ego ke

jauhkan aku dari sifat ego yang lebih lebih
aku tengok ramai jugak lelaki yang pesen melayan ego tak sudah sudah..

-sanggop tak ngaku kesalahan senirik..dah terang lagi berspotlight lagi die yang wat salah..tapi tu la..dah ego menggunung..

-pergi pasor..omak kirim beli ikan bawal..die memandai je tak tanya orang sekeliling sebab takut jatuh saham dowh...dah tu bawak balik ikan selayang je kat omak..ceyt..


-kalau dah tersesat  nak jugak dia cari jalan keluar senirik..sampai hentah tang mana mana pulak perginya..bukannya nak bertanya kat orang sekeliling..apa nak malunye..

-zip seluar terbukak..boleh je wat dek..konon tu pesen terkini..

-sanggup beli baju kaler yang dia tak berapa nak minat..semata mata nak jaga air muka..padahal die mamat pinky..cam la aku tak kenal..boxer engko tu takdernye kale lain..kalau tak purple..mesti kaler pink..


banyak lagi la pesen lelaki yang dok layan ego..ego ni kalau bertempat..macho jugak le gamaknya..tapi akalu dah tak bertempat sangat..kang nampak sangat kita tu bodoh sombong..kan kan..ta shuke le itteww dengan lelaki ego tak bertempat..tepi perluke ego ni ek..aku rasa cam tak perlu je..



bukan sekadar omongan kosong

31 comments:

Niena Pengembara Ilahi said...

dlu ada org suh bli keta no plat wilayah,sbnrnye nak je plat wilayah tpi disebabkan dia yg suruh.. tamo la.. nanti dia kata ikut elunjuk dia plak, ego punya pasal pakai je plat melaka... tpi kebiasaannya laki la yg egonya lbih tggi dri pmpuan...

AININ SURAYA said...

takde sape yang boleh ubah diri kita kalau bukan kita sendirik . pehal lah nak ego sangat , bukan hot pun macam tuh =="

Rozuan Ismail said...

walau kau kata aku mamat jambu,tapi boxer aku bukan pink.haha

nurdani said...

aku ada berdepan dengan lelaki ego.sakit betul hati.dah salah nak cover2 pulak.heheh

Faaein Talip Roy said...

Ego.. boleh ke lari dari ego?

Cik Eliza said...

aku rasa aku ego lah uncle jiji.

HAHA

syakey said...

ego ni ada skit2 takpaa kot....

azwa amani said...

ego ni kadang2 ada baiknya juga, ego menunjukkan kita ni ada pendirian sendiri...tapi kalau terlampau ego tu, boleh amani kategorikan sebagai keras kepala..

pic tu ostad jiji ke??

**::CIKNUURUL::** said...

ayah aku kalo sesat kan, die buat macam tau je,.kami ikutt je le,.sekali sesat lagi sampai tah ke bape kali,.ahahaha,.tu bukan ego tu,malu kot,.ekekek

EYQASARA said...

tak bawak kemane ego tu.. huks~!

aimie amalina said...

ohhhhhhh
laki ego cm tu ye
okeh
aku dh kenal pasti dh!

Iffah Afeefah said...

ko bkn ckp sal diri sndrik eh haha

princess said...

ego tak cool lah kan : )

PUCCAnis said...

iklan awak kat bwk tu tak senonos la awak...

Ameena Muktar said...

purple purple purple

=)

jangan ego. tak kemananya anda. mati ke tanah jua.

PUCCAnis said...

iklan awak kat bwk tu tak senonos la awak...

Umie Artoqiemie said...

lelaki ego adalah lelaki gedikss.

cik yuki said...

ye . . aku pn slalu minta supaya jauhkan diri daripada sifat ego.

SoLy SoLicious said...

ego knon tkut jatuh air muka..

.:|kamaryeah|:. said...

ego???
okay if bertempat lah~
plg x best klo tang sesat jalan~
geram jer~!!

Rozuan Ismail said...

lelaki dan ego memang seiring =)

IBU GEBU said...

sumtimes perlu... tapi most of the time, tak perlu lah kot!

alexa yussida said...

ego bior bertempat lerrr...

maCy said...

if and only if a guy can get rid half of his ego. msti da bahagie sgt.

Hanie_Dew said...

mmg rimas kalau lelaki ber-ego tak bertempat. esp yang tang carik jalan kalau sesat tu. sampai pening kepala dok pusing pusing tak jgk jumpe jalan.

ego kalau utk memajukan diri takpela. kalau menampakkan kebodohan diri baik buang jauh jauh. syoh syoh.

Hanie_Dew said...

tak bole ngumpat ko byk byk. nnt untung la ko. tp kitorg ngumpat yg baik baik je laaaa.....

Sunah Sakura said...

perlu kat certain2 part aje...

diana said...

dia nak bagitau yang dia ada pendirian kot..
heheh..
tapi tu la..
kalau pendirian yang bakal diketawakan orang lain baik
ubah pendirian je..
malu bertanya sesat jalan..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

aisshhh.. lelaki mmg suka dgn egonya.. huhu

Munnafendy said...

ego sikit tu ok la kot, tp kalau smpai thp bodoh sombong mmg annoying giler......

Syana said...

there's nothing wrong being ego but don't be so redundant lah, nanti people easily get menyampah. kalau melewah sangat diizikan lepukan didahi 1 kali hehe =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved