tips nak ngorat laki laki macam aku..erkkk

pompuan ngorat laki..ada ke..ada la kot..tapi gua rasa ada je..ada je la kan..kalo takder adakan je..apa susah..gua kasi la sikit sebanyak tips nak kasi lelaki lelaki ada feel pada lu orang bile lu orang dah ada hati kat seseorang jejaka..

caring mering da ring..
buat caring caring sampai maqam tinggi..
tanya dia dah makan ke..
kalo tak makan nanti perut masuk angin jadi boroi..
kalo dah boroi takleh pakai tali pinggang kerokedail lagi..
sapa susah..
 yang penting caring..


understanding..
cuba la paham jiwa lelaki tu..korang bukan lagi jadi bini dia..
you must understand that men don’t have enough space to memorize such minor info. kalo space yang lebih cam aku ni..dalam sepuluh tu ada la dua orang..memang susah la nak dapatkan..so cuba memahami..what u give u get back..percayalah..bila korang memahami..lelaki akan pandang korang dengan kedua biji mata..sekali dengan mata mata hati..siyesss..

menghargai..
waaa gitu..cuba hargai lelaki tu gelak..lelaki tu wat lawak bangang pon..at least senyum la sikit biarpon lawak tu dah berkali kali die wat..ada ke cam tu..boring kot..kalo adiah besdea die kasi origami yang dari kotak rokok pon..cer simpan sampai taun depan..meleleh jiwa raga bhai..

manja manja sikit..
yang ni sikit sikit sudah..jangan sampai lelaki tu rasa nak kasi terompah kayu jamban buat hantaran..just be a manja gurl..but a nice one..waaa gitu..

penampilan..
hurm bior pon muka takder la ghupe anjelina joli takpon megen pox..tapi penampilan diri tu kita kena jaga..jangan kasi pakai selipar oren kain ijau baju pink..senak jugak bijik mata laki dok nengoknya..jaga penampilan dalam..luar pasti okeh..

peramah
malu pon bior bertempat..inikan sampai jumpa family die pon lu boleh buat buta tuli diam membisu..memang sentap la jiwa raga lelaki tu..just trying to make everyone feel comfortable when being around you..kalo jumpa member member rapat die..korang wat diam tak ramah sangat..percayalah..korang akan jadi topik perbualan deorang lepas tu..

menghormati..
cuba respect diri senirik..pas tu..respect orang sekeliling kita..lelaki akan tengok jugak part respecting ni..respek diri bermakna korang menjaga kualiti diri senirik..ada paham kan..

ada pandai2 ilmu agama sikit.ilmu alam sikit..ilmu am sikit..ilmu kebatinan..
hurm yang ni pon gua rasa cam ada kepentingan jugak..senang nak buat berborak borak.kang lelaki tu nak borak pasal bola lu orang dok ternganga haru jugak jadinya..kalo tak tau..leh belajo dengan laki tu..pelangi saya pon belajo pasal bola dengan saya..siap leh wat ulasan sukan lagi..ekeke..die pon akan lakukan benda yang sama jugak..


umi gua pesan..serasi bersama tu penting..
tak kira la dengan sapa..
yang lain lain..boleh baiki bersama sama..takkesah..

p/s
share la kalo rasa nak kasi tips kat pompuan singgle kat luar sana..mueheheh
ni bukan tips nak ngorat gua..takyah le ngorat gua..gua ada pelangi..





bukan sekadar omongan kosong

32 comments:

Rozuan Ismail said...

susah jugak nak pikat ko ye.haha

Cik Aish said...

waaaa kelasss..huhuhuh

Iffah Afeefah said...

Susah la nak ngurat

lg2 bab bola. Cannottttt go haha

KaK LimAh Si SupiR said...

bergne eh utk kaklimah yg single mingle ni ye? ahahha :P

~Nana 귀여운~ said...

pasni leh ngorat ang dakk ?? hahahhah :PP

Syazwan Che Deraman said...

aku like bos.

aku setuju.
aku harap gewe aku pehe la, tak dok pitih, anta teropoh pon jadi laa..

hahaha

aimie amalina said...

hhohoho
bagus gak ostad jiji ni
peleksible
heeee =]

yuna icha said...

oh, senang je tu. aku rasa kbnykkan permpuan ada ciri ciri di atas... huuuuu

SoLy SoLicious said...

lol..aku out dh ni...aku bukan jenis manja2 aih,..*geli..haha

Amirah Adnan said...

auwwww.. ko bg tipss chentaaaa

amy syahirah said...

HAHA ! interesting =)

nurdani said...

tips yang bagus.heee

cimOt said...

aku taktau nak ckp cane..tp siyes aku nak sgt sgt love after marriage..

JIJI, ni request dr aku!
caner aku nak ckp kat laki tu?aku syg dia, tp xnak cintun skrg??

laskar pelangi said...

wahhhh! semoga pak ostad bahagia ngan pelangi hati pak ostad:)

insyaAllah

reenapple said...

pergh... byak betul tips3 ya.. ahahaha.
patot ko post dari dulu lagi.. hahah

Eera Shera said...

bagos tip ni

Lea Isnawi said...

ko ngorat pelangi ke pelangi ngorat ko

**::CIKNUURUL::** said...

ji,aku nak ngorat umi engko buleh dak?,.ayat die power laaaa,..huishh,.terkesan di hati,."serasi bersama tak kesah sape2 pon,yg lain boleh baiki same2',..setuju 1000 peratus!

**::CIKNUURUL::** said...

errr,cemane nak LIKE komen si ciMot ni,.ggrr,.haha

FaKArePa!n said...

peribadi saya dgn ostad jiji ni lbh kurang je.. so, boleh jugak la kalau nak amal tips ni.. hehe

H.J said...

dah banyak dah pengalaman lu ni..nanti gua nak timba dalam2..haha

aimi said...

terbaik wook

Umie Artoqiemie said...

ehhhhhhhhhh.. hahahhahaa..
sherashi bershama giteww*versi ajai..
manja2 girl cane tu? bukan istilah lain dia gedik ke ostad oi?..

Enh Ear said...

ahks.... bole praktik ni. tq ye cik jiji yu

Faaein Talip Roy said...

hahaha... malas lah.. ai tak minat nak ngorat2..

weh.. aku tunggu kad kawen ko ni.. cepatlah kawennn.. hahaha..

i am S!L4H.. said...

kelasss kau ji.


eh???

Heidi Shafiq said...

emmm.. lelaki boleh ngorat ko tak?

liyana said...

wah terer ko skang..haha

BeloG MTT said...

Kalau dah cukup lengkap segalanya yg kat atas tu tapi , kalau tak ada jodoh takdo gak.. toinkkk !

chiLleD...!! said...

=)

catherine- said...

amboi kemainn hehe

:)

Jue said...

aku urm pnah cuba ngorat skali je tp x dpt. time aku xnak, dia nak lak hahaha

jd since that day, aku jual mahal tp lam ms sama wat dia ingat kat aku...hohoho

kekdg laki rimas kalau dia tau kita suka dia. hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved