dah aku minat..nak wat macam mana..

"atas kegilaan apakah yang engkau suka sangat pi sana sini semata mata nak ambik gambar????..ada ke orang yang nak beli gambar engkau???..aku tengok engko dok berhabiskan dah beriban dah kot..tak ke membazir namanya..

iyer..aku mengaku..sesetengah orang akan memandang macam agak gila la kan..dok usung kamera DSLR tu sana sini..dah tu sampai ke dalam sungai mana hentah aku dok menyeberang dengan DSLR tu..sanggup berendam lumpur..sanggup bermandikan air laut..sanggup duduk dalam semak samun tengah tengah malam..macam macam lagi la perkara yang nampak gila dimata orang yang tak rasa apa yang kita rasa..

aku percaya..setiap manusia normal..ada hobi memasing..ada yang suka bela kucing..bela beruk..bela penyu..ada yang minat rempit..yang suka drift..ada yang suka berenang..suka berkawad..dah minat memasing..dan ada yang sanggup berhabis duit..harta..sanggup berhabis masa..semata mata kerana minat...dan aku..aku memang minat shoot shoot gambar..nak wat camna..

apapon minat kita..prinsip aku..yang penting..bagaimana kita dihadapan sang pencipta???..adakah minat kita bersalahan dengan kehendakNYA???..dan ke manakah minat kita membawa kita..ke arah kebaikan atau kesesatana..tu semua kena ambik kira..jangan main taram sesuka rasa..minat pon minat jugak..tapi ingat..kita ada tanggunjawab dengan tuhan yang maha kuasa..



bukan sekadar omongan kosong

15 comments:

[wani_mn] said...

betul tu. minat macam mana pun, obses macam mana pun jgn lupa tanggungjawab pada pencipta ;)
#NoteToSelf

nurdani said...

aku minat melukis. hehe. tanggungjawab tu memang paling utama

aimi said...

minat gak shot2 gmbr tp cik x mampu =(

nanad said...

setuju..btw,gambar atas tu memang cool..

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

yeah! agree, semua insan adalah normal.. yang anggap kurang normal adalah mereka yang cemburu dengan insan yang lain.. truskn hobi kamu!

Raden said...

aku suka makan dan tido..normal la kan

Kalamhati said...

koho mantop ni..hehe
ni pkai lens gapo

reenapple said...

yeah.. aku sokong kau. Dah minat kita.. suka hatilahkan.. asalkan tak menganggu ketenteraman awam dan tak salah di sisi agama dan undang-undang.. hehehe.

Faaein Talip Roy said...

Aku LIKE entri ni berjuta kali...


kadang-kadang orang tak faham keinginan kita.. tapi bila tiba part apa yang depa minat, boleh pulak depa buat sesuka hati depa kan.. hurmmm...

Tulus Sweet said...

tunjuk ajarlah sifu!

NIZAM said...

aku rasa tak salah pun buat apa kita suka janji tak salah kan

teruskan dgn minat kamu. aja2 fighting :))

Ainul Hayat said...

Betul tu Jie. Gambar-gambar yang ko amek semakin cun melecun.

[sutera kasih] said...

xpa, masing2 ada minat tersendiri..teruskan hobi kamu..

azwa amani said...

biaq pi org nak kata apa ji... dok rumah tak keluar2 org kata, keluar rumah pun org kata jgak.. :) buat apa yg kita rasa betul dan tak salah disisi Allah.itu sudah cukup :)..

gambar ble dah ambil kene edit ke??

Iffah Afeefah said...

Aish sampai tengah malam tu y xelok ji


kene kurangkan aktiviti minat tu kalau mendatangkn pnyakit.

Xgitu ustd

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved