aduan rakyat....

-kepada abang abang TNB..sesungguhnya terdapat satu peti surta besar di pagar utama rumah saya..adakah abang abang TNB rabun ayam..ataupon berada dalam kegelapan hinggakan tak nampak nampak peti surat sebesor besor gaban tersebut..


seringkali abang abang TNB meninggalkan bil bil letrik ditangga rumah..ataupon di atas sofa diluar rumah..abang abang tau tak...kalaula bil tu diperbuat dari biji timah maupon kepingan besi..tidak mengapa la..ini dibuat dari kertas yang ringan sehingga dapat ditiup angin segingga terbang kemana mana sahaja..lagikan angin kentut pon boleh menerbangkan sehelai kertas A4..inikan pula angin kencang diluar rumah..ceyt podah..

apatah lagi sekarang ni kan musim ujan..ape ke susah bebeno ke abang abang nak taruk bil letrik tu dapal peti surat..saya tengok abang yang salu hantor bil air elok elok je taruk dalam tu..abang posmen antor bil astro pon sama jugak..kenapa abang abang TNB tak boleh nak lakukan perkara yang sama...

perkara ini saya adukan setelah hampir setahun saya melihat perkara ini berlanjutan..jangan biarkan saya santau abang abang sekalian dengan minyak pengasih sehingga menyebabkan abang abang tak keruan dan tak tentu hala juga jadinya..



bukan sekadar omongan kosong

17 comments:

aimie amalina said...

weh
aku paham gak weh
dorang ase kertas tu cm bijik timah gamaknye
adehhh

Ujie said...

yg dlm gambo tu peti surat awak ke?

kalau ya, mmg patut dia tak masukkan sbb nampak mcm peti utk pos surat..walau tak logik ada dpn rumah org.

Ainul Hayat said...

Aku mengalami naseb yg sama gak Ji. Kekadang tu terselit je bil api kat celah2 pagar. Untung nasib bil tu selamat tanpa sebarang cela....kalau dak habis hancur.....cube gak cantum2kan bil tu n byr thru online banking jer. Huh!

Lea Isnawi said...

ok, abag faham. nanti abg betulkan

Anum said...

heheheh faham2

Iffah Afeefah said...

Muke ko je wat aduan rakyat ni

ayiehulk said...

heheh.. jatuh cinta abg TNB bace +_+

i'm ezza haniza said...

hahhahaha.....-,,- apa lah abg tnb ni..maen cmpak je bil merata2 ,..

bersama kak Es said...

sama kes macam org angkat sampah tp campak tong tu... tegur direct adalah lebih bagus :)

Faaein Talip Roy said...

sebab abang TNB.. takut lupa letak kat dalam peti. kan ke dia cek dekat pintu rumah.. jadi yang mana dekat.. itulah dia letak.. hurm kat sini pun sama..

Jiji.. ada bengkel DSLR percuma.. kalau kau nak join.. pergi dekat link ni.. tapi jauhlah dari tanah jajahan ko..

http://adhadimohd.com/uncategorized/bengkel-dslr-percuma-2

Diana @ bilakukatacinta said...

kalau letak daam peti surat..basah jugak..masuk air...So, ape solutionnya?

aimi said...

cube cat dgn warne yg ag meyerlah.. atwpon dyorg ingt tu kotak pos malaysia nye.. bkn abg jiji nye

SoLy SoLicious said...

rabun kot..hahah

bobiedanbad said...

abg TNB rabun warna kot.....atau dia ingt itu peti besi

rerehalim said...

ajegile punye abang TNB. rase2nye die rabun warna merah kot? takpon die mmg suke menyusahkan diri. takpun die memang ajegile.

ZaNNa said...

hahaha..terbaekk punye sound,nnt zanna nak sound gak r,penat jek buat peti surat cantik siap batu2 lg..diorg selit celah pagar..ble hujan,hanco **~

ain dzaya said...

abang2 tnb pun la...hahaha


rayuan diterima..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved