love untuk kamu

9.10.11..kemain cantik tarikh ini hari..ramai jugak yang ambik kesempatan akad nikah ini hari..konon senang nak ingat la hari ulang tahun perkahwinan tahun tahun akan mendatang..kang tak ingat kang..menyentap jugak jiwa raga bebini..

hari ye tuan puan..abang jiji nak ajar cara cara nak buat telor rebus dalam bentuk love..molek sangat untuk pasangan panas panas baru berkahwin..konon nak kasi bekal nasi lemak untuk hubby..taruk telor dalam bentuk love..waaa suwitt gitu..
memule mule...awak awak sekalian kena ada..sebijik telor burung unta betina yang dah direbus..satu batang copstick..dan sekeping kertas yang agak keras la..dan seutas getah yang bersih..bukan getah yang buat lastik cicak..


ambik telur yang dah direbus..kupas kulit dulu..jangn dok buat gila nak makan kulit telor tu kalopon dah kebulur tahap menggila..pas tu buat cam gambor kat bawah ni...

tekan telur tu dengan batang chopstick...then ikat dengan getah ..camni...
agak agak la sikit menekan telur tu..jangan sampai telur tu tertekan..kesian jugak kat telur tu..agak agak le ek..buat dengan penuh kasih sayang..dah siap buat cam kat atas..tunggu la lam 4 jam..buang kayu chopstick tu..perlahan perlahan..slow motion..jadi la camni..
then belah telur tu..secara syahdu..kalo boleh bior kasi menitik titisan air mata tanda sayang korang pada yang tersayang..baru ada feel..air mata je..air hidung jangan..pufff..jadi la ceni....
kan dah siap tu..ehehe...awak tunggu ek..nanti saya buatkan telur love ni untuk awak..tak susah pon..




bukan sekadar omongan kosong

42 comments:

Paris Lipton said...

hoho utk adik atas ni ke..hehe

Iffah Afeefah said...

Erk sweet kot

tp aku xley mkn tlor grrr

ijA said...

haaaha..senang je..ayat dalam gambar x menahan..

Raisya Haris said...

comelnya :)

SoLy SoLicious said...

kreatif!!!

Faaein Talip Roy said...

jenuh lah nak uat.. cam buang masa pun ada jugak.. hahaha..

tapi kalo dek jiji nak buatkan untuk akak.. apa salahnya kan.. kan.. hahaha..

Sunah Sakura said...

aku pun buat muka cam adik nkoo dalam gambar tu

bobiedanbad said...

kreatif...pas ni nak try test cuba :)

nini said...

cun la.....haahahhaha

Tasha said...

peh...syahdu menengoknyer,sweet betei!

Mya said...

pernah baca ni. nice! =D

AdyBudika said...

wahhhhhhhh..nak try!!! ko nak??

FaKArePa!n said...

wah.. jiwo molek ostad..

DuniakuAbstrak said...

takyah love love..ngap je terus..haha

bersama kak Es said...

fulamak !!!
dasaat la ji kalo ko bley wat utk akk satu..

nitis air mata makan telur tu ...seksa betul nak buat huhuhu

Epal Hirata said...

nt aku kawen nk wat hantaran pulut kuning letak telur love tu la...amacam?

Bella Bell said...

emmm.. nanti aku nak cuba buat la... heheh~~

Hanis MY said...

mesti sedak dio lebih sikit sebab bentuk ailabiyu...

oloh abam jiji nah ahaha...

EYQASARA said...

loh loh loooohhh... comelnye...
*bila la aku nk dpt gitu.. haish!

kiera'sakura said...

perghhhhh aku nk suh incik imam aku bce entry ko nie le... kuikuikui

Paradise Gal said...

telur jiwang...

Yatie Awang said...

aaaa...cantik, tapi kalau buat macam tu,nanti tak sampai hati nak makan, kalau nak simpan busuk lama2, habis tu nak buat macam mana...hahahaha

Umi Asura Sanusi said...

comelnyerrr bila dah siap.

diana said...

dah pernah buat...
suami akak ketawa je masa mula2 tengok dulu..
dia kata tak sanggup nak makan..
hahahahah

Nur Farah Hani said...

perghhhhhhhhh boleh je kan?? sweet jugak.. hahaha.. :D

nuruashia ♥ said...

love untuk sy ke tu? hahahahah~

Niena Pengembara Ilahi said...

nk buat pn amik masa yg lama..xjadi la nk buat..tangan keras,pegang m16 tau la,

aimie amalina said...

heeeeeeeeee
nasib telur x de skrg
hhahahaa

Rozuan Ismail said...

haha,kan!!jiji bila maw kahwin!!

ekin.. said...

hahaha..comellnye..suke2..=='

[sutera kasih] said...

comel la awkkkk...

~Nana 귀여운~ said...

cantik.

ang bile nak kasi kat aku...haha :P

ghost writer said...

aku kalau dah buat macam nih,jawabnya aku taknak makan dah telur tuh.

Eera Shera said...

jiwang ngat..haha

Qaseh dalia adelia said...

kalau aku buat rasanya berterabur abis hahaks ..

cimOt said...

kalo dah masuk perut,jadi ape ye?
hahaha

Mya said...

nanti nak masak kasi lemak, lepastu buat macam ni. then post kat blog. hihi =p

laskar pelangi said...

waa...comel2

Zul Fattah said...

cute jugak tu.. yg xleh blah.. gambaq last skali tu.. haha..

chiqubie said...

cumil kot..haha

cik wanie Lovela (CWL) said...

oh god sweet agak2 sapa nk wat kad aku sebijik

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waa..sweet gtu kalo wat camtu... balik kang aku wat..tapi untuk diri sendiri laa..haha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved