tagged by sifu munim...

assalamualaikum...

huwahhh..ngantok amat ni...tp xleh nk layan sgt ngantok..
aku dgr2 org kate r..tido lepas asar ni leh jd gile 
kalo diamalkan..
yer ke..
pas ni g jogim smbil2 usah pe yg patut kat
Taman tengku anis..

ni aku br je balik keje..
ni nak citer..
tadi.
aku masok je dewan kuliah dgn semangat berkobar2 nk mengajo anak bangsa..
aleh2 bebudak tu dok tgh tido..
tp aku x kejutkan deorang pon..
aku duduk je atas kusi yg empok tu sampai deorang bangun sendirik.
(kat mane lagi nk cari pendidik macam aku ni)
btol2 pasan

ni sesaje je aku wat entry baru..
nk jwab yg sifu munim tag aku 2 hari lepas..
nnti kang majuk plak sang sifu..
sbb die meraikan kelahiran blog aku..
aku ucap trimas r bro..
aku sayang ko..

1. Perkara yang dilakukan dalam tempoh yang panjang hari ini
ntah r..aku x rase pnjang pon ini hari macam bese je la..
hari kerja..mklum la bhai..
wa da bekerjaya...
muahah
 
2. Warna kesukaan dan sebab 
siyes aku gtau ko munim..aku x tau aku minat kaler ape..
 

3. Semua alat kosmetik dan sejak bila
penyembur ketiak ngn pncuci muke tu dkire alat kosmetik k..
lau dkire mmg da lame da aku sembur ketiak aku..
pncuci muke br je mggu lepas..
 
4. Artis pujaan
bagi peha nak betis..
apekehal nk g puje artis..
 
5. Muzik yang diminati
muzik yg diminati...yg ni pon aku x tau jgk..aku layan je mane 
yg ader lam miss lappy aku
 
6. 5 jenis masakan yang pandai masak 
pergh soalan maut..
munim
ko x kenal lg ke aku ni..
kalo x aku sape lg yg nk masak bes2 tuk korang
mase dok ober c lu..
muahaha.. 
 
7. Masa lapang selalunya
salunye ek..tgk keadaan la..
tp salunye aku xder mase lapang..sbb
idup aku ader jadual tersndiri..
mcm ko la jgk munim..
 
8. 5 barang yang mesti ada dalam handbag
pehal ko benci ngn soalan ni..kecik ati org yg tag ko..
ni aku jawab.
aku mane de bwk hndbag pi mane2..
 
9. Tak boleh hidup tanpa
btol r yg ko jwb tu munim tu..mane leh idup tanpa nyawe..
tanpa roh..
tanpa oksigen.
tanpa aer..
dan bermacam2 lg tanpa..
 
10. Benda paling berharga
alquran poket aku..
yg ni penah adek aku ilangkan sekali..
aku nk marah kang tkut die trase ati..
so aku pendam je la.
tp memang ati aku runsing.
resah,gelisah
dan mcm2 lg.. 

11. Jenama kasut yang digunakan
aku pakai kasut getah yg orang wat mnoreh tu je..sonang den nak sauk..
 
12. Bila google kamu akan
hapekebenda soalan ni..
aku tau men google trnslate je..
leh tau bhase mexico..

13. Jenama minyak wangi dan sejak bila
tgk soalan..
biasernye org yg pakai minyak wangi ni..
da konfem org tu berbau..ehehe
 
14. Sebuah lagu tentang dirimu
lagu cter ahmad durrah..
 
15.Benda paling berharga pernah dihasilkan 
aku wat pistol ngn buluh..yg peluru die buwah tu..
xkan korunk x penah men kot.
pas tu aku g tembak kezen aku sampai bedarah idong..
 
16.Gambar kamu yang kamu rasa paling cantik 
  
nampak ketekunan jejake tersebut...
   17.Destinasi impianmu
kalo nk diikutkan impian mmg bnyk x terkate r..
tp ku sedar diriku sape...
(aku dok berangan2 lau dapat wat umrah thun depan)
 

18. Sebelum tido kamu akan
da kate nk tido kan..
mesti r kena kene pejamkan mate dulu..
 
19. Tempoh kamu bersiap  
tempoh paling cepat pecah rekod.
1 min stgh.
kaen pelikat+singlet yg naek kuning da kale die..
 
20. Permainan kesukaan 
mempermainkan sesape saje..
 
tamat..   
      






bukan sekadar omongan kosong

8 comments:

..:: 公主FaRRaH::.. said...

nice pic...
smart la...
:)

sekuk tawa said...

almklum la cik farra..selebriti kan...muahaha...

NuRuLiZzATi kHaLiD said...

cantik r background gambar tuh..seryes teruje..=)
gambar tuh mase kat ne??

btw, AQuran da jumpe belom??

sekuk tawa said...

cik izzati..truje ke..bckground je ke yg cntik nye..ahaha..tu gmbar kat alexndria library...
alquran adek da jumpe da..tp da jd buruk yg amat..smapi x leh nk bukak..coz kena ujan..

sue said...

adeq awk 2 tw x sal blog awk niw??
klau dye bce sal Quran 2 msti dye sdeyh ..
hiehie ... ^^,

sekuk tawa said...

sue..nape lak die nk sdey2..guwe gak marahin sama dia..kerna perkara suda berlaku..moga2 die mengambil iktibar..ehehe..tp hati guwe pd mase itu amat tdk tnteram skali..

Nurul Afifah said...

simple mimple je..suke bace..

aliarosli said...

dapat pergi umrah tak??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved