ada je engko kat blog orang lain..


dah berkurun dah aku dok rasa kepala otak kekeringan darah dan kekeringan idea..lepas pekena secawan zamzam berserta sedikit buat jabit dan tamar..rasa idea tetiba datang mencurah curah..mungkin sebelom aku ada tertelan semut ataupon lintah..tu yang menyebabkan idea jadi hilang tak tentu arah.

bila ada yang kata..pergi je mana mana blog..mesti ada aku mengomen entry blog tu..takpon ada je blog aku tertempek kat blog mana mana..bila pikir balik..sebenarnya..aku rasa kita dalam dunia blog tak lari kemana sangat pon..aku rasa bagaikan berputar pada paksi yang sama..

aku kenal blogger tu..engko kenal..orang yan gengko kenal pon kenal blogger tu..tetiba kenal aku..dah tu aku singgah blog die..dia datang blog aku..aku prgi tempek muka kat blog engko..engko datang blog aku..tetiba ada yang datang dari blogn engko datang blog aku..aku pon pergi blog dia..cam tu je la aku rasa rasa..itu pasal la..aku rasa indahnya dunia blog..

dari sorang kita kenal dua orang..dari dua tiga dari tiga empat dari empat lima dari lima enam..dah tu jadi sekumpulan..dari kawan jadi sahabat..dari sahabat jadi macam kuarga..siap jadi tempat berkongsi rasa..pergh..layann...

macam tu la jugak kehidupan kita di alam realiti..

p/s
amacam idea aku kali ni..
esok masuk hari ke 3...lambatnya jumaat......waaaaaa



bukan sekadar omongan kosong

29 comments:

KaK LimAh Si SupiR said...

betol3...setujuuuuu ^_^

cik pulau said...

tu diaaaaa..
betol wehh..

Hanih Borhan said...

betoi3...dunia blog ni pusing2 je :D

Kalamhati said...

di mana ada blog di situ ada jiji..hehe
luaskan ukhwah..molep tuh..

iz said...

Dunia baru la blog nih.. Best melayan..
Jangan melebih je..
Kui3..

alexa yussida said...

baru nak cakap ko ade je kat mana2..keke

SiS NaD said...

Salam Inchik Jiji...


Ya, anda betul...

Shaherah said...

hahaha.. kalau alam realiti orang cakap "muka kau wajib nk ade kan" haha.. betul tu.. sebenarnyer.. kte ni pusing2 jek.. >.<"

Ijah EmoTemo said...

hihihihi , setuju! tak lari kemana-mana pun :P

aziekz said...

ha'h...gitu la..pas jnguk vlog org tu.dia mai jguk vlog kte..tp persinggahan tersebut amatlah kte rasa dihargai,,,:)

ada ape ari jumaat ni,,,cm ada sesuatu luar biasa...sapai tak sabar...:)

nurdani said...

jiji yu dihatiku. eh2.

Bella Bell said...

gua sokong.. :)

SoLy SoLicious said...

dah letak belog abe jiji dlam bloglist ..:)

budakijaupendek said...

setuju.
jumpa blogger yg sama jugak mana-mana pun. hehe

~Nana 귀여운~ said...

dunia ni bolat ibarat roda..berputar macam mana pon akan sampai ke asal gak..

FasiHaH SupiaN said...

hmmm sgt betul.....tp skrg masa agak terbatas untuk blog.....lagi 3hari pe wey? fuhh byknye yg aku xtahu..

ASaDa RyutaRo said...

berpusing-pusing... kena baca slow-slow baru leh nampak point. hahaha..

FaKArePa!n said...

ostad kan suka ziarah.. hihi

cikaincomey said...

paangggg!!amek ko.kan dh terasa.sbb aku salah sorg yg pnah tgur incik jiji psl tu.haha!

Amirah Adnan said...

ko nak g mane weyh jumaat neh.. dah esok le

**::CIKNUURUL::** said...

tabik spring lompatlompat kat engko,..aku suke idea yg ni,.ehehe

sergeant keroro said...

haha, cool XD

diana said...

akak kenal blog kamu dari blog
"ambo gini jah"
blog echah..
hehehhe

aimie amalina said...

pehhhh
berbelit22 otak ni bace
hehehe

Bigdaddyz said...

hehe...mmg pening..

Panggil Aku Han said...

ahah..gilak gaban..muka aku pulak tempek dekat sini...
apa2 pn thanks ^_^

Jue said...

pusing mn2..la tu jugak jumpa
tp ats talian la haha
kecuali ko ngan H.J kot kenal in real life

Tentang Kita said...

kunjung mengunjungi antara 1 sama lain.....itulah dunia blog

mia kaftiya said...

ha'ah.. lepas tu aku terjumpa blog kau, kau dtg balik ke blog aku. Giteww rupenya blogger berkenalan. hahaha.. :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved