Dia lah cik pelangi saya


taraaaaa...diz is Her..cik pelangi A.K.A...my wife in progress..pembakar jiwa raga..pemangkin semangat di kala down to da earth..kekadang dia jadi pembimbing aku..ye la..dah nama manusia..aku ni pon kekadang lost jugak..dia la jugak yang setia dok dengan aku..tak kira bila aku susah ke..aku senang ke..pendek kata..memang dia pendamping setia la..chewaahh...kombang le idong tuuu..

still got 26 days more..gila tak berdebar nak kawen..dua bulan lepas kemain lagi aku rasa jiwa raga kental tak berdebar..kononnya lah..bila dah tak sampai sebulan lagi..hambek ko nak..berdebor tak hengat..sampai kekadang terasa macam nak uk uk..tapi takpe..cik pelangi sentiasa memberikan sorakan dan kata kata semangat..mana tak berdebor..nikah kawen bukan perkara kecik..bukan sekadar perkara suwit suwit..ada perkara yang lebih besar dari segala benda tu..iaitu tanggungjawab...so bila dah nama tanggungjawab..maka otometik akan terpikulnya satu amanah di pundak bahu masing masing..dalam masa dok pikul amanah tu la..perlu ada toleransi..da kesefahaman..tolak ansur..baru ada suwit suwit gitu..

so hari ni..dapat date dengan cik pelangi yang mana nama sebenarnya NORIZZATI..dan aku panggil die tie..takde la nak panggil panggil sayang ke..bebi ke..yang tu tunggu lepas kawen..sempena dapat kuar date dengan dia hari ni sambil ditemani mama nye..dan aunty aunty nye..so aku shoot la beliau sekerap mana yang mungkin..keluar pon sebab nak pi beli barang hantaran yang masih lagi belom complete..dan nak beli barang barang lain..aku rasa dah hampir 95% la kot persiapan kawen yang dah siap..dan yang lain lain tunggu masa je la..jemput jemput la datang eh buat sahabat blogger..ehehee..reveal jugak akhirnya..






bukan sekadar omongan kosong

27 comments:

reenapple said...

Semoga berbahagia sehingga ke akhir nafas. Amin. =)

Yuyu Atiqa said...

yeayyyy!

akhirnyaaaa dapat jugak kenal..
harap2 dapat hadir di majlis bahagia ostad nanti ! :)

Rozuan Ismail said...

tahniah ji!! pandai pilih.hehe

Si Tracey said...

comellll :) huhuhu

cimöt said...

comelnya! memang betol2 pelangi.. nice sangat!

p/s: kawen ni berdebor ye ji? ekekeke

Tia Fatiah said...

Insya Allah nak hadirkan diri... hope ade undangan nye yep. hehe...

Hafizin Jamil said...

hahahaha..sedak soping terr.aha

aDisH.sHidA said...

oooh cik pelangi nama nya izzati...dapat pun tengok muka sebenar nya...tahniah jiji

Blogger said...

tahniah! :)

Qaseh dalia adelia said...

Akhirnyaaa !!! Haha bedebor smpai nak uk uk .. smpai kte turut brdebor skali haha

Alishya Zakuan said...

tajniah ostad jiji :)

akoo said...

commey.. =) mana alamat n peta? aku nak datang :p

Iffah Afeefah said...

ah aku nk dtg tapi

grrr

hope sume bjalan lancar beb

Sunah Sakura said...

aku nak datang tapi

grrrr

aku tak tau nak sambung ape

saje je

MR & MRS MAKMUM said...

selamat pengantin baru (uap siap2)

Cinta hazanis said...

tak sabar nok tengok ustaz nikoh. hakss

.::TAIKO ::. said...

congrates jiji yu, semoga segalanya berjalan lancar nt. hehewhew

Nada said...

Tahniah ustaz! Jemput ar saya haha

diana said...

tarikh kenduri sama dengan kenduri umah akak le.sepupu kawen..apa pun semoga kekal bahagia sampai ke syurga..

Fariehan Ibrahim said...

ehhh, bdk naim ke?? :D
tahniah2!


Fariehan Ibrahim said...

tau larrr..rajin kelih, pah tgk dale fesbuk! haha

jaga kak ti molep deh! :D

kiera'sakura said...

aku doakan mooga semuanya dipermudah amin. betol tue. bila dah kawen masing2 kena ada sefahama, bertolak ansur,

Tia Fatihah said...

wah, wah. seronok je bunyi eaaa. nanti dah jadi hubby, kena jadi hubby yang soleh hokey! :D

selamat pengantin baru. woot , woot..

Anonymous said...

Executing Practical Researching the market Intended Pertaining
to Starting A fresh Restaurant Organization

Here is my blog post - surgical

nurdani said...

dia sangat cantik. untung aku jadi orang pertama yang dapat tengok masa ko tempah hari tu.ihikihik

Mek Onie said...

omeinyo bini dio :D

laskar pelangi said...

comey cik pelangi jiji ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved