aku dan pink

lelaki pakai baju kaler pink..hurm..pas tu muka licin tak berbulu..hurmm..jambu nokksss..ceyt..pandangan aku pada warni pink ini sama sekali telah berubah..lepas berpikir selama beberapa ketika...

kaler pink terbentuk dan terhasil dari gabungan dua kaler yang berbeza..berbeza dari segi warna dan juga makna...

merah+putih= pink..

merah yang maksud die keberanian kan..putih la suci bersih..lambang fitrah..jadi kalopon pink tu nampak cam lembut..humakngai kemain jambu..tambah tambah bila lelaki pakai pink..cer pikir balik..disebalik kaler yang lembut tu..ada tersembunyi warna merah yang melambangkan keberanian si pengguna warna pink itu sendiri...tapi mentaliti kebanyakan masyarakat kita..sering mengaitkan lelaki yang ada kaitan dengan kaler pink ini merupakan lelaki yang lebih bersifat feminin...

dan adapon terdapat ura ura tentang warna pink ini adalah salah satu warna kesukaan nabi..takder pulak aku jumpa dalil dalil yang sahih tentang perkara ini..melainkan warna hitam..merah..hijau ngan putih..memang terdapat dalil sahih yang nabi sering memakai pakaian warna warna tersebut...dan kalo kita nak pakai kaler lain pon tak kisah..kecantikan sesuatu kaler tu pon subjektif jugak...

janganlah nak membuat diskriminasi yang mengaitkan gender dan warna yek.



bukan sekadar omongan kosong

24 comments:

☀ Izzaty Hedry☀ said...

laki pkai pink sweet apa... hoho ..:P

my dad pun sllu pkai t-shirt pink , sbb desakan anak2 dia...:D

cimOt said...

kaler pink kaler feveret rasulullah kot..

p/s: thanx for that..

Diana @ bilakukatacinta said...

i think depend on skin tone..kalau fair...aku rasa Ok nak pakai pink...either soft pink.bright pink...

tp kalau kulit agak...dark tone...better not t use bright pink...pepon..kalau dah hencem..pakai aepon OK...kan?

kiera'sakura said...

sakura

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

aku kalo nmpak lelaki pakai baju warna pink... aku suka panggil dia pinky boy..haha sweet gtu~

Ujie said...

dolu2...mmg pelik lelaki pakai pink.
skrg...dah boleh diterima. tp jgnlah pink terang, nampak tak sesuai.

azwa amani said...

ok jer klau laki pakai pink..mentaliti org kita jer ckp pink tu jambu kalau laki pakai..

ape2 pun pink itu cute.. huhu

Iffah Afeefah said...

Kalo serba serbi pink mmg aku hempok ngn beg

aDisH.sHidA said...

nampak lembut dan sweet sgt tau...tambah2 kalau baju kemeja or baju melayu warna pink...so swet

kembatolo™ said...

avatar twitter aku paka baju pink kot. hahaha

Paradise Gal said...

jerry F4 pakai pink ok je. cool..

aimi said...

mak aku slalu x bg adek2 sdare aku pki bju warne pink.... dy ckp xd dlm etika pemakaian kalo laki pki bju warne pink.....

nabi suke warne itam.... aku bru taw bab ni..

tq2... makin kukuh lh alasan aku kalo aku kawin nt nk wt tema itam putih =)

HEROICzero said...

tak semua lelaki sesuai pakai baju kaler pink , dude ! hehe

Ainul Hayat said...

aku ok je kalau lelaki pakai baju kaler pink.

iz said...

lelaki pakai kaler apa ak x brape nK kisah sangat..
pesyen baju tu yang kadang2 macam2..
ketat.. nampak ketiak.. nampak punggung time solat terangkat..
adusss.. pelik2..

diana said...

pakai la warna apa pun asal peribadi tu elok,mesti nampak elok saja kat mata orang lain..:)

Nia Ridzwan said...

try pakai tengok ;p

pakai ja apa pon, janji org tau kita camna :)

aimie amalina said...

hehehehe
walau daku pompuan
x suke pink
tap byk beno bju kurung pink
errrr
ayoooo

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

LM akan terkebil2 bila tgk lelaki pki baju pink lembut..auwww

Faaein Talip Roy said...

merah jambu.. cantik!

alexa yussida said...

hensem ape lelaki pakai pink

~Nana 귀여운~ said...

muahahhaa..JIJI ko suka PINK ke?

ghost writer said...

kawan aku cakap,sekurang-kurangnya kita mesti ada baju warna pink dlm koleksi pakaian kita.

KaK LimAh Si SupiR said...

ok j tgk laki pakai pink..xpenah kutuk p0n :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved