tak sabarnya nak tarawih...ramadhan oh ramadhan..

"ostad.amacam malam ni..clear ke tak clear??.."

"clear2..tapi malam memula ni tak bagi tazkirah lagi kot..kita tarawih samapai sudah je dulu ek..malam esok start tazkirah..hurm microphone amacam tok penghulu..kasi gempak ke idak..kalo ade sound ghupe2 masjid haram pon ok jugak uh"
"hamboi pak ostad..bukannya nak buat konsert pon..nak solat tarawih je"

"wohoho..wahai tok penghulu..sound gempak tu kira cam pakej la tu..biasa kalo sound dah gempak suara yang tak berapa nak gempak pon tetibe jadi gempak..baghu ada semangat lebih nak jadi imam..makmum pon clear je dengor..baghu le terasa roh bacaan ayat suci quran tu..bila lagi kan..takkan nak tunggu ceramah je kot baghu nak setting sound gempak2.."

"ha'ah kan"
"satu lagi tok penghulu..takder ke juadah berbuka puasa untuk pak imam ek???"

p/s
kepada para bloggers yang berniat baik nak share seketol dua hadis pasal bulan ramadhan takpon ektibiti2 dalam bulan mulia ni..pastikan dulu kedudukan hadis2 tersebut ya...



bukan sekadar omongan kosong

8 comments:

Hanis MY said...

Salam ramadan ji, selamat bertarawih jg

KuNanGKuNanG said...

wah..semangt btl pak ostad ni...nanti sy antakan juadah berbuka ye.he2...mudah2han ramadahan kali ni lebih baik dari yg sudah2...amin...

visitme@FaTiN cOrNeR said...

salam ramadhan..

semoga bertambah iman di bln yg mulia nie..

cukelat_berangin91 said...

selamat menyambut ramadhan al-mubarak..khas buat pak ostad jiji..hehe

James Alexander said...

benar apa yg pak ostad katakan...

Iffah Afeefah said...

erm imam jiji!!!

aimie amalina said...

haaaaiiit!
baek bosh!=)
waaa...dah bape lame aku x jengah sini
dah berwajah baru..kiki
nice!
epy fasting cek Jiji!
>____<

FasiHaH SupiaN said...

nak pi jadi makmum ko lah,haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved