sharing is caring ke..caring is sharing ek..=]

salamullahi'alaykum..
camne perjalanan hidup korunk hr ni ek..
ok ke x ok. 
aku harapkan sumernye ok r..lau ader yg x ok tu
anggap tu sumer ujian dan dugaan dari yang maha esa..
sebab DIE x memberi ape yg kite mahu..
DIE memberi ape yg kite perlu
waaaa..tgk intro hari ni bagus kan..
bebudak ni dpakse berlakon ke ape ni
aku br je balik keje ni.
tgh2 dok drive kete tringat pasal citer malam semalam..
memang btol2 misteri..
xder nye aku tipu jer tu..
 ni citer sebenarnye

sebagaimane yg sedia maklum skunk ni kan musim ujan..
jd kelmarin punye la lebat ujan 
sehari suntuk tu x renti2..
MISS BB aku sampai naek ijau dbuatnye..
tp kekadang kite pelik gak kan..
ujan pon x kena.
panas pon x kena..
hurm
mcm mane tu..
pikir2kanlah dan selamat beramal..

citer hari ni..
sbenarnye pasal adik aku ni..
semalam lam pkol 12 r kot..
aku ngn die da nk tido r ni..sbb bilik kitorang sekali kan..
tp kilat dok tgh sabung-menyabug..
bunyi guruh berdentam-berdentum..
hape lagi nk cakap..
kire nk gtau korang memang kilat ngn guruh 
agak dasat r semalam.
smpai aku sndiri berdirik bulu rerome..
tetibe dok tgh2 aku nk lena tu..aku tgk adek aku cam takut2 gitu..
aku da mcm kena bius da mse tu sedar x sedar je..
pas tu adek aku ckp..
"along,da tido ke,aiman tkut ni"
ahaha..biaser yg aku dgr
"aiman x kesah"
tp malam semalam skrip da bertukar..

ini la budak yg takutkan kilat..


aku pon dgn penuh sifat mithali bgn r..
aku duduk sebelah adek aku..smbil pegang tgn die..
tangan satu lg dok maen msg.
kire cam caring2 gitu...
pas tu dok tgh2 jg adek aku tetibe aku trbayang puding caramel yg 
umi aku simpan tuk die..
meleleh aer liur aku.
nk makan.. tu hak adek aku..
last2..mase adek aku dok tgh sedar x sedar tu
kire die mase tu cm kena bius gitu 
antara alam yg nyate dan alam mimpi..
aku pon gtau r die dgn penuh sopan lg santun..
"aiman sebab along jg aiman dr pak kilat ngn mk guruh mlm ni,along makan ek skit puding yg aiman punye"
dalam caring2 aku tu ader mksud trsembunyi ghupenye...
tp aku mkn pon separuh jer la..
almaklum la mithali punye pasal
jd situasi aku ni cmne..

sharing is caring ke..
caring is sharing...

bak kate orang2 inggeris yg baru aku pk td..
if u care..u'll get ur share 
jd aku sndiri rase utk citer kali ni..
sharing is caring pon bukan
caring is sharing pon bukan..
tp
caring get sharing
 "dan ALLAH menurunkan hujan dari langit.
lalu ia menghidupkan dengan aer hujan itu akan bumi
sesudah matinye.
sesungguhnya pada yang demikian itu terdapat satu tanda bagi kaum
yang mendengar."
annahl 65

p/s: tuk follower br tu makaseh bebanyak..segale kritikan dan komen anda ttg blog ni amatlah dhargai..
(macam pekerja TNB gitu) 
 



bukan sekadar omongan kosong

6 comments:

miSs Hazzi said...

2-2 bleh tak?hoho

sekuk tawa said...

muehehe..2 2 pon bley jgk...

kembatolo™ said...

ngepa adik sedighi..
paroh!! haha

sekuk tawa said...

arap sudoh..halu x ngepa adek sedighi nok kepa sapo lg...tgh male buto..eheh

She* Aza said...

p amek makanan adik plak dia..
isk..isk

aliarosli said...

ek?? ade ek??

banyak gak aku baru taw

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved