tips mengelakkan kena bagi duit raya

-takyah pakai baju raya..kain pelikat berbaju singlet dah memadai..kerana kanak kanak takkan tergamak nak masuk dekat..tambah2 kalo tak mandi sambi berbaju singlet yang dah bertukor kalernye..

-buat buat bizi dok makan comot comot..bior nasi merata kat muka..

-tetiba jadi OKU kalo ade budak budak yang datang tapi belum kenal kita macam mane..

-buat muka ala ala komando pencen..takpon muka emosi tak stabil..bebudak akan mati akal bile nengok muka cenggitu..

-cari wallet tak pon purse sampai bebudak nak boring gaban nunggunye..

-yang baling takleyh blah aku jumpa..siap menyamor jadi bibik lagi..ceyt..kedekut tak hengat..

p/s
bebudak sekarang sampul duit tu depan mata kita deorang buang..cilakak sungguh..aku cubit jugak punggung deorang..



bukan sekadar omongan kosong

16 comments:

ijA said...

sabor jelah..ish2..

dah besar2 adik kitA cakap..dah xdaapt duit raya daa..ahahha..sedara jerlah nak bagi kan..

Cik Bee said...

budak2 taktaw nilai sampul duit raya... sampul pon ber RM RM jugak. keh keh keh

cukelat_berangin91 said...

haha..bijok tips die..

nuruashia ♥ said...

ahhahaha..jahat gile tips ko bg jiji :P
yg jd OKU tu mmg terbaikk ahhahha

Hanis MY said...

oloh nok suko baco tips haha tu la ji weh budok2 loni tgk isi dio jah, kawe dulu dgn sapul2 sipey susun daley bakul...hehe

Niena Pengembara Ilahi said...

hehehe.. dh try jadik OKU kee?

erm.. mmg pn bebudak ni.. sakit hati tgk.... ada ke kasik duit raya dibukak terus depan kita, hampeh btul...

KuNanGKuNanG said...

br je tadi budak braya rumah aku, aku siap sound lg jgn buang sampul duit ry tu depan rumah aku.kalau buang jg siapla kene debik.hahaha

Asyila Zainuddin said...

haha.. nasib masih dalam fasa menerima duet raye, bukan memberi.. kekekeke..

Faaein Talip Roy said...

mesti ko yang buatkan? hahaha.. kenalah tu ngan ko..

cantik pic tu..

Lea IsNaw! said...

tips utk dpt duit raya xde?

Cik Eliza said...

anak-anak sedara aku lagi hepeening, belom keluar rumah org tu lagi dah tanya.

'Kau dapat berapa? aku dpt sekeping je!'

=__="

paisey tol. HAHA

ir prof dr alia rosli said...

hhahahha, duit raya untuk aku ada tak?

cik pulau said...

ahahaha.. buang sampul boleh tahan lg..
ni cakap.."elehh.. sikitnya.. singgit je.."

dah la cakap dpn tuan dia.. adehhh... nak lempang ase budak camtu..

Sunah Sakura said...

aku nak duit raya dari nkoo...ade tak?

sergeant keroro said...

haha, sabor jela :P

reenapple said...

hahahha.. tak boleh nak blah idea ko

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved