ni je kete aku
bila gua menonton amoi amoi yang mendrive kereta yang agak antik dan boleh dikatakan tak grand sangat la kereta tu..gua jadi memikirkan bilaman jarang sangat gua jumpa awek awek melayu yang drive kereta buruk..macam kereta gua la gamaknya..kereta proton saga lama..gua pikir kenapa gua tak pernah jumpa awek melayu yang drive kereta yang agak usang eh???

adakah kerana awek awek melayu agak demand sangat..sampaikan rasa malu sangat nak drive kereta usang usang..sebab setakat gua menjalanai kehidupan secara aman didunia ini..memang tak pernah lagi gua terserempak dengan awek melayu yang bawak kereta usang..tapi kalau amoi yang bawak keerta usang..memang berlambak gua jumpa..kekadang kereta tu..bonet pon ikat dengan tali..pintu pon tunggu timing je nak terhumban ke tepi..tapi amoi dalam tu tetap steady tanpa menghiraukan orang kat tepi..



bukan sekadar omongan kosong

10 comments:

KuNanGKuNanG said...

a'ah la kan, br prasan tp sy pun kete ala2 usang gak.haha

Hafizin Jamil said...

ado ore demand tok sey naik keto buruk mu ko ji??haha

Mooniqueen said...

Cantik je kete? MQ sendiri pun takde kereta tau... Ni kan nak kereta usang or vintage ni... Untung ada jugak kereta...

i'm ezza haniza said...

eh sy drive kete cmni la! tapi kaler putih..saga aerobik (cmni ke eja) . haahhaha...^_^V

aziekz said...

amoi tu brani bwak kte usang.,,dia tak takut rosak kot,,yg lain mkin x berani ambik rsiko,,,mkin jgk xder klas laaaa naik kete usang tp klu usang merc ke..volvo ke,,ala mini cooper ke,,msti rmai tak kisah kan..ada gaya....:}

Cik Pulau said...

aku xmampu nk bli keto lg jiji weii..
buruk ko baru ko.. asal buleh gerok jahh.. dpd aku lasum xdop nehh.. huuu!

s.a.y.d.a.t.u.L said...

^_^
haha, ye..betul!
tapi rasenya lah kan bukan amoi je...
selalunya ikut2 trend..cth, sekarang ni org laki yg bujang2 ramai yg tgh kumpul duit nk beli scrambler..^^ kan?

Iffah Afeefah said...

mungkin dorg takut mati enjin tetibe

aku penah gne kete lame

then minyak takde sbb bende tahap minyak tu da rsak

msih trauma ngn keadaan itu

mjur je ramai.
memalukan sbb kene tolak kete
bukn sbb kondisi luaran kete tu

so aku prefer y bese2 je. y slmt dgnakan je

Aziman said...

keta ni la yg bwk aku p melenskep merata QLATE...trima kasih DBY =)

MyMy said...

untung laaa ada kereta hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved