apa peliknya seorang isteri

seorang member abang ji baru sahaja menamatkan zaman kebujangan yang gilang gemilang..cerita beliau setelah 3 minggu hidup bersama isteri tercintanya..

"setakat aku kahwin ni..ada dua sifat perempuan yang agak pelik di pandangan aku selaku suami mithali."

no 1 peliknya:..baru aku sedar perempuan ni suka tanya satu satu benda tu banyak kali..bini aku dah berapa kali dah tanya aku..aku sayang dia ke tak..padahal jawapan sama jugak aku dok kasi..kekadang aku kena pikir skrip yang lain dah pulak..tapi maksud tetap sama..aku terpikir jugak nak kasi jawapan dalam bahasa yang berbeza..tapi nanti kang..banyak pulak yang ditanya..

abang ji pikir..
tapi memang itulah sifat wanita..akan ditanya berkali kali sehingga dapat memuaskan hati..tak payah nak bosan.tak payah nak pelik sangat...kan kan..bukan ke perkahwinan itu melibat dua insan yang berbeda untuk saling melengkapi apa yang tidak sempurna..

no 2 peliknya:..bila isteri aku dah bertanya..maka sebenarnya..dia dah prepare skema jawpan yang dia nak..haa cuba la ko jawab lain dari skema yang dia nak..kalau ko nak tau apa hasil yang bakal ko dapat???

yang ni..abang jiji tak dapat nak pikir...tolong pikir sat camna..



bukan sekadar omongan kosong

45 comments:

SoLy SoLicious said...

xdpt nk pkir gak...haha

Bell said...

tak taw pulak ada skema jwpn..hahah

Faaein Talip Roy said...

hahaha.. tunggu ko kawen lah Ji.. baru kau dapat jawapan tu..

Cik Eliza said...

perempuan nak manja manja lah kottttttttttttttttttttttttt.

HAHA

qasehraihan said...

kahkahkah...
memang kena salu tanya pun syg tak..
nanti leka..huahuahua

lieynanilaz said...

haha..perempuan tu x penat plak bertanya asyik bertanya...kihkih...itu baru 3 minggu kawen...

Lea Isnawi said...

hahahahahha..
nak taw.abg ji g la kawen :P

Hanih Borhan said...

hahahaha...lelaki & perempuan...dua2 ada sifat pelik masing2 sebenaqnya...tapi saling memerlukan & melengkapi...

wallahualam :)

Sunah Sakura said...

ahahaha...aku setuju wehhh! dua2 sekali aku setuju!!! kalo ko jawab lain dari skema jawapan tu, mesti la isteri ko kecewa beb...dia rasa ko tak sungguh2 aje (sebab pada dia, sungguh2 yang dia maksudkan tu ada pada skema jawapan dia) perghhh! macam da kawen kan aku??? bukan lah...memang naluri wanita macam tu pun kot?

Nia Ridzwan said...

pompuan tu banyak tak yakin. haha, dia mmg akan tanya sampai dia betul2 yakin. tapi, kalo pompuan tu kahwin kerana Allah, dia x tanya banyak sebab dia yakin, perkahwinan tu atas dasar Islam dan Allah meredhai mereka ^^

Munna said...

hahaha...mmg ada betulnya jgk tu..alah skali skala nak bmanja...hihi

Iffah Afeefah said...

Aku paham sgt ni

pempuan tu xnk juz jawapn y standrd

contoh abg syg blah2

dia nak sesuatu y lua bese cm jiwang2 gtu

suh kwn ko search kat tenet. Melambak kot

Nana Jay said...

yg pelik no 2 tue sbb istri nak uji suami dia jujur ke x.. contoh mcm si isteri tnampak sang suami mlepak kt gerai tepi pntai smbil hirup semangkuk abc spesel.. bila suami balik rumah dan isteri tanya dia pi mana td si suami jwb dia dr obertyme keja kt opis direct balik rumah.. kan kantoi.. huhu.. - via drama haku tengok kat tv, haha

Fatin Nadia said...

haha.. entah la.. mungkin bini dia rasa insecure.. ppuan kan sensetive.. sangat teliti dalam setiap perkara..

EYQASARA said...

tak penah plak aku tpikir hal ni.. hohoho..

Bella Bell said...

haha.. betul la tu.. pmpuan mmg suka tnya mende tu bnyk kali..

Syazwan Che Deraman said...

kalu demo, demo nak jawab gano?.

bilo nak nikoh.
nanti ajok ambo la.

bobiedanbad said...

hahaha...setuju, isteri mmg mcm tu. kdg2 jawapan suami perlu ikut standard piawaian yg isteri nak hahaha

Umie Artoqiemie said...

tak tau nak pikiaq camno masalah laki bini ni haha. stress aku.

Chegu said...

Dlm satu ceramah Dr. Mashitah ni kan (dlm youtube ada), dia ada ckp, lelaki ngan pompuan mmg berbeza. Pompuan sifat dia ni mneghalusi. Die suka bende yg kecik2 ni, die tny tu bukan sbb die x tau, tapi die nak halusi. Nak korek, korek dan korek. Dr. Fadzilah Kamdah pun ckp, pompuan ni pandangan dia dekat tapi semua dia nampak. Tu dia asyik nak ambik berat je, sbb dia anggap sekeliling dia tu penting, x macam lelaki, lbh rilek n ambil mudah. Pandangan lelaki pun jauh, dia pandai merancang masa dpn, sbb pandgn jauh. Tu yg bini org dia nmpk, bini sendiri yg duk sblh dia tak perasan, hahaha

AININ SURAYA said...

pempuan oh pempuan . memang macam ni sikap nyaa .nak mintak perhatian lah tu . HAHAI

HEROICzero said...

biasa la perempuan . banyak songeh . keh3x~

i'm ezza haniza said...

perempuan nakkan perhatian tu je..

bagi aku , kalau cakap syg hari2,berbunga2 je rasa.. ase lebih tenang..wah gituuuuu .haha

aimie amalina said...

kikiki
tulah wanita
ye sebenarnye nak lebih yakin dan yakin =]

diana said...

hehhe...
senyum je la..:)

intan.maisarah said...

taknak pikir

**::CIKNUURUL::** said...

aku dapat ji,aku dapat tapi memang susah nak ungkapkan dalam komen ni,.haha,.tunggu kawen nanti,kite akan faham,.sebab perkahwinan adalah saling melengkapi,.ermm,.syok2!,.

err,aku rase dah matang sket masuk blog ko ni,.ehehe,.:p

mas saari said...

hehehee...betul jugak ye!

akak pun selalu tanya banyak kali ngan husband, pastu bila husband jawap lain akak tak puas hati... nak dia jawap seperti apa yang akak fikirkan!

✿ nurulfatin ✿ said...

besa lar abg ji. hehe. pompuan nk perhatian.. tp once somi dah jwb, de akan pegang kata2 somi de tue smpai bila2.

bersama kak Es said...

tanya banyak kali tu REMINDER.... takut2 nnti kata 'dah lama tak tanya, abang pun lupa lah pulak sayang ke tak! '

kan haru biru gitu :P

Paradise Gal said...

kalo dia tanye, "ayg da gemuk kan?" jawapanye harus lah.. "tak gemuk syg.. badan syg solid. abg suke"

tapi kalo anda jawab...
"yelah.. abg rase ayg da gemuk sikit lah"

dia akan dengan segera bermuka masam dan berkate

"fine.. pegi la abg cari perempuan mcm model. huh.. ayg kan gemuk, tak cantik..."

hahahaha

jadi sile study dulu skema jawapan untuk jawab soalan perempuan ye. kalo tak... mungkin boleh membawa kpd pergaduhan yang tak sudah2..

cik pulau said...

xtau la aku.
xajim pikir ji..
hahaha,,
meme banyak tanya ko?? Lalala~

cik AngguR said...

suka buat bnda yg sama jugak kt insan trsayang tp masalahnya dia akn buat lebey awai dr cik AngguR hahaha lelaki pon sama gak la

ZaNNa said...

wut a complicated life?hahaha..

Alisya said...

kelakar pulak dgn ayat perempuan dah prepare skema jawapan awal2..tapi tu lah.. perangai perempuan ni complicated sikit.

kiera'sakura said...

die sje nk memanja le tue

siti kektus said...

pompuan kan. biasalah tu. hahaha :p

puteri ain said...

errr . mcm tu ke ? hehe

Rozuan Ismail said...

dah macam jawab soalan exam plak

Eera Shera said...

suka komen kak sunah ngan chegu..

ala..wife die nak manje2 la tu..hehe

azwa amani said...

huhuhu..tak tahu laa..tak kawin lagi..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

tak yah la pelik..tp nak tau apa akibat bila jawapan lari dr skema?muncung mulut dia blh diikat dgn tali, atau kalau yg panas baran tu silap2 kena lah encik suami dia tido luar.haha

cik yuki said...

hehehehe

cimOt said...

eh2..aku plak jumpe lelaki yg pesen lagu ni..tanya again n again..dapat plak aku ni jenis tak suke repeat..then, i felt annoyed..emmm..

yana-feehily said...

hehe..tggu dan lihat la apa yg akan jadi nnt. Biasanya org pompuan ni mmg tkkan puas hati la..heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved