faedah merempit

merempit memang sungguh memboringkan..tak der la cam kete..leh layan radio.leh layan rock kapak..ramlah ram ke selagu due..kalo naek motor mane der radio.GPS ataupon tibi berbelas inchi...sebab tu ramai dikalangan rempitan se melaya merekacipta pelbagai ektibiti menarik sepanjang perjalanan mereka menuju ke destinasi ketika menunggang motor..antaranya..

-mengintonasikan pelbagai bentuk vokal..sehingga terciptanya lagu doraemon versi rock..tak pon bertukarnya irama zapin kepada irama hiphop..sambil2 tu leh la reka-mereka lagu sebarang dua..

-gali gali menggali sisa terkumpul didalam lobang idong..namun mereka yang ade penyakit resdung tidak digalakkan melakukan entibiti ini semasa menunggang motor..ditakuti..anda terbersin secara bertalu talu dan ini membahayakan nyawa anda dan orang laen..mereka yang tidak memakai helmet bervisorkan kegelapan juga tidak digalakkan..kerna akan menghancorkan kemachoan seorang perempit..


-kalo le keadaan cuaca mase tu ribut petir panahan kilat bertalu talu.maka..beralunan zikir akan didendangkan..maklom la..kang terkena petir..kire elok2 le 'sign out' dalam keadaan berzikir..


-bagi seorang mat rempit yang bekerjaya sebagai seorang blogger tetap dan tegar..mase rempit jugak le macam macam entry boleh dipikirkan..contohnye entry camni..ni baghu je terpikir sambil rempit kuar pergi cari dedak nak bekpes..


ape pon ini adalaha antara ektibiti berpekdah bagi perempit-perempit..kalo yang jenis perempit yang suke bebeno naek motor gune satu tayor..yang suke2 baring baring..yang tu pon sebab deorang dah boring jugak..dah BORING bebeno dah IDOP..




bukan sekadar omongan kosong

26 comments:

siti kektus said...

Eh, bukan sbb dorang kreatif ke? Hehe

Ieda Al-Habsyi said...

getik mat rempit! no no no jiji! hahahahha! :)

Ainul Hayat said...

HAHAHA....BORING nak HIDOP aku suke lak stetmen yang kau berikan wahai ustaz jiji

KuNanGKuNanG said...

rempit? sape tengok HALAQAH malam td tau le padahnye..

kiera'sakura said...

macam aku time dolu dolu.. idea update entry datang time tgh merempit nk gi keje... hahahaha

sergeant keroro said...

baru lepas merempit tadi, hehe XD

Rozuan Ismail said...

berfekdah jugaklah merempit ye.

mOon jOhari said...

...kalo minah rempit buley tak guna cara berpekdah ni???

aimie amalina said...

ayooo...saya ade resdung kuat..x leh la nk merempit..huuuu

Isteri Encek Bard said...

hahha ieb minah remfit jiji

bersama kak Es said...

rempit mmg best laaa..macam nasi himpit

Khairul Antasha said...

suka ayat last...haha..boring nak idop

risa said...

ai masa pregnant merempit sampai sembilan bulan uuuu

James Alexander said...

terbaik la pak ostad a.k.a. ahmoi a.k.a. jiji. nak2 bab sign out tu... gua suke.. hehehe...

norhatizahmohamed said...

hahahaha

puteri ain said...

da macam ultraman rempit dah . hehe

Iffah Afeefah said...

tula

da bosan

tggu amik nyawa je tu

NOOR FATIN said...

ko ke tu weh? hahaha

saya bukan tomato said...

kau perangai memang lah ............... ;p

Sunah Sakura said...

jiji the rebit, sekarang ni ko tengah merempit gak ke?

emieysandra said...

bekpes ng dedak ko weyh? eh eh..otomen rempit jgak~

ghost writer said...

merempit seolah berblogging...ada masa gilernya ada masa bosan tak ingat nak makan...haha

diana said...

picit jerawat pun boleh..

FasiHaH SupiaN said...

jgn tulis blog smbil merempit udah ler

^baju kurung^ said...

slalu buat la ni..
btw, truskan mngajak mat2 rempit sprti ko bpikiran sbgini. atleast tak susahkn mak bapak

niena shopping2u said...

power rangers ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved