diari abang dollah sempena besdea pe'ah...

12 0ktober 1985...

hari ini..lahir la seketol budak comel yang diberi nama pe'ah disambut mak bidan kampung pekan raub pahang..sedari kecik pe'ah dah memiliki sepasang pipi yang debab tapi gebu..abang sempat tengok gambar pe'ah masa baby baby dulu kat dalam fesbuk pe'ah masa dulu dulu..abang sempat kot like gambar tu..pe'ah tak main twitter ke??kalo tak leh abang bertwitt2 dengan pe'ah sambil memberi ulasan geli geli pasal gambar tu...dan sekarang baby yang bambam tu dah seorang wanita serta jadi penyeri hidup abang..

hari ini..
 12 oktober 2011

demnnn...abang dah tak ingat..hari ni hari lahir pe'ah yang ke berapa kalinya..maklumnya..muka pe'ah abang agak agak..lagi berumur dari umur pe'ah yang sebenar..hehee..tak la pe'ah abang gurau je...wajah pe'ah bagi abang tetap tak lekang dek zaman..gebu je manjang..

cute tak besdea kek pe'ah
hari ni abang sengaja nak kasi seprais kat pe'ah..sengaja abang buat muka blur sejak dari malam semalam lagi..abang buat buat muka tak endah kat pe'ah...kadang kadang abang ada buat muka pe'ah masa pe'ah period..sengaja abang buat macam tu..nak kasi pe'ah berdebor bedor dan tertanya tanya...
"laki aku ni ingat tak besdey aku ehhh???? 

mesti dalam hati pe'ah..dah bermacam mcam rasa kan pe'ah dok rasa sekarang..dah la anniversary kawen kita..dah dua tahun dah abang buat buat tak ingat..last last betol betol tak ingat..muhehhe..itu salah abang la pe'ah..tapi besdea pe'ah abang tak pernah lupa..kali ni abang ada sumthing spesel buat present besdey pe'ah...tadaaaaaaaa.......

kronologi


"abanggggggg.....ni pehal abang kasi pe'ah underwear kaler biruuuuuuuuu...haruuuunyaaaa...temkiyu so much abang..ada bling bling gituu..tapi kan kenapa masa dulu dulu abang tak kasi pe'ah hadiah macam ni ek???tengok bebudak kapel zaman sekarang..dok bagi hadiah underwear...

"hisy awak ni pe'ah..bebudak tu dah buang tebiat kemanusiaan dah tu..mana best kasi hadiah underwear kat awek..baik kasi hadiah underwear ka bini..lagi bessss...."

"isyyy...gedixx la abang ni"....



bukan sekadar omongan kosong

28 comments:

reenapple said...

kek tue cam sedap je..=0

Tulus Sweet said...

a'aa..kek tu nampak sedap!

laskar pelangi said...

amboi2...pandai naa...=D

kek tu kasi terliur aje..dah la comel:)

~Nana 귀여운~ said...

semart kek si pe'ah..kalah ko jemahh!! haha

Yana Houry said...

sweetnye kek!! :D

Rozuan Ismail said...

underwear biru?haha

Niena Pengembara Ilahi said...

hehe..ada cecita nk kasi adiah cmnie ke kt future wife nanti

❀Hanim_RosLan❀ said...

gembira rupenye pe'ah tu dpt spender

Iffah Afeefah said...

Abg dolah ke qbg jiji

uweeekk

Faaein Talip Roy said...

diari abg dollah konon.. ceh.. diari ko cakap je lah dek jiji oi.. hahaha..

nice pic yg sebelum2 ni.. tapi cuba kasi sharp lagi..

tips yang akak dapat masa kerja dulu.. masa kita nak ambil gambar.. cuba tahan nafas..

trylah buat eksperimen.. snap gambar masa bernafas n tahan nafas... pasti ada beza.. apa2 pun try lah dulu..

Cik Eliza said...

romentikkkk. HAHA

i am S!L4H.. said...

sgt berkrim disukai ramai.

eh ramai ke? hehee

^baju kurung^ said...

peah.
kesian ko.
btw, hepi bday to u.
cantek kek!

Eera Shera said...

romentik abg dollah..

ch000tz axoera said...

hamboooyyyyy chomey kek! jom laaaaa kita buat sessi amik gambo ala pro ngan camera canggih kita heheh

Bella Bell said...

bila kau nak belanja aku kek macam tu weyh? aku nak warna pink pekat.. haha~

bedpet said...

sweet bebenor laki peah tu. jealous jealous.

Jue said...

Wah sweet dowh
Kalau la bakal laki aku camtu, seyes aku syg lbh drpd besa hahaha

ghost writer said...

aku rasa trend bagi hadiah underwear kat awek tuh dah lama sangat ditradisikan.

*kek tuh sangat gebu!

Tasha said...

gile bg hadiah tu kat awek,pelangkong ti!xde sivik,kih3

alexa yussida said...

hye abg dollah!
underwear je?pe'ah tak nak ahh..
kasik la iphone 4s sejibik!:p

TAIKO OTAK said...

ape barang spender weh..
bg la lambojini sebijik..

Hanie_Dew said...

komen : kek kiut habis.
sekali last story senset laki bini daaa....

Bro ahmad said...

dekat dah dengan tempat bro pekan raub tu huhuu..cantik kek tu..kreatif

kiera'sakura said...

sbb tue lah kene jge kemanisan tue sblm berumah tangga...

cute kek tue... tp byk sgt krim x bekenan aku.. huhuhu

Paradise Gal said...

kek tu sedap la rasenye. ade jual mane?

[sutera kasih] said...

sindiran manis tu heeeeee

nini said...

hahahahahah.......dalam maknanya tuh...=p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved