senang ke bangun sahur.

anda liat bebeno bangon sahurnya..biorpon digertak dan dikejutkan beberapa kali..anda masih lagi dalam keadaan kaku ibarat mayat tak bernyawa..sampaikan yang tolong kejutkan anda tu jadi stress tak semena mena semata mata kerna nak kejutkan anda bersahur..ada beberapa cara nak bagi sonang je anda bangun senirik sahur bagi yang membujang senang cam aku le khususnya..

-sediakan juadah sahur yang tak kurang harganya dari due tige ratus..kompom akan bangun jugak sahur..mane taknya..goyang jiwa raga bhai..makanan beratus ratus regenye tak habiskan..basi cenggitu je..(kes ni berlaku due tige hari lepas..bile aku beli pizza nak sahur..mahal kot)

-mintak awek awek tolong kejutkan..tapi tak macho le awek kejutkan..kata nak jadi imam kuarga..apa kata tawarkan diri senirik nak kejutkan awek awek..sebelom tido wat agreement dulu dengan awek nak kejut mengejut time sahur..kompom semangat laen macam..

-set lagu alarm kat henset tu...lagu bila izrael datang memanggil ke..takpon lagu2 yang bisa menggetarkan jiwa dan bisa menyentapkan nafsu nak tidor..takpon set alarm yang bile bunyi alarm tu kuar sekali gambor2 mayat ke...jangan le taruk gambor porno pulak..lagi satu set alarm tu bior berulang lime puluh henam kali..baghu sentap perasaan nak tido..lagi lagi...henset tu korang letak atas almari baju..nak kena bangun.pas tu panjat kerusi lagi nak mamposkan alarm tu..
-cara paling afdhal..bangun untuk semayang malam..bersujud kehadrat illahi..sempena bulan pesta ibadat.untung2 berjumpa dengan malam lailatul qadr.. ibadat sampai le ke waktu sahur..





bukan sekadar omongan kosong

30 comments:

bukankosong said...

aku as long set alarm bgn rr..

lagipun lately dh jd rutin,kul 3am dah bgn utk sahur

aimie amalina said...

hahaha
mang bes gile!
yg no.3 tuh..begeto badan..hehehe

sergeant keroro said...

yang second tu mesti ko da bese buat kan jiji?

Cik Eliza said...

pehhh!

idea bernas , HAHA

selalu rumate yang kejot.

muahahahaah!

Asyila Zainuddin said...

setakat pose kat umah ni, tak pernah lg la bangun sendiri.. kekekeke.. kalo pose kat hostel ke, baru bangun sndiri..

Suhaili Sarif said...

ooo jiji tido awal smlm sbb nk qiyam ya? :)

laskar pelangi said...

perghhhh! tang letak alarm atas almari tu..memang pepagi dah sentap kot.nak kena bangun tutup alarm kan..hik3

nak cepat bgn memang kasi set alarm banyak kali.bila dah banyak kali duk bunyi, comfirm sentap..terus bangun...=D

diana amin said...

set alarm bila izrail dtg memanggil.... terbaek!!! haha

fairuz said...

semoga aku dapat suami yang suke bangun sahur! hehehehe :D

Muslimah Optimis said...

huyooo. aku suka giloss dengan tips2 yang ko bagi nih..

btw.. dah lama aku nak tanya.. Macam mana ko dapat nama Jiji Yu???

Ada sesuatu yang bermain kat pikiran aku nih, tapi..ermmmmm

SoLy SoLicious said...

letak loceng banyak2 kat keliling katil..haha

Faaein Talip Roy said...

perghh.. juadah sahur beratus hengget.. membazirlah.. tak mendatang kesan kat aku... hahaha..

siti kektus said...

set alarm 40 kali belum tentu bgun weh. lalala :p

Nur Farah Hani said...

haha,

fara bangun 5 min sebelum abis sahur untuk minum air je.. pastu sambung tido balik.. heheh :D

Anum said...

anum senang je bangun sahur
hehhe

Ainul Hayat said...

teringatlak fon member dia set alarm guna tone nama-nama Allah...siap note kat situ "bangun, masa untuk mencari rezeki"...agak insaf gak ar...hehehe

Atiqah Sa'ahiry said...

tip lagi,,tido malam awal..insyaallah senang bangun sahur dan soknya tidak mengantuk..

^baju kurung^ said...

baik ustad!
suh kwan jirus ngn air batu pn ok gk~

Mat Gebu said...

Bijak....anak menantu sapa lah ini...

Iffah Afeefah said...

aku nk suh HJ kejutkan la gini

ps: Y last tu aku suka

PENCONTENG said...

pakwe aku tak macho lah. dia patot baca entry kau ni. ade ke patot aku je yg selalu kena kejutkan dia.

hahahha buat luahan hati kat sini.

Edy Zaidi said...

stakat ni xpernah missed sahur lg

liyana said...

tips 1 3 ngn 4 tu bleh pkai...
tip no 2 tu ko msti slalu buatkn?haha

M a W a D D a H said...

menarik tips nie...muehehehe..tp kalu bab sahur kena beli makanan mahal...wuaahhh..rugi tu kalu tak terkejut..ade menangis 10hari..kehkehkeh

eiela said...

senang bangun sahur, kalau sesapa yang susah nak bangun sahur tuh, siram je dengan air.

Edy Ramanov said...

selagi jam kunci, insyaAllah boleh bangun. ngee...

James Alexander said...

selalunye, bantal aku yg kejutkan aku... tau2 je die dah suruh bangun... so trus terjaga...

akoo pae said...

aku bese bapak aku yg kejut..hee

izfanora said...

tips mantap nie.. :)

ptutlah ko sng bgun yer..

Qaseh dalia adelia said...

pakwe ai salu kejutkan .. haha
selagi tak bangun berpuluh2 miscol ...

huhu padahal dah bgun saje tgk reaksi ,baik tak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved