rase cam gatal tangan je nak menaep seswatu....

benda alah..

 Assalamualaikum buwat penjengah blog ni yang kiut miut sumenye..eheh..=]

korunk2 nmpak tak gambar yang aku letak kat atas tu..???uih sepanjang aku idop ni...x penah2 aku beli bnda ni pakai duet aku sendirik...biasernye aku gune yang kengkawan aku jer..tu pon lau muke da berabuk sgt..ehehe...
akan tetapi hari ini buwat pertama kalinye dalam idop aku... umi aku mngeluarkan arahan utk aku mmbelinye waloupon terpaksa...nmpak berabuk sgt ke ek muke aku skang ni...??

camni citer nye..petang td aku jd driver umi aku r kirenye pergi shoping2 r skit..tetibe aku lalu r kat sbuah farmasi ntah ape nth name die..umi aku pon suh aku stopped by kat situ...(haa tgk  broken inglish)...biaser lau umi aku nk beli barang2 tuk die,die suh aku tunggu jer lam kete tu..ni die siap paksa aku kuar kete then masuk farmasi tu skali ngn die..
aku punyer r gabra kot2 die nk tnjok kat aku calon menantu die ke ape ke..eheh..aleh2 die cakap...
"along cari pencuci muke yang macam fahrin dok iklan lam tv tu"
tgk betape bersinar wajah beliau..
tergelak aku bile umi mengeluarkan arahan sebegitu rupe...tp xpe...selaku anak lelaki yang soleh aku akur...aku pon tanye je la kakak farmasi tu..
"kakak2 mane satu ek pencuci muke fahrin ahmad...ala yang pelakon tu."akak tu dgn muke dok tahan nk gelak tunjuk r kat aku satu produk pncuci muke yg ber brbrand GARNIER MEN...seb bek aku x sebut name brand ni depan kakak tu..sbb mmg aku x tau..seingat2 aku name die ala2 name roti gardinia gitu...da abes byr td..aku pon wat2 la nk bukak topik perbualan ngn awek pnjaga kaunter tu...dgn harapan dapat no ic pon jadik r..ehehe...aku tanye die..
"wak..camne care yang btol ek nk cuci muke...sebab besenye saye maen tonyoh menonyoh je"
lau awek tu dengan wajah yang penuh dramatis xplain r kat aku satu persatu..ni aku wat list ek ape yg die gtau aku tentang care2 nk cuci muke korunk...

1+ picit sikit pencuci muke tu (sebesar sbiji kacang ) kat tangan anda...sapu kat tangan sampai ada buih...
2+pastu start urut kat muka kat bahagian dahi secara mebulat (anti clock wise taw...)
3+teruskan mengurut muke anda dibahagian pipi juga dalam keadaan membulat
4+juga dibahagian dagu anda
5+ok kite truskn mengurut ngan pencuci muke tu kat area t-zon lak, juga dalam keadaan membulat
6+ last skli lei la basuh muka tu ngan air bersih...thoroughly.....
7+ambik wudhuk dengan sempurna...=]

hurm...tu r sdikit sebanyak penerangan dari awek tu..ehehe.. melopong aku mndgrnye...
tp kan bg aku r...pencuci muker yang asli kan...ialah sentiaser dalam keadaan berwudhuk..insyALLAH diri kite pon trjage..pahala pon dapat kan...dan insyALLAH jgk nur dr wudhuk yg kite ambik tu akan memancar kat wajah kite..apepon...

ini bukan sekadar omongan kosong
































bukan sekadar omongan kosong

4 comments:

ceritera aimie said...

nice entry:)

sekuk tawa said...

to aimie..
sumpah x tipu ni r frst time org komen nice entry..muahaha...rase cam nk mnitis aer mate....makaseh2...

aliarosli said...

hhahhahahah,aku nak komen pasal entri kaw

tetibe tengok name kaw

''sekuk tawa''???

hahhhahhaha,apekah??

ok2, entri kaw memang best

ek?? kaw pakai bende alah tue ke??

Faaein Talip Roy said...

wah.. pakai pencuci muka cam fahrin ahmad.. patutlah dok perasan cam fahrin ahmad.. hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved