senyap seketika

nak menulis entry..kena ada
jari jari..tak kira jari kaki ke jari jemari..
kena ada hati dan jugak feel..
baghu idea tu datang..

jari aku dah sempurna alhamdulillah..
sekang ni hati aku hentah kemana..feel lagi la takdak..
izinkan aku cari ati aku kejap..
bukan aku nak lari..bukan aku nak menyepi..
aku nak cari kekuatan..meraih kembali semangat juang..

awak..saya yakin..
setiap pengorbanan kerana tuhan..akan beroleh ganjaran yang amat setimpal..
andai awak pemegang tulang rusuk saya..dan saya amat berharap awaklah pemegangnya..
saya mohon pada tuhan..agar diberi ketetapan perasaan dan rasa hingga tiba masanya..
kita menyepi bukan kerna benci..jauh sekali..
kita menyepi kerna ingin menjaga hati dari terus dicemari..
jaga hati hingga saat awak menjadi halal untuk diri ini..
jangan biarkan makhluk ini bertakhta dihati melebihi sang pemilik hati itu sendiri.. 

"Ya Rabbi, pegang hati kami, dakaplah ia seerat-eratnya, jangan sesekali biarkan ia termiliki oleh makhlukMu, ku tidak sanggup menggantikan tempatMu dengan yang lain, tidak sanggup juga berkongsi rasa itu, ku cuma mahu kasih itu teragung untukMu, ku cuma mahu rindu itu terpatri untukMu, ku cuma mahu cinta itu hanya membunga untukMu Tuhan, jangan biarkan daku terkalahkan dengan emosi dan perasaan yang seringkali dipermainkan oleh syaitan.
aku terus berusaha dan menanti saat itu tiba..aminn..



bukan sekadar omongan kosong

33 comments:

Anum said...

amin

Mdm Biar Betul said...

mudah-mudahan kembali segera... kadang2 jd blogger ni mcm wartawan dan paparazzi... ke mane saje note book n kamera adalah benda wajib ade di bag.... mmg payah tp coz hobi... its juz ok

cukelat_berangin91 said...

aihh jiji..awt yg duk sedih sgt ni..

Dang Intan Duka said...

amin... :)




peace

Iffah Afeefah said...

Ji apesal ni

aku doakn y tbaik utk ko n die

Anisa Hang Tuah said...

amin...

intan.maisarah said...

hihi.
jaga hati ye ji.
:)

salam jumaat

Ieda Al-Habsyi said...

nape ko jiji? cer bisik kat akak, ape2 jgn tinggalkan belog ko ek, akak sokmo baca weehhh, apatah lagi amanda, ekekek :)

gadis kepastian said...

doa untuk pelangi ko eh..hehe pergi la amik masa ko....tp aq ase xlama juga lau ko xupdate pown..huahua

ika said...

aminnnn , insyaAllah ! *senyum*

laskar pelangi said...

mudah mudahan si pelangi tu milik mu wahai pak ostad:)


insyaAllah...amin :)

najihah sahami said...

wah....meh nak tolong aminkan...

aminnn~

PENCONTENG said...

sepi mengajar kita erti rindu.

aku doakan yang terbaik untuk kau ostad :)

oleh itu, amin ya rabbal alamin.

SoLy SoLicious said...

moga dipermudahkan semuanya :)

Diana @ bilakukatacinta said...

hati ada disini....tgn ke dada...Amin

NOOR FATIN said...

kenapa ni.huhu

HEROICzero said...

be strong , and take your time . come back soon , insyaAllah . =)

Rozuan Ismail said...

kadangkala lebih elok untuk diam dari berkata2

RaraTan said...

fuhh ~ aminn ! :D

reenapple said...

good luck.. =)

MerLe said...

insyaAllah ji.. tu yg terbaik.. tp jgn menyepi sgt.. aku xleh klu x bc entri ko sehari... ::stetament melampau::

sbr tu sakit..tp klu dihayati sepenuhnya, indahnya akan terasa jugak...

aku doakn utk kamu & pelangimu...

diana said...

idea ada masa pulak tak de...
huhu...

Sunah Sakura said...

subhanallah...

itu adalah sebaik2nya...

aku kagum dengan dia...

kalaulah aku boleh sekuat dia...

Amirah Adnan said...

amin..

soe hawani said...

amin :)

cimOt said...

amin ya rabbal alaminnn...

tp jgn teros hilang..sekeh ko kang..

Cik NurulZaty said...

amin..
insyaAllah..

semoga baik3 saja semuanya ~

Hanis MY said...

aminn insyaAllah...

Mrs. Mazlan said...

amin..
insyaallah Dia akan kembalikan ketenangan hati tu nanti.
:)

eh , jgn hilang lama sgt.
hehe

kechixx said...

Jiwang jugak ko nie erk? Heheheee.,harap sgl2 nya oke dan dipermudahkan olehnya.,jgn menyepi lm sgt;)

[sutera kasih] said...

inikah isi hati seorang lelaki yg menyepikan diri sebenarnya?hope inilah jugak isi hatinya

nuyu said...

amin~
gud luck jiji! :')

kiera'sakura said...

aku paham situasi ko dgn die..

sbb situasi aku dgn die pn same... T.T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved