tips nak dapat buffered earning cara jiji yu

hamboi..nampak berlonggok sakan entry blogger masing kemasing dok tayang BE..ataupon katanama panjangnya mengikut kamus prosakata papa gegebu..Bulat Empatsegi..tak kisahlah apekenamanye nama panjang die..tapi yang penting...ade hasil yang masyukk disebalik misteri BE tersebut..sapa tak nak duit kan..membohong le kalo taknak duit..

antara cara cara yang telah diajor oleh sifu aku..pada satu ketika dahulu.masa aku tengah terkapai kapai kejakunan....tapi ni kira aku dah campor gaulkan cara aku dengan cara sifu aku..

-letak iklan tu bebetol..takyah dok menggatal nak suka suki letak iklan tu merata tempat bercampor gaul dengan widget widget gugurl yang bersepah sepah tu..

-antor tiket(pertanyaan) kat abang2 nuff...tanya la seketol due..amacam blog gua tak dapat BE lagi ni..padahal blog laen dah meleleh leleh dah BE die..antor sampai deorang naek berbulu kepala dok melayan karenah korang..

ni contoh entry nuffnang
-komen le entry2 nuffnang..bior deorang sedor kewujudan blog korang..bahawasanya korang dan blog korang sememangnya wujud diatas muka bumi ini..eleh macam le tak biase komen mengkomen..

-kalo rasa2 macam tak paham lagi..rasa bebal tetibe..moh kita melepak kat blog nuffnang..macam macam ada..pepandai le nak idop..wat macam blog kekiter je jugak..pergi kat home nuffnang tu ade blog kat atas tu..hah tekan je..

lain lain tips dari sifu..
traffik kalo boleh 100uv sehari le..tapi ade jugak yang 20uv dapat je BE
rajin2 bergeli geli ngan staff nuff dapat je..


BACKLINK NUFFNANG *kalau kau buat entry pasal nuffnang,pasti kan ada link nuff*

lagi satu..yang part survey..jangan isi memaen cam aku ni..aku isi ikut suke nafsu je..

nak lebih kena la usaha lebih..ye la memang le berblog bukan kerna duit..tapi dah alang alang menyeluk saku bior le sampai kepangkal bahu..





bukan sekadar omongan kosong

31 comments:

norizzati mat suri said...

ade kaitan kah gmbr dgn entry??haha...nice shirt..tag hrga pun xbuang ag...bape hrga uh??

Asyila Zainuddin said...

h0h0.. nk kene try ni.. tak dapat be lg.. haish..

anis aneesa said...

ooo..eden pun xtaw sgt psal be2 bagai nie..eden nye be baru jerp 40sen..tu pown dh bezaman gak r x dpt..wuwuwuwu..

sergeant keroro said...

ostad jiji mesti selalu dapat, hehe XD

Kalamhati said...

tu dia tips abam jiji tubik doh..syukran
hok penting keno rajin geli geli ngan staff nuff ye..hehe

MerLe said...

hehe..terima kasih utk info..aku xtau pape lg psl benda alah ni..

Miecyber said...

Tips menarikk ...Thanks Bro...

cucu umie said...

hehe..kalo yg UV tu kdng2 pelik juga deh. biaselah tidak tentu kdng2...

Iffah Afeefah said...

ko bg sbb aku asik kata ko ke jiji

jgn sentap k sifu

erk ape y ko tulis kat nuff nk tau gak ehem2

SoLy SoLicious said...

tudiaa cekgu jiji mengajar

izfanora said...

masing2 BE berkepuk nie.. raya sakan lah korang yer..

Umie Artoqiemie said...

Mujarab bebeno ni. kih3... umie dah dapat 4 BE yeay!

**::CIKNUURUL::** said...

aku dh xingat pasword nuffnang,.errmm,.

Nur Farah Hani said...

be be be.. wonder ape benda ntah tu.. even da diterangkan banyak kali tapi still bebal.. haha.. rase nye macam da ade.. ekekeke.. :P

fadhdeela said...

time kasih bg ajaran yg terbaik hihi :P

asnizaziz said...

ambik gmbr kat fitting room la tu XD

Atiqah Sa'ahiry said...

dah delete..da iklan nuff..weee

laskar pelangi said...

wah! pak ostad share pasal BE ;) mekasih mekasihhhh..ape kena gambau dengan BE? pelik nie..=D

Qaseh dalia adelia said...

kena selalu update bio kita tu ...

EkaBukanMakcikKau said...

Aku nympah betul , BE salu dtg waktu aku malas giler nak blogwalking . Taik ah haha

ILA HonEyBuNNy said...

baiklah...

akan ku ikot petua2 mu..ahhah

sifu ritu bg gak petua nuffy neh..la ne bru pndah nuff neh...dlu aku xtau gapo2 pn..ahhahah

Sufy said...

hihi, incik belog ni makin pemes laa..da dpt duit BE byk2, jgn lupa org cni taw..sntiasa update blog taw!! hihi

FaKArePa!n said...

sape y suka bergeli- geli dngan staff nuff tu ??

iMBobo said...

haha tu pepatah baru ke?sedap gak bunyinye hehe..

si para para said...

nak dapat 100sehari..waaaa..

James Alexander said...

ooo... cmtu rupanya... kire nye rezeki kamu mencurah2 kerana BE ni la ye ?

Paradise Gal said...

jalan-jalan n follow sini. :)

tomatokering :) said...

aku xdapat takpe janji ko dapat nak tgu ko belanje aku . haha

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

woww......shopping baju raya lahh tu:p

Sunah Sakura said...

kat blog masak2 aku tu ade la BE...tapi jarang update...teruk kan aku..

cik pulau said...

tu dia..
ostad dah ajar macam mana nak dapat BE...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved