berfikir tentang PAD

hapokono kaum jantan nak memikirkan pasal pad..melainkan jika sekiranya ada kaum hawa yang tumpang kirim.tu pon serba salah jugak nak membelinya..kekadang buat buat lupa itu lebih afdhol..

antara new ipad dan jugak galaxy tab 7.7..yang mana agak agaknya korang nak suruh aku pilih?????

kalau new ipad..sememangnya retina display..power gilossss kot..sampaikan bebulu idong pon boleh di zoomkan lagi..tambah tambah pulak..screen resolution die mengalahkan television yang HD punya tu..dengan kepantasannya lagi..dengan kameranya yang agak power..pas tu recording dia pulak..takder la main taraf 3gp berg..record video dio HD kot..kalau untuk vlogger memang terbaik la..nak main internet pon laju kemain..tapi..antara yang tak bestnye new ipad..die memang cepat panas..which is bateri dia pon akan semakin cepat habis..dan makin lama dan makin lama..battery dia akan jadi KONG..ipad pulak mempunyai saiz yang agak besar dan agak berat jika nak dibandingkan dengan galaxy 7.7..satu lagi..sememangnye menatang ipad ke..iphone ke..software dia..memang limited..melainkan aku ni ada kad kredit untuk membeli belah..tapi aku ni jenis yang tak suka berkad kredit hokehh..

galaxy 7.7 pulak..screen dia kalau nak dibandingkan dengan new ipad tu..boleh la..sebab screen galaxy 7.7 ni dia dah dilengkapi dengan super amoled..kalau nak dibanding dengan ipad 2..memang kalah la ipad 2..dengan scree resolution dia yang agak power jugak..tapi tak sepower new ipad..pas tu..saiz dia agak kecik..aku pegang sebelah kaki je pon dah ok..pas tu..kepantasan di agak mengujakan..dan yang paling penting..dia takder la kepanasan macam new ipad kalau main lelama..maknanya..bateri dia lagi boleh tahan lama dari ipad..tapi yang aku lemahnya galaxy ni..kamera dia.hadoi kemain cikai..tapi aku tak kesah sangat coz aku memang dah ada kamera..dan boleh ditransferkan dengan segera kedalamnya..


so agak agak korang la kan..yang mana satu yang patot aku tapau dengan segera????





bukan sekadar omongan kosong

9 comments:

iZ said...

Ak baru je beli ipad.. Tapi bukanla new ipad tuh...
Ipad 2 pon cukup sudaa...
Pasal app tu, tapayah riso..
Bukak je dri kotak, jailbreak terus...
Semua app free je download... Kui3

Hansyirah Takezur said...

ipad cepat rosak. serius. bape kali anta repair tapi xok2 jugak.

tapi xtaw la new ipad tu. kalo amik gamba lawa samsung tab jauh. ipad blurr.

Miss Yaty said...

macam ko dah bagi jawapan je tuk pilihan ko tu jiji oii~

Aziman said...

beli ipad la dah duk asyik sebut ipad jah bila jupo,xrajin plok sebut galaxy tab...
ipad yg paling racun adalah kaler dia, sgt penting utk photog mcm kita. ttg software tuh, kna tggu jailbreak la bru bleh software free dan lg satu, ipad dia xkan lack (hang). walaupon galaxy tab tu laju/pantas/cpt dan sbgainya, akan tiba masanya dia akan hang tp tidak ipad,hehe
mu beli jah la hok mano2, aku tumpang guna =D

Mya said...

galaxy! lbh praktikal!

azwa amani said...

new ipad :)

kiera'sakura said...

aku rasa ko sendiri dah dapat jawapan dari entry ko nie.. tgk la mana yg kemain pnjg and cenonet ko review benefit dia

Pka Rahim said...

galaxy tab. sbb kita pon pakai. hee ;))

Lara Hati Si Rayna said...

of coz galaxy tab 7.7!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved