memang kagum la

"memang kagum la..sokmo apdet blog..."


really have lots time la ostad neh menghupdate blog. gaji naik, masa free nak update blog pun banyak....erm.....kena jd cikgu lak neh.



sokmo..selalu...kerap..update blog..membuatkan..orang akan tertanya tanya weyh..banyak nye masa free????hurm..tak de kerja ke dia ni ek..asyik ngadap blog???macam mana dia buat ek.sehari berpuluh entry.??tak kurang jugak ada yang kagum macam awek muka yuna..

bagi aku..nak apdet entry baru..tak de nye susah sangat..hidup sehari hari..24jam..24 jam tu..8 jam kerja..waktu kerja tu..bukannya sepanjang panjang masa 8 jam tu tekun bekerja..ada jugak kan time time rehat..24jam tolak 8 jam..ada lagi 16 jam..tolak le..8 jam tidor..sebab bayi dewasa memerlukan tidor yang mencukupi..ada lagi la 8 jam lagi..dalam 8 jam..macam macam benda leh buat kan..

yang penting untuk apdet entry..

lappy atau dekstop atau henset+capaian internet+idea+masa yang singkat je..satu entry dalam 5 minit je pon+kerajinan+ketekunan+doa+tawakal=satu entry untuk blog kita..

tapi banyak jugak halangan dalam edisi suka duka menghapdet blog senirik..yang penting..mindset tu kena ada..apapon apapon kena utamakan mana yang lebih penting tu dulu..



bukan sekadar omongan kosong

29 comments:

Niena Pengembara Ilahi said...

mcm pernah kulihat komen itu....entri tadi kan..kan....

Niena Pengembara Ilahi said...

mcm pernah kulihat komen itu....entri tadi kan..kan....

SoLy SoLicious said...

ostad bnyk idea xpe

Eera Shera said...

haha..persan gak komen tu.

kalo dah memang minat tu kan..bese la tu

Paradise Gal said...

eheh.... mcm kenal je ayat psl kagum mengagum tuh. >___<

kembatolo™ said...

aku xdea nak update byk2. skali sari pun mujo. hahaha

kiera'sakura said...

tp klu xde idea x blh jgak nk hupdate berkoyan2 entry...hihihi

Anum said...

kalau memang pandai x pe
idea berlambak-lambak
hehehe

lieynanilaz said...

saya sehari satu jer entry...oklah tu kan....:)

Anisa Hang Tuah said...

jiji mmg rajin apdet,
banyak mase terluang eyh

gedek! said...

bukan susah pon...

sehari sekali je....

hehe

~Nana 귀여운~ said...

orang byak idea, mmg suka dan rajin menghapdet pom..x gitu?

Syazwan Che Deraman said...

nak update senang.
tapi kade kade tu, ideo tak mari.sibuk mikir benda lain.

so lagi, demo raso,
wojibko kalu kito balas kunjungan ore hok mari blog kito?.

kae, kalu tok singgoh, ore oyak sombong.

maso situ pun banyak jugok tu nak keno guno, blogwalking ore putih kato.

Noraien said...

updet entry dalam sehari bnyak2 kali memang lah best tp jgn sampai lupa kewajipan pada Allah yeaa :)

laskar pelangi said...

cayalahhh dengan ostad jiji!! ;D idea banyak sokmo kan ;D

bilo nak promote pelangi pulok?

cik pulau said...

komen kat entrii tadi...
sumo pakat nk jadi ckgu..
aku ni sungguh..
x panggil2 posting lagi..
haihhhh.. naseb badan...~

Acik said...

masa bukan kekangan tp idea .. sumtimes tuh pueh pikir x dapek2 idea nak tuleh apo ...

bobiedanbad said...

ada idea, update lah, jgn tunggu lama2 hehehe

FasiHaH SupiaN said...

btl. aku skrg mmg bz gila tp pas sbuh aku cuba update 1 entri tiap hr

Iffah Afeefah said...

Aah y pntg idea xkering

Puteri Iqa Izyan said...

dulu aku rajin la buat mcm tu. skang malas. haha

Rozuan Ismail said...

macam Ipad je

ch000tz axoera said...

dalam blog ada blog :D

bedpet said...

untung le ada banyak masa hapdate belog. huhuhu

Jue said...

Update entry mmg sonang
Nak mlawat smua komen tu memerlukan ksbran dan masa
Aku pnah gak ttanya ngan hanie yg ko ni gilos rajin hapdate blog

ghost writer said...

bab apdet entry nih agak masih menjadi kesukaran bagi aku walaupun aku ada masa yang terluang.

alexa yussida said...

update utk aku skali la boleh?

TAIKO OTAK said...

rajin2..:)

Hanie_Dew said...

sape awek muka macam yuna zarai tu. nak kenal. nak kenal.

awek lepas konvo tu ada ramai. mana satu.

idea nak update blog besusun susun tp nak pilih mana yg bukan syok sendiri. hahahahha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved