tak syok la kalo tak memahami

"apa lu doa qunut pepagi lu ada paham ke tak??ker lu dok layan feel ngantok lagi time dok doa qunut tu"

"gua paham ala kadar jer..tu pasal gua tak  berapa feel sangat mase solat"

tips untuk lebih khusyuk dalam solat..ada banyak tapi aku bagi satu je la dulu...
-paham bebetol makna2 bacaan dalam solat-

tu baghu paham..tak hayati lagi..tapi besenye kalo dah paham..insyaALLAH..kalo yang mana masih lagi ada HATI..air mata akan berderai le...





bukan sekadar omongan kosong

11 comments:

Iffah Afeefah said...

berderai tak air mate ko..ade bende nk tnye ko..tp nanti la

rara pinkmafia said...

hmmm seday lak rase.mmg pas ni nk paham tol2.

Ieda Al-Habsyi said...

insaff..betoi kata ko ustat..isk..isk... :(

Diana @ bilakukatacinta said...

secara jujurnya.. i mengaku..i tak paham sgt pun ape yg dibaca lm solat. (pasni kena bukak tafsir quran)

Asyila Zainuddin said...

bestnye kalo terer bahase arab kan.. setiap ayat tu mesti terus faham je..

Edy Ramanov said...

pilunya hati bila dengar bacaan qunut tu. tapi bukan semua orang dapat rasa. agaknya yang lain tu rasa semut2 je kaki ya. =)

Qaseh dalia adelia said...

T_T

Anonymous said...

"tips untuk lebih khusyuk dalam solat..ada banyak tapi aku bagi satu je la dulu...
-paham bebetol makna2 bacaan dalam solat-"

tp mcm mana kalo ad org yg xpnda arab n xpaham sgt ngn makna bcaan dlm solat tu..mcm gua ni?.. :(

adui..sentap ngn dri sendiri..huu :'(
terharu jg...

stkt ni taw makna alfatihah n iftitah,bcaan rukuk,sujud..tu je la kowt..teruk op..huu~

akan/sdg cuba utk blaja makna2 dlm solat.mudah2han..
doakan gua ye bro ustad!

seqian,wassalam,

sergeant keroro said...

betul, nice :)

izfanora said...

betul lah.. bila kita tau maksudnya, kita lebih menghayati apa yang kita buat..

ghost writer said...

maaf,aku gagal untuk itu.tapi aku masih berusaha untuk itu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved