cinta pandang pertama


pandangan pertama kira rezeki lagi...
pandangan kedua dah kira haram disi illahi
tapi kalau pandangan pertama kita pandang tak berkedip mata lama lama macam mana ustad jiji??
pandangan tersebut nescaya akan merosakkan hati.



bukan sekadar omongan kosong

27 comments:

Rozuan Ismail said...

susah jugak kan.huhu

Anum said...

renungan yang bermakna

bersama kak Es said...

terrrrr ... tak pe kan ustaz?

Paradise Gal said...

ramai org da x peduli ni. tapi pndg kepada benda yg boleh membawa kpd maksiat mmg boleh merosakkan hati.. huhu. sedang berusaha diri ini. :D

Paradise Gal said...

ramai org da x peduli ni. tapi pndg kepada benda yg boleh membawa kpd maksiat mmg boleh merosakkan hati.. huhu. sedang berusaha diri ini. :D

Hansyitake~ said...

pening tengok gambo tu.. huhu.. nice.. slalu wat pandangan pertama lama2.. aigoo..~

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

scara hakikat dan aku akui stiap kli terpandang girls, msti nak tgk lagi skali.. hope entry ni ingatkn aku untuk stop this bad habbit

Raden said...

dah tgok byk kali ni camne ni..huhu

H.J said...

owh..tabiat payoh nk buwe

biela bell said...

setan banyok ngat aihh..

Bella Bell said...

baik2. hehe

Iffah Afeefah said...

apesal tajuk nak cinta2 lak hahaha

Noraim said...

lepas tgk kali pertama kawal lah pandangan mata anda. jgn toleh lg. hee.

qasehraihan said...

hehehe...comel je entry ni..

[sutera kasih] said...

baiklah huhu

misshannajr said...

aiyookkk!!! takut la..byk sungguh dosa!

azwa amani said...

ermmm, amani pernah alami benda ni.lelaki tu pndg mcm nak telan...syukur dia dah tak mcm tu skrg..

cimöt said...

ehem ehem..bahaya tu deh..

senyumSOYA said...

betoi2~ ^^

Cik Pulau said...

ado hok jenis tengok sepuloh kali pn xpuah.. hurmmm

Sunah Sakura said...

betol...hahaha~ selalu orang tanya camtu kan...kalo takleh pandangan kedua, pandang la lama2 yang pertama kali...tapi itu pun takleh~~

laskar pelangi said...

bahaya kan cinta pandang pertama ni...ehee~

rozeeta rashid said...

sekarang bukan pandangan pertama je. berkali2 pandang dah. hmmm.

wanie mn said...
This comment has been removed by the author.
wanie said...

skrg susah nak jumpa mcm ni =.='

kiera'sakura said...

dah pandang terus msuk meminang klu dh berkenan blh kan? :)

syakey said...

mencabar jugak jadik lelaki ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved