jangan jadi biawak..






biawak ni ialah binatang seperti buaya tapi die lagi langsing dari buaya..biawak ialah jenis spesies menatang lidah bercabang..kekadang perumpamaan lidah bercabang ni ade jugak diberikan kepada manusia2 yang jenis cakapnye berbelit belit..same je la dengan perumpamaan macam talam dua muka..tapi kalo talam2 ni macam sopan gitu bunyiknye

terkadang sedor tak sedor..kita pon pernah gak jadi cam spesies biawak ni..yer la nak menuding jari kat orang lain..kena jugak kita perati diri senirik dulu yer tak..dalam dunia blog ni pon..wujud jugak kan..style entry bercabang..komen komen bercabang..macam2 lagi la yang bercabang..

kita sebagai yang beragama islam pon terkadang ramai yang jadi biawak..lidah mengaku islam..tapi setakat pengakuan je la..perbuatan tak disertakan..jangan sampai aku buat engko jadi biawak celop tepong



bukan sekadar omongan kosong

16 comments:

sergeant keroro said...

biawak celop tepung sedap tak?? haha

HASNORWANI ... said...

mahu try ka sergeant? he3

selingan : Kurangkan penggunaan kalkulator seminima mungkin! Manfaatkan fungsi otak anda semaksima mungkin!... Kerana otak anda lebih hebat dari kalkulator.

ir prof dr alia rosli said...

tak paham

laskar pelangi said...

menggelikan!

biawak goreng cicah budu agak2 menyelerakan tak? haha

Tan Tin Ton said...

ieeeee. gelinya. Orang Islam boleh makan biawak ker?

sergeant keroro said...

jiji, ni haa entri segmen XD

http://platunkhaz.blogspot.com/2011/07/plan-no-357-segmen-dialog-kreatif.html

cucu umie said...

makan dalam talam tu mcm biase jer..tpy bukan lauk buaya,.lauk ayam..gaga

dang intan duka said...

geli.. huhuhu

minta dijauhkan dr menjadi biawak..hoho


peace

SoLy SoLicious said...

huwaaa....xsanggup nak nengok......huhuhu...

P/s : manusia skg depan cakap lain.belakang cakap lain..

James Alexander said...

jgn jadi biawak... itu moral of the story... jadik x perlu nak letak gambar biawak goreng tepung kat sini ye jiji...

zarazueyin said...

biawak dlm gmbr tu kecik
kt tmpt sy, biawak dier 3 kali ganda tu...hehe...kalau buat goreng celup tepung bole mkn seploh org...hehe....uwekkk....geliiiiii

fiq. said...

wow dah xde idea lain kot nak makan ape, gemuk2 plak biawak kat atas ni.mintak dijauhkan jadi biawak dan orang yg makan biawak,,,hehe

truth,
From My Fingertip =D

aimie amalina said...

nice!

tapi kalo biawak celop milo?
heheheh=p

i'm ezza haniza said...

bermakna!

izfanora said...

yuks.. motif letak gambar biawak camtu? muntah hijau !

betul juga tue..

FasiHaH SupiaN said...

hmm tahu xpa...

p/s: geli wey nengok biawak tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved