hentikan tayangan filem hantu bonceng...

ape cellloooppp hantu bonceng..gua layan petang semalam..gua agak sedih jugak layan citer tu..part tumpang kan minah evans tu kat umah satu hal..dah tu seksi seksa tu satu hal..bejoget ketang ketung ketang ketung ghupe babu menggeliat tu satu hal..yang paling gua rasa sedih sampai tahap tangkap leleh..bila mana..zizan..masa kat wad dia mengucap secara songsang..


Babak tersebut ketika Zizan di atas katil wad hospital menyebut dialog "asyhadu anna Muhammadar... syaitan" (aku naik saksi bahawa Muhammad itu syaitan).

secara sedar tak sedar..benda ni bukan benda yang boleh dibuat main main..biorpon niat tak sengaja..ianya boleh membawa kesan mendalam kepada seluruh umat islam dan jugak pegangan agama kita..
nak lagi..sambung baca kat sini..HARAKAHDAILY...

p/s
yang dah layan tu..perasan ke idak..ekeke..memang sedih jugak aku rasanya..apepon bersangkan baik itu lebih baik..kita kena makin sensitip..ini antara sebab ramai dok hina agama kita..



bukan sekadar omongan kosong

35 comments:

alien said...

ada kat u tube full movie dia
a`ah, camne la drg bole lepas pandang kan..
iskh..

budakijaupendek said...

waa..
em tak pernah tengok lg cerita tu.

Iffah Afeefah said...

Erk tula bnyk kali kot

xkn org xpasan awal2

d_LA said...

yeke?aku x tgk lg..doh bakpo jd dok sensitip sapa gitu skali tu?penapis bocor ke?sedih rr gini

Anum said...

betul2... kena hentikan

Niena Pengembara Ilahi said...

sedih kn bla pelawak mempermainkan Islam cmni,sbnrnya dri dlu lgi ai xbrp gemar ngan peserta raja lawak ni,kalau perasan mereka mempermaunkan zikir2... Rasulullah pernah bersabda..
Celaka orang yang bercakap kemudian berbohong supaya manusia ketawa. Celakalah dia dan celakalah dia. (Hr Ahmad dan ad-Darimi – sanadnya sahih)

Niena Pengembara Ilahi said...

kalau bab agama yg jelas ni dipermainkan,apa lgi yg lain

☀ Izzaty Hedry☀ said...

tk tgk lgi cita ni .. HAHA..

aimie amalina said...

huuuu
x tgk lagi wehhh
aiyaaaakk
malu nye kalo dah smp ke tahap cm tuuu

Pn. Sheila said...

ni yang susah klu penggiat filem kurang ilmu... kami baru nak buat satu subjek khusus utk hiburan ni tak kira la filem, ke apa.... yang ptg ada pengajian Islam supaya tidak terpesong macam nie....

Hanis MY said...

oloh sedihnyola... baru jah kawe nok cari crito ni sebab cik abey oyak nok tgk cito atu... tok jadilah gini...astaghfirullah...

Umie Artoqiemie said...

zizang.. zaizang...

qasehraihan said...

huhuhuhu...stuju..
menyebbkn agama mudah diperkotak katik..

aimi said...

walaupon aku minat gler kt mamat tganu 2.. tp sbg umat islam yg perihatin.. aku sokong entry ni... banned je

shiema sufian said...

aduyaaaai, macam menghina agama la pulak ^^

Sunah Sakura said...

bila orang lain turut baca sama...hurmmm...moga hati tidak turut menyebutnya..

perbaharui syahadah masing2...

cik pulau said...

baco malaysiakini td..
baru tau sebab xtgk ag cto ni..
mano buleh maen2 benda gni..
tau la blakon.. tp sume ni kno jago..

Amirah Adnan said...

aku download cite tuh..pastuh baru keluar isu psal ni.. tak jadi aku nak tgk..

FasiHaH SupiaN said...

ehh org pun baca sama bila baca entri ni..huhu emm aku xtgk lagi, tp ramai org yg mengkritik...sepatutnya kita ni biarlah lebih peka agama dalam mengendalikan segala urusan duni bukan hanya memikirkan keuntungan..

kayuburuk said...

prase ji prase..prase time kelih aitu..

Ct Aja said...

baru pah tgk...hu3, yola x prsn plop....tajuk cite ni salah, baik letak cite rempit, bukannye bnyak cite hntu, rempit jo lebih..hampeh...

Mdm Biar Betul said...

aku x suke muviee ni sbb hantu tu x bonceng motor ponnnnn lari dr tajuk... benci benci!!!!

diana said...

akak tak tengok...
tapi rasa nya baik akak tak payah tengok la lagi baik..kan??

Jue said...

urm x tgk lg movie ni tp mmg ramai yg tgh memperdebatkan mende ni

unieMARKS :) said...

um. tgk sekerat je cta tu. hahaa. tadak niat nak tgk bagi habis

kiera'sakura said...

aku x prasan bnde alah tue... tgk tanpa perasaan mcm tue la... huhu

Kalamhati said...

depa kena lebih sensitif..sepatutnya filem boleh membantu mendidik dan beri pengajaran..tp kalu smpi ambik ringan bab2 agama ni..menyedihkan..hmm

FaKArePa!n said...

sokong ostad..

aziekz said...

oo..tak perasan,,sbb time zizang duk wad ramai org duk glak2..lawak konon..
kna sebarkan ni,,bimbang kanak2 terikut,,,
diorg ikut tp tak tahu maksud dah lain tu,,

SiS NaD said...

Salam Inchik Jiji...

Hari yang saya and officemates pergi tengok cerita tu, hari tu jugak keluar isu tu di newspaper... Kebetulan... Tapi memang perasan akan perkara2 itu...

sergeant keroro said...

tak perasan lak, huhu

chiLleD...!! said...

engat nak tengok gak sebab dengar citer ni da unsur hina islam, nak tengok sendiri betol ker idak..tapi bila ko dah gitau nih, aku tak nak tengok. aku cayer dan aku boikot citer camni.

[sutera kasih] said...

tak pernah tengok lagi..hmm mmg ramai dh kritik isu tu, dharap lepas ni pihak penapisan filem tapislah betul2

Hanie_Dew said...

aku dah tengok dah beb raya kedua.sakan sangat gelak sampai tak perasan. astaghfirullahalazim..kenpala aku tak perasan masa tu. yang zizan tu nak teruskan jugak skrip tu kenpa. tade asa agama langsung ke.

adrinaqamarina said...

aku tengok juga citer ni haritu. part memula best, tapi bila dah hujung hujung cam kureng dah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved