macam ni boleh kira spontaneous thursday tak???

gua tengok kereta malaysia kat luar negara..
spec dia lagi gaban dari kereta malaysia yang dok jual kat malaysia..
harga pon jauh lagi murah dari yang dok jual kat malaysia..
berbanding kereta honda buatan jepun
kat malaysia deorang bagi kita honda yang enjin v-tec kecik je..
kat negara deorang untuk rakyat deorang deorang guna v-tec besar..
gua tengok kat sesetengah negara tu..
internet kat enpon boleh maen free2 jer..
boleh bertwitt sambil bergeli geli..
negara kita siap nak kasi naik cukai prepaid lagi tu..

stesen tivi negara lain senang senang je leh layan bola..
liga spain..liga england..liga afrika..
kat malaysia..wajib guna astro la kalo nak tengok bola luar negara..bahkan
bola dalam negara pon belum tentu ada kat siaran televisyen yang free tu..
itupon kasi naik harga lagi..

tu yang gua rasa lu orang pon nampak jelas jelas kan..
gua pon nampak jelas jelas..
jadi gua percaya dengan slogan
rakyat didahulukan..pencapaian diutamakan..
so apa nak kasi kecoh lagi bila dah tau keadaan terus berlarutan macam ni je jugak..guna akal yang ada..bertindak jangan mengikut rasa..



bukan sekadar omongan kosong

21 comments:

aimi said...

aku sokong =P

FasiHaH SupiaN said...

nk smbung wey!!! anda mampu mengubahnye.hehe

Mrs. Mazlan said...

dulu2 tak tau..
bile husbanda ok asik gi oversea cerite, baru la nampak..
cisss! sungguh tertipu rasanya.
rakyat didahulukan sangatttt lah kononnye..

Edy Zaidi said...

rasanya try dulu duduk kat oversea, baru tau bertapa untungnya duduk malaysia...aku yang pergi a few days pun rasa bebannya...percayalah, beruntung duduk malaysia

Zul Fattah said...

kalau ko nk tahu.. kereta jepun, mai malaysia.. income tax.. 300% bai.. kerajaan ambil unutng banyak gile.. tp duit entah hilang kemana.. dlam almari kot.

nuruashia ♥ said...

hahahah..rakyat didahulukan..pencapaian diutamakan.. ahahhah..nawok2..tobat nawok :P
bebey rkyat ado ahh..huh!

H.J said...

gua ada palabola

chiLleD...!! said...

PENCAPAIAN DIDAHULUKAN rakyat diutamakan..betol lah tu slogan dia..hehe

aziekz said...

tp kte mmpu bli brabgan malaysia je..hmm

Yatie Awang said...

akak tak tahu nak kata apa tapi kakak sokong Edy Zaidi

Niena Pengembara Ilahi said...

INI mungkin sajak kot?



erm.. tu lah... i sokong, kereta kte kt Malaysia jual mahal, kt luar negara kemain lgi.. sbgai cth.. wira 1.6 dijual ngan hrga yg lgi murah kt sana... kualiti lbih tggi setaraf ngan kereta luar negara, tpi kt Malaysia ni, ntah hape2 je.

d_LA said...

aku percaya jugaklah..sangat!
bak kata Fasihah supian..anda mampu mengubahnya..hehe

Anum said...

hehehe
sokong2

Rozuan Ismail said...

setuju,sebenarnya banyak benda kita di belakang.ada pihak yang mengaburi mata rakyat

Yatie Awang said...

walaupun kakak setuju dengan pandangan Edy, tak bermakna kakak tak setuju pandangan JIJI, Maksud kakak sebagai anak malaysia, kita menghargai negara kita...
kalau salah kakak minta maaf

kiera'sakura said...

like.....

aimie amalina said...

aku terlebih sokong niiihhh!

Iffah Afeefah said...

Bnkrup la kite ji

Run Away said...

sokong juga lah..sal sume dah sokong.....;d

Peri PiA said...

Dah memang dasar begitu,haihhh :|

Assalammualaikum,hehe

✿ gadis biasa ✿ said...

ustad :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved