awek awek sekalian..cuba tanya pasangan korang

hai awek awek awek awek..empat kali  sebut awek bermakna lelaki leh kawen empat..tapi tak terniat dihati aku nak menduakan bakal isteri cinta hatiku nanti..muahhaa...tetiba aku terpikir sejenak sebelom keluar bermain bebola sepak..

aku terpikir tentang satu soalan kepada mana mana awek awek awek awek..yang dah berpunya..yang dah ada mr right..yang dah ada..cik abang..ada baby boy..apa apa je la panggilan yang hentah hapa hapanya tu..

apakata la kan..sesekali sekala..sekali dalam sebulan ke..cuba korang tanya pakwe korang tu..soalan soalan pasal hukum feqah ke..hukum tajwid ke..apa apa je la kemusykilan agama..ni asik asik dok tanya nak anak jantan berapa la..anak betina berapa la..

ala yang senang senang je la dulu..apa kata bulan ni..korang tanya pakwe korang..pasal rukun semayang ada berapa..cer sebut satu satu..haaa tengok..aku rasa akan ada je pakwe pakwe yang tetiba gagap tak reti nak bercakap...

"tapikan semua tu leh belajar lepas kawen nanti"
 ada le tu awek awek akan cakap camni bila disuruh tanya pakwa soalan agama sebab si pakwa tu takder la sehebat imam muda..kaver le tuu..wahai awek awek awek awek..dah tu bila lagi dia nak beranjakan paradigma ke arah yang lebih baik???sekurang kurangnya..benda basic dalam agama deorang dah tau dah..kalo dah rukun solat pon tak tau..hentah kemana la solat tu yer tak..


aiseyh..kalo rukun semayang dah gagap..apa kata cer tanya rukun wudhuk je la dulu eh...sikit sikit tanya..lama lama jadi bukit le tuu...



bukan sekadar omongan kosong

51 comments:

Yuyu Ali said...

i nak anak jantan 3..i tak kira. lol.

Anis Adila Aris said...

cek dah slalu sangat tnye :)

Kalamhati said...

meme keno intebiu..kalu dok meme tok jemaah la bilo berumahtangga nnt kalu lps kawin baru terkial2 nok blaja rukun2 dan hukum hakam bgai tu

fRaMe+LenSeS said...

terbaekk boss. hihihi ai like..

cikshaツ said...

setakat ni soalan yg ditanya berjaya dijawab. alhamdulillah....

Rozuan Ismail said...

suka entri ni.mesti ramai sentap.

Cik Eliza said...

wahh! HAHA.

dah bau nasi minyakkkkk dah kat JB ni. HAHA

Faaein Talip Roy said...

wah.. entri best.. tapi.. mr.right akak tak delah pulak.. kalau ada.. bukan tu aje.. bab2 sirah nabi sume akak tanyalah.. hahaha..

bila nak kawen dek jiji oi.. akak baca entri lepas dah makin kuat bau nasi minyak je ni.. hahaha..

shiema sufian said...

nasib baik si dye mampu melakukanibadat dengan baik. alhamdulillah.

kembatolo™ said...

eh jie. rukun solat 13 dih? hahahha

AdibahAzman said...

semenjak dua menjak nie entry byk nama awek lah. HAHA ;D

diana said...

belajar lepas kawen???
aih..boleh percaya ke??

bobiedanbad said...

entry yang sangat bagus....hari2 tanya, dah jadi laki pun tanya juga

marliyana mk said...

hahahaha..kene tanye hari2 ni :)

Zul Fattah said...

skrang ni ramai yg couple sebab nafsu.. suka katakan? tp bila time akad nikah.. mengucap pun x pandai lg

SoLy SoLicious said...

rukun ya..bukan ruku.. spelling error tu..hhihi

nurdani said...

memang wajib interview macam tu sebab asyik perempuan je kena interview boleh masak ke tak.sekarang kena tanya laki plak fasal hukum

Anonymous said...

hmm..dia bakal imam saya..nnt nak tanya la dia benda2 cenggini..ni asik tya je kita ni reti masak tempoyak x,tomyam ke,gulai ayam la..bingka ubi la..macam2 la lagi..semua tu boleh beli kedai la..tapi bab2 ilmu gini,ad ke kak timah jual???

Tasha said...

penah dah tanye...hehe

ade tu dia buat2 x dgr pasai x taw!hak2

Ujie said...

ada sorang kwn..siap suruh pkwe ngaji. sekali fail..terus dia putus!
tp pkwe tu tak putus asa, dia bljr ngaji..
skrg dah slmt beranak pinak. ^_^

siti kektus said...

Ty doa2 yg smple pon ok. Kdg2 doa msuk tndas pon gagap lg.

Anisa Hang Tuah said...

oh suamiku.

erysweetie said...

tips yg bagus.

~eZmALiZa~ said...

kalo smyg terumbang ambing, rumah tangga apetah lagi.

nasib baik dia bukan mcm tu :D

Puteri Iqa Izyan said...

sape2 nk jadi mr right aku, aku nk tny soalan2 mcm tulah. ehek.

si ngokngek said...

pakwe takda..takpa nanti aku try tanya ustaz aku..ngee~~~

Bella Bell said...

fuhhh.. nasib baik aku single lagi.. hahahhaha~~

HEROICzero said...

sekali tanya , mau menggelabah nak cari jawapan . keh3x~

Iffah Afeefah said...

Aku nk tnye sape eh

EYQASARA said...

haha.. blum ade lg mr right nieh! tp siap la sape yg jadi mr right aku.. dah dapat ajaran dr sifu jiji yu.. ajar camne nak tau sikap si dia.. hahaa.. siap larrrrhhhh.. mekasih JIJI YU! :P

FasiHaH SupiaN said...

setuju sangat lah aku ngan ko ni jiji

Kalamhati said...

Kalu malam..biasa guna ISO 400-800..shutterspeed 50 gamba jd gelap..kena rendah lg..dlm 10 or lower.
WB set auto..kalu lampu dlm rumah campur putih ngan kuning..try set ISO 500/shutter 50 dulu...kakwan rasa gelap..pahtu turun sikit2

ghost writer said...

hati-hati pilih bakal suami.jangan pilih bakal hantu.

Kalamhati said...

ISO 400 tu utk indoor siang hari..biasa pro guna 400 atau kurang..tgk keadaan cahaya..

laskar pelangi said...

witwit! asyik2 entry awek..pak ostad..cepat la kawen..=D

cik pulau said...

haha.. yolo gop..
nt la aku tanya bila sapa maso nt.. hahaha

Ms Ef Abas said...

kekadang tu selamba je dua-dua girlfren dan boifren shopping dan makan2 time org solat jumaat...

kalau tak segan dgn Tuhan, at least segan ler dgn org ramai tu...

cimOt said...

sedehhhh..huuuu

MerLe said...

esok aku tnya...

Blueice Butterfly said...

~tips yang bagus..hehe ^_^

[sutera kasih] said...

nantila nk tanya, tp nk tanya kt sape? blurrrrrrrr

aimi said...

nak tnye kt sape ek =P

aLya maNip said...
This comment has been removed by the author.
aLya maNip said...
This comment has been removed by the author.
aLya maNip said...

ishhh..nak kene tanya ni..hehe

cimOt said...

any verse penenang jiwa??
doakan aku wahai kawan..

FaKArePa!n said...

apa y pakwe leh tnya kat wek diorang lak ostad ??

kiera'sakura said...

aku slalu gak tnye die.. Alhamdulilah...

Paradise Gal said...

alhamdulillah.. :P

aimie amalina said...

wallah la ostad
ni baru betol persediaan ke arah hubungan yg serius an =]

✿ gadis biasa ✿ said...

hmm...boleh jadik soalan kuiz sebelum tido ni..hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved