entry edisi banjir..

ada tengok berita ke tak weyh..bbc...cnn..aljazeera..pasal banjir kat thailand..ada tau ke..tak tau..kasi tengok kat sini..

Sekarang Thailand tengah dilanda banjir. Begitu juga dengan Bangkok. Kata Mama saya, di Ayuthaya sangat teruk. Air sudah melebihi bumbung rumah.

sambung sini pulak..

apa lagi..mana yang mampu tolong..kita tolong setakat mana yang kita mampu..sebenarnya..kita semua mempunyai kemampuan..macam blogger...apa salahnya..kita korbankan sikit ruangan kita dok apdet entry..kita kasi apdet entry pasal benda ni pon dah ok..membuka mata masyarakat diluar sana..mana la tau kot ada jutawan jutawan arab yang dok usha blog korang..tetiba terbuka hati nak kasi derma seketol emas ke..kan2..kita pon dah dapat dah saham akhirat dari situ..bukan susah pon...



bukan sekadar omongan kosong

13 comments:

Ameena Muktar said...

really have lots time la ostad neh menghupdate blog. gaji naik, masa free nak update blog pun banyak....erm.....kena jd cikgu lak neh.

haha

Niena Pengembara Ilahi said...

hurm... Innalillah... teruk jgak tuh...erm,kelate huje ko?

Eera Shera said...

kesiannya..rosak harta benda

Paradise Gal said...

mmg kagum lah... sokmo update blog.

cinnamon.com said...

tahun hadapan,kemungkinan tak ada bekalan beras yg ckup,sbb kita pengimport terbesar beras dr Thailand...n mcm2 akn terjadi pd thn hadapan...

cik pulau said...

kelate pn nak sapa musim dh ni...

AIEN NOT ALIEN said...

musim banjir dah tiba..


kena berhati-hati semua..


simpati dengan nasib negara jiran..

Iffah Afeefah said...

Hurm bncana bile2 ley mnmpa. Bantu mmbntu

Iffah Afeefah said...

Hurm bncana bile2 ley mnmpa. Bantu mmbntu

Iffah Afeefah said...

Hurm bncana bile2 ley mnmpa. Bantu mmbntu

SoLy SoLicious said...

ade kwan buat pertukaran pelajar di sane..moge die baik2 aje

ekin.. said...

kita kena bersyukur kat MALAYSIA tak jadi mcm tuh..

Hanie_Dew said...

betul tu. bagi orang macam aku yg tak layan berita kat tv. baca berita online je kat blog blog berita. blog menjadi salah satu sumber jugak utk mngetahui berita semasa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved