plan secara teratur

tersangkut episod kisah aku dan si pelangi di sebabkan giler kentang bizinye aku hujung minggu ni menggadaiakan masa terluang aku bersama bebudak sekolah di kem kepimpinan yang aku senirik menggatal nak anjurkan...aku sendiri pon tak pernah nak join mana mana kem kepimpinan tetiba aku pulak yang menggatal nak buat kat bebudak sekolah..tapi takpe atleast aku jadikan bebudak ni mangsa untuk jadi subjek aku nak shoot sunrise or sunset..

dok tengah pikir pikir..aku dok hitung kira..ada lebih kurang 88 hari je lagi oit nak kawen..tetiba rasa seram..bulu roma berdiri tegak..bulu ketiak mula basah..mau tak seram..kahwin bukan benda kecik..segala tanggungjawab ayahnya..dari hujung rambut..sampai hujung kuku kaki dah jadi milik aku..dah jadi tanggungjawab aku..dah jadi amanah bagi aku..tapi insyaALLAH..aku pon rasa macam dah bersedia sangat dah ni..muehehhe...

so macammana persiapan..aku dan pelangi..bajet bukannya ada berjuta..berpuluh ribu..so kitorang plan dari awal..rancang..apa yang patot didahulukan..cam contoh..barang hantaran..kitorang tak beli sekali gus..tapi beli sikit sikit..pas tu..bulan lepas..kitorang bajet beli kad..design and print senirik..untuk bulan ni..nak selesaikan baju kitorang..sebab baju kitorang..jahit senirik..tak ambik kat mana mana bridal..baru puas hati..baju kat bridal sume ketat tang dada..tang punggung..aku taknak pertontonkan si pelangi depan orang dengan keadaan macam tu..so kitorang buat baju senirik..nanti aku taruk gambar..

akhir bulan ni..insyaALLAH..kitorang akan selesaikan untuk hadiah hadiah yang nak bagi kat tetamu pulak..cenggini je la plannya..ALhamdulillah..setakat ni..berjalan lancar lagi gerak kerja kitorang..

untuk member member blogger dari luar kelantan yang nak datang..aku akan sediakan rumah untuk korang..tapi kena daftar kehadiran dengan aku dulu la..

 



bukan sekadar omongan kosong

9 comments:

nurdani said...

bagus jugak jahit sendiri je baju. jimat pun jimat

aDisH.sHidA said...

88 hari...kejap nak kira nie bpe hb..nak jugak berkampung di kltn tu..hehe..

bagus la plan awal bersama2..baju jahit sendiri design sendiri..lebih selesa kan

laskar pelangi said...

waaa..bagus jugak tu buat senirik baju tu..kat bridal mmg ketat ketat.sakit mata tengok pengantin. huhu-__-

jiji,semoga dipermudahkan segalanya. nanti nak kad bulih?hihi

wah wah!siapkan rumah lagi untuk blogger luar kelantan.baguih baguih.

Sunah Sakura said...

mudah2an aku dapat rezeki lebih, leh gi sana... :)

Rozuan Ismail said...

lama gila x dtg sini.hye abam..

nini said...

semoga dipermudahkan....=D

Nurhayati Mohd said...

Jgn lupa jemput akak :D

trisy said...

lorh. jiji pendek nak kawen da? lama nyaaa aku tak update nii...-.-

wath said...

fuyooo..dpt umah. nk datang! nk datang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved