saya sayang awak

awak,
ye, awak yang post gambar cun kat facebook dan sebagainya tu.
ye, awak yang comel dan pose ala-ala model gitu tu.
ye, awak jugak yang upload gambar senyum sweet sgt tu.
awak, awak jangan salah faham.
 
mmg la awak cun dan comel dan saya ni ala-ala biasa-biasa je..
buat gaya yuna tak reti, nak tiru hanata jima tak jadi. 

tapi bukan sebab tu saya tak berapa suka awak post gambar kat facebook tu.
bukan saya jealous tengok bilangan like dan komen-komen jejaka-jejaka memuja memuji ciptaan Allah kat gambar-gambar awak tu.
bukanlah awak..

tapi,
saya tegur tu sebab saya tak mahu awak jadi bahan tontonan.

awak, kalau kita sayang barang,
kita akan simpan elok-elok kan?
ada ke kita nak bagi apa yang kita sayang tu,
sesuka hati, senang-senang je kat orang lain, orang yang kita tak kenal pulak tu.
ade ke awak?

awak tu cantik,
cantik tu nikmat tau wak.
cantik tu jugak ujian.

nikmat kalau tak pandai hargai, boleh jadi bala,
nikmat kalau tak pandai jaga, nanti ditarik balik.

ujian kalau tak kuat, nanti sia-sia.
awak, rugi tau kalau awak biar lelaki-lelaki yang ntah siapa-siapa tu,
tengok kecantikan awak tu senang-senang macam tu.
nanti awak dah tak special la.

awak,
betul ni, walau saya tak secantik awak,
tapi, saya tak cemburu.
saya cuma sedih, tengok awak jadi bahan pameran dan pelampias nafsu lelaki.

saya cuma tak suka tengok awak jadi bahan tontonan lelaki.
dan saya benci bila lelaki kata,
"dah dia tunjuk..aku tengok je la"
tengok tu, diaorang best2 tengok tenung awak, tapi last2 blame kan awak jugak
lepas kawen saya shoot gambar awak banyak banyak eh..

awak,
awak tetap cantik.
even kalau awak tak upload segala gambar segala bagai kat mana pun,
kecantikkan awak tu tak akan kurang.kan awak..saya sayangkan awak..




bukan sekadar omongan kosong

19 comments:

Rozuan Ismail said...

betul tu jiji.huhu.

p/s ok fine.penat menunggu

Paradise Gal said...

ala...

kiera'sakura said...

baeklah awak.... hahahahahaha :p

cimöt said...

simpan jelaaa pic ye..

airazulaikha said...

:)

diana said...

akak pernah baca alasan dari seseorang ni kenapa dia upload gambar cantik dia..katanya tu tanda dia bersyukur dan nak kongsikan ke cantikan yang allah bagi ni dengan orang lain...ekekekek

syahana said...

setujuuuuuuu :)

azwa amani said...

alalala sweet nye nak shoot gambar isteri banyak2. huhu

~Nana BamBam~ said...

upload kat laptop suami je..lebih afdal :)

Anis Adila Aris said...

:D

Iffah Afeefah said...

jgnla sebut2 sal sy

malu la

#gedik

~Filzati Zulkepli~ said...

pergh! cair aku dengar nasihat ni. wakwakwak. baguslah! :)

Dang Intan Duka said...

huhuhuhu...
terima kasih di atas peringatan..
ingat pesanan anda...


peace

FasiHaH SupiaN said...

fuhhh cairr

reenapple said...

ala... sweet.=)

Gadis Pantai Timur said...

best kalau ada laki macam ang...

ghost writer said...

salah satunya,pujian.mungkin ada suatu yang bakal dipuji dari gambar-gambar tersebut.

:) setiap org begitu kot..

Cik Pulau said...

baek....

wawa meiko said...

Lepas nie letak gambar Naruto lah . teheeeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved