jumpa awek....kemain lagi hensem..

pernah terserempak tak weyh dengan apak..abang korang..adik lelaki..lelaki yang semayang sambil berbaju singlet dan berkain pelikat je..takpon..berkain pelikat tapi tak berbaju..takpon berbaju tapi tak berkain pelikat..erkkkk...okeh imagine sat..


nak habaq kat hangpa semua..kita kalau nak bersolat..biaq la pakai baju yang senonoh nonoh..hangpa kalau pergi jumpa awek..jumpa pakwe hamboi nak habaq hang..meghelip meghata ghata..sanggup pi cari baju baghu..tapi kalo nak date dengan TUAN EMPUNYA DUNIA...ehmppp.....baju singlet yang dah bertukar kaler tu jugak la hangpa pi bedal..


nak date dengan TUEN EMPUNYA DUNIA..kekasih kekal abadi..bior la penampilan kita tu cukup sempurna..nampak cantik..kekadang ramai jugak kaum adam yang bersolat tak berbaju..huk aloh..kain pelikat tu pon dah ada ghupa nak terlondeh disebabkan ker"boroi"an..bughuk bebeno ghupenye..jadi hangpa rasa adil ka..kalau kita nak jumpa manusia kemain lagi kita ber touch up..tapi kalau nak jumpa TUHAN..kita buat ala kadar kita ja..bagai melepas kahak ditangga..tak adil kan..maka adil adilkanlah..yang sepatutnya dilebihkan..kita lebihkan..yang mana sepatutnya dikurangkan..kita kurangkan..



bukan sekadar omongan kosong

17 comments:

cik pulau said...

abah aku rilek je g KB pakai suar track.. hahaha..

piko said...

jap nak tunjuk kat abah piko jap entry nie.. hehe..:D

Cik Eliza said...

setuju !
haha. baju blink blink !

cik yuki said...

hahaha

~* chirpy_chummy *~ said...

pompn pun sama.. kalo bley beli telekung yg arga paling murah. kalau beli baju utk dinner, kemaiiinnn...heh!

Sunah Sakura said...

awat keluaq loghat utagha ni?

azwa amani said...

lagi hensem kalau solat pakai jubah.... :)

Rozuan Ismail said...

kalau boleh,nak solat tu,pakai yg paling baik

bobiedanbad said...

terlupa daratan lah tu :)

Iffah Afeefah said...

Erm mmg gedikkk kalo nk berie jmpe kekasih y blom tntu jdi pape lg

Paradise Gal said...

sangat betol kenyataan ini, tak perlukan pembetulan lagi dah.

Zul Fattah said...

erk.. kelu kot.. kena atas muka aku..
aku solat pakai kain pelekat je.. x berbaju.. tp aku x pakai hencem2 klau p jumpa awek atau ke tempat lain.. itu boleh konsider ke?

kiera'sakura said...

btol btol.. aku setuju bebeno la...

laskar pelangi said...

wooooo! ade gop adik wak gitu..solat tp berbaju..haish!

miss inna said...

kuar da loghat utara nya..hehe!
betul tu..utk pompuan pn sama juga..biarlah klo nak sembayang tu pakai kain telekung yg elok2, bersih dan wangi...jgn pakai kain yg xbersih dan berbau...nak solat pn jd tak khusyuk nanti...

Eera Shera said...

betul sangat la tu..jumpa si pujaan hati kemain wangi lg

Hanie_Dew said...

aku suka tgk lelaki pakai jubah.=) napak hensem je dari pakai kain pelekat & t-shirt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved