boleh la nak minum arak...

*baca sampai tamat untuk mengelakkan kekeliruan tentang tajuk

"ostad2..ooo ostad chong..ni2 ko kena tolong aku ni weyh..probs aku ngan awek aku..ko kan tau kan..awek aku ni free hair..rambut percuma cuma je orang nak tengok..nak dijadikan citer..semalam aku tanye die dengan penuh kemanjaan..bile die nak pakai tudung?????die cakap kat aku..hurm..pakai tudung bukannya ade dalam rukun islam..dah tu pulak..yang bezakan islam dan kafir bukannya bertudung..kan ke beza islam dan kafir tu bersolat je kan.."

"dah tu camne ko jawab??..engko sebagai pakwe die..nak jadi suami die..takkan ko melopong je weyh..malu kaum le weyh"

"kompom le aku jawab weyh..dah kate member si ostad kan..aku jawab le..memang le dalam rukun islam tu takder pon suh pakai tudung..tapi kan ke..rukun islam yang pertama mengucap dua kalimah syahadah..dan tiap2 hari pon dalam solat..kita dok mengucap kan"

"okeh...cam menarek je jawapan ko tu....sambung2"

"aku tanye le die paham tak makna syahadah tu..die cakap paham..aku cakap le kat die..bile kiter bersyahadah..kite sudah dikire berikrar bahawa ALLAH itu tuhan kita dan  NABI MUHAMAD itu pesuruhnya..jadi takkan le kita nak ingkar lagi suruhan tuhan dan ajaran NABi kita...yer tak???

"yer la tu..kire oka le jawapan engko tu..mantap jugak engko ni ek..menantu pilihan merangkap suami idaman le ni..tapi kan..kalo aku le kan..aku jawab pendek je..kalo die cakap pakai tudung takder dalam rukun islam..pas tu kire leh buat le kan..aku nak cakap kalo cenggitu..aku nak ajak die tegok sebotol due arak amacam??


"engko ni pak ostad..mesti die cakap takleyh..minum arak tu kan haram."

"oo tau pulak die arak tu haram..dah tu takder plak larang minum arak dalam rukun islam..camne tu???

ha'ah kan....huk aloh...ko je la ambik awek aku....



bukan sekadar omongan kosong

34 comments:

liyana said...

mcm2..
huhu..
nice entry

Sunah Sakura said...

like sejuta kali entri ni...!

Titisan Hujan said...

bkn sng nk mgubah manusia ni kn

ade je jwpnnye

Syakir Rahman said...

comey nye budak tuh.....hahaha

Iffah Afeefah said...

org tak nk buat mmg beribu alsn boleh cipta

tapi sjauh mne alsan tu boleh kalahkan hukum agama

erk die bg awek tu ji

amikla cepat

cucu umie said...

mantap ah jawapan bro... satu pendektn yg mantap dan boleh digunakan lol..

Hanis MY said...

hadula...naka tapi bermakna, tapi ji nok wak rano eh kito sero nok kosi bendo2 gini tapi key takut saim hop tok paka tudum tu sero ati pahtu tokse saing plok wuwuwu...

NURUL AINI NORAZMAN said...

wahhh,.jawapan tu mmg terbaik,.
ada org pernah tnye aini :

"mcm mana dlm dunia skunk boleh ada mcm2 jenis manusia, india lain, korea lain, melayu la, afrika lain,.lain dari segi warna kulit,. sedangkan semua ni dari keturunan adam manusia pertama didunia ni"

erkk~tergamam xtahu nk jawap apa,.huhuhu

✿ boonga_kecik ✿ said...

erk. member dh offer awek de tu haha

Bantal pelok aku cemburu kat...

James Alexander said...

terbaik la ostad...


terus dapat awek free satu... hehehe...

KuNanGKuNanG said...

he3..kadang2 jawapan xperlu panjang2 kan? kalau awek tu masih wat2 xpaham..tglkan je la..huhu

sergeant keroro said...

wow!!! nice jiji, terbaik XD

~ Arez-Leen ~ said...

like 100x jawapan tu...
nice entry.

diana said...

terbaeeekkk!!!
heheh..

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

best entri nih

Подтверждаю said...

as salam..
haha~ suka entri ni.
buat kita berfikir sejenak logikalnya. tapi jika ia diterapkan dengan hujjah, lagi ngam.

=)

bab2 nak mnerungakai kekeliruan berkenaan hukum pun, kena berhati2 bila melibatkan soalan reverse psychology

;)

Aya Ariel said...

ji..mum ambik lah gewe saing mum tuh..
nescayo dio ake paka tudung bilo mum berhujah gitu..
auuwww...
demo make dale boh!!

risa said...

nak like banyak2 boleh tak??
hehehehe suke lah

akoo said...

haha ayat last tu xbley bla..

''ko je la ambik awek aku....''

keh3

gedek! said...

setiap perkataan sudah dibaca...

Nin Fazren Elyana ツ said...

eh eh jiji aku suka gila entry nei.hee

bersama kak Es said...

kalau dia kata hhaaaa.. dah lama tunggu ni nak minum sesame ...
canne ??

bersama kak Es said...

suke jawapan ostad ... ringkas dan kena batang idong die ..

risa said...

okeh jer..silakan amik mana yg baik ye sayammmm..tau kan cemana nak copy? hehehe

NOOR FATIN said...

betol tu!! haha.. biar dia je la amik awek ko :P

dasyat betol jawapan si awek tuu

Qaseh dalia adelia said...

time ksih ostad bagi jawapan .. t len kali kalau de uwekz2 cun yg degil leh lah basuh sikit .. bagi dia terkedu ke hape ke .. kot2 ade timbul kesedaran..

Mutiara Bernilai said...

jiji,
kalau awek tu cakap 'boleh minum arak' mcm ne?

hu~

faralyxious said...

sempoi entry awak... :)

kalau rajin tgk page saya then become my follower yea :)

faralyxious8693.blogspot.com

^baju kurung^ said...

betol! tepat skali, 100 mrkah utk kamo

tomato said...

aku asuka ni seratoslimapulohenam ratus kali !

FasiHaH SupiaN said...

terbaik, berjuta kali aku like!!

miszlullaby said...

kekeke...mende la awek die tu.sekeh kepale sikit.yang bf nye pon same. sekeh due2 sekali.

**::CIKNUURUL::** said...

huihh,terbaekkk wokk pak ostad,..



eh ko ni ji,smakin pemes amos dh ni,.malu aku nk kwn ngn ko,.keh3,..bile dh pemes,jgn lupekn tanah ye,.

armouris said...

lagi info tentang arak di SIHAT SELALU - Ketagihan Arak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved