jangan mudah melabel orang

Jangan kerana satu kekurangan, kita melabel mereka buruk. Selamilah mereka, ketahuilah cara kehidupan mereka dan masuklah ke dalam hidup mereka kerana Allah dan pasti Allah akan berlembut denganmu sebagaimana kau berlembut dengan hamba-hamba-Nya yang masih dalam melangkah untuk mengenali-Nya.

siyes cuti raya apek ni..memang gua rasa boring genggaban bebeno dah ni..sampaikan
akal kelu dan malu malu untuk mengeluarkan idea idea tertentu bagi mengisi ruang kosong di blog neslo usntuk santapan kamu..maafkan daku..ngantok woihhhh



bukan sekadar omongan kosong

13 comments:

FasiHaH SupiaN said...

tp kita mmg selalu ada 1 persepsi pd seseorg..cuma baik ke buruk..tapi kadang2 smpi jd lebel dgn sifat yg xbaik tu xbest

xbosaaann dgtlaa sbb anak2 buah ramai balik.hehe

ekabukanmakcikkau. said...

tak. aku susah nak label orang tu buruk kotor dan calar balar sebab aku selalu buat taktau je dgn orang mcm tu

SyASyA SaNi said...

bukan nak melabel..tp tu terserahlapersepsi memasing kn?slamat bercuti beb! ;)

Iffah Afeefah said...

Erm pndgn mnusia
skli tgk terus judge

Mat Gebu said...

Ji....releks dan jgn stress ok, take care, makan yang elok2, jangan makan benda2 merepek, macam rumput atau minum minyak petrol kaaa...hahaha.. alah gurau tak marah kannn....hmmm...

nini said...

yerp.....sebab tak semua manusia tu perfect....tapi sebab sikap kita ni kekadang tu selalu nampak keburukan lebih daripada kebaikan.....aish...

ghost writer said...

so pathetic...

Izz Faizah said...

dont judge a book by its cover..hehe..ade kne mngena ek??

Zahirah Dzulkifli said...

Rileks dulu. Pergi bercuti dapatkan ilham. Huhu

bedpet said...

jangan mudah melabel baby gerak2 tu comel. eh. kehkeh

Cik Pulau said...

olohhh.. gano plop mu bleh boring ni..aku buzy kemain.. grrrr....

mia said...

oke, suka pendahuluan tu, sangat matang :p

najihah sahami said...

manusia memang macam tu...tgk orang tu perangai gila2 sikit terus cakap xde maruah la. sewel la..ishh..mana nak tau dia tgh berusaha menceriakan diri ke apa ke...eh..ada kena mengena eh?erkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved