mana lagi meriah..aidilfitri ke..aidiladha

kalo ditanya..raya mana satu yang jadi pilihan idaman kalbu..raya pose ke..raya haji???perayaan lain lain tak termasuk dalam soalan kali ni..jadi takyah menggatal nak jawab thaipusam le..deepavali dan sebagainya..

aku kompom kompom jawapannya..raya pose yang sungguh ohsemm sambutannya dari raya haji..raya haji mana ada omak2..akak2..makcik2..dok mengukus kueh raya..pendek kata dan pendek citer la..memang raya pose lagi meriah dari raya aji..


what kedehal terjadinya situasi cenggitu???pendapat aku je ni..aku rasa sebab..dah sebulan kita dok berkorban..menahan lapor dan dahaga..pas tu menahan hawa nafesuu..tahan sume benda yang boleh membatalkan..memakruhkan..mengurangkan pahala pose..sebab itu la..bila tiba hari raya pose..kita semua macam teruja gitu..oh yeah yeah..sebab hari raya pose adalah hari dimana kita menyambut kemenangan kita bilamana sebulan kita dok berperang dengan nafesuu dan diri kita senirik..

tersiratnya..bila mana kita berkorban segaban mungkin..bila kita dapat mengecapi kejayaan atas pengorbanan kita..maka kejayaan yang kita  dapat tu memang betol betol suwittt...kemanisan kejayaan bergantung pada pengorbanan sebelom mendapat kejayaan...yer tak..tak caye..ofeekoosss kena percaya la weyh..


p/s
memang le kita teruja sebab raya..tapi jangan lupa..setan dah bebas..maka setan seetan tersebut sedang kelaparan mencari mangsanya..tunjukkan pada mereka hasil dari didikan ramadhan tahun ini..



bukan sekadar omongan kosong

25 comments:

senyumSOYA said...

raya haji!!
kat rumah saya kelate raja haji lagi meriah.. hik3~ duit raya pun dapat..^^"

aimi adilah said...

org pantai timur konpem akn ckp rye aji... aku pon xtaw npe sb xpna ag sambut rye aJI kt pntai timur :)

bg aku rye pose gk lh.. sb aku bkn org pantai timur ahahahahha =)

selamat hari raye =P

ijA said...

selamat menyambut hari raya aidilfitri..lagi meriah hari raya aidifitri..

Muslimah Optimis said...

bagi aku sama je raya posa ke raya aji ke.. raya jugak.. mintak ampun mintak mahap..

ko no ostad rock ek.. agaga.. baru aku tau... btw pes time masuk blog ni aku xsangka pon yang ko ni ostad.. :P

d_LA said...

tp ape yg aku tgk family aku ni kalo time raya pose mesti ade hok xleh blk..tp kalo raya haji acap jugok sume balik..apepun aku suke duo2..hehe

Asyila Zainuddin said...

raye puase la lagi meriah.. boley balik kampung, dpt duit raye lagi.. haha..

SoLy SoLicious said...

ghaye aji pun best..sebab dpt mkn daging..leh bakor sate...hahaa

Anisa Hang Tuah said...

semua meriah
sebab ade makan sedap2

hiks

ina said...

raye pose la beshhh! semoga apa yg kita lakukan di bln ramadhan akan beterusan selepas ini... InsyaAllah

cik pulau said...

aku rasa sama je weh...raya pose ke raya haji..
hehee..

sara zainol said...

kat perlis raya haji or pose dua dua sama meriah.. duit raya ttp dpt.. biskut raya ttp buat :)

~SaL IjOu~ said...

selalunye raya pose meriah..kita sume excited nak beraya lepas sebulan da pose..n mmg selalu org ckp org pantai timur raya hajinya meriah kan..ade gotong royong bagai masak lauk n makan nasi (time ni mkn kueh da kurang ) ramai2 kat situ kat sini..
terpulang pada cara masing2 menyambutnya menjadikan ianya meriah ke idak~

Puteri Iqa Izyan said...

raye pose sebab konpem aku dpt duit raye. muahahaha

PENCONTENG said...

oh raya haji tuu mcm tak raya pun doh hahahaha

FasiHaH SupiaN said...

SETUJU! hewhehehe

unieMARKS :) said...

ya.nampak macam aidilfitri lagi meriah.selamat Hri raya Jiji ;)

JHaZKiTaRo said...

salam ramadhan.. jemput singgah my blog (Aku Sebutir Pasir) kalau nak baca pengalaman saya mengembara di 46 buah negara .. :)

Cik Eliza said...

nak rayaaaa,

tapi x nak setannn. HAHA

nuruashia ♥ said...

raye hj agy best..

**::CIKNUURUL::** said...

yeahh!,.aku nk tnjukkn kat setan2 gndol tu bhawasanye aku dh kuat skang,..err,.:p

**::CIKNUURUL::** said...

opss,ji,.lupe,.selamat hari rayeeeee,..:)

maaf la kalo ade ko terase ngn aku,.ekekek,.tp aku rase ko chill je,.yeah!,.aku pon,.

diana said...

ada jugak yang berkorban nye idak tapi nak jugak menyambut kejayaan ..
muka tak malu ke tu???
heheheh

Qaseh dalia adelia said...

dua2 meriah , bagi den raya haji meriah sebab saling gotong royong je , n wat makan2 sembelih2 lembu .. syokkk .. peti ais pun penuh dengan daging hahaha

James Alexander said...

dua2 sama... x meriah sgt... x de beza bagi aku...

MerLe said...

aku vote utk aidiladha~ tp aidilfitri pn meriah gak.. terutama bg yag posa penuh ms bln ramadhan, mmg akan rasa best raya aidilfitri.. best raya aidiladha bile time nk bg daging korban.. ok aku suka bab tu~ cm raya posa gk, bile ziarah umah jiran2 ngn sdara2.. cma beza ms raya posa ada kuih raya.. ms bln hji plk ada dging korban..

pjg la plk komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved