..ko pon nk ngusha gak..ati2..kite mudah terkantoi..

Cik Moon said...

ermm...cik moon nak usha nabil raja lawak.. buleh tak?? hahahaha..lepas tak.. ngeee~

sekuk tawa said...

kalo cik moon ok jer kot..sbb susa skit nk terkantoi..sempat mnyempat jer nak kaver line...hehe

POSH76 said...

ushala sesapa yang berkenan hehe

Cik Moon said...

hahaha.. konpem arr xkantoi.. leh jerk nak cover line.. owang xpemes kan..ngeeee~

sekuk tawa said...

posh...mmg r nk usha yg bekenan..xkan le nk usha yg x bekenan kot..eheh

cik moon..muehehe...mmg yakin beno ek x kantoi..nnti kang trkantoi ngn pkwe..susa..

ibnubaba_04 said...

ji..jawab hok aku tag mu..huhu

Aina Nadhirah Bt. Ab. Hisham said...
This comment has been removed by the author.
NuRuLiZzATi kHaLiD said...

heshhh!!!
tipu2x..tak baik tipu..HAHA!!!
ye ke neyh???

sekuk tawa said...

aina nadhirah..okeh kite usha mngusha..muahaha
nurul izzati..ini bukan omongan biaser2..ehehe ini yg btol2 ni..

aliarosli said...

ek??? baru aku taw

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved