agak agak korang le ranking malaysia naik ker tak..

tak abes abes lagi citer pasal bola..
sampaikan ader beriter gempar yang team malaysia gune bomoh siam..
hapekejadahnye nak maen bomoh..
tapi kebanyakan blogger hari ni..tak der la citer pasal team malaysia sangat pon..
aku tengok ramai dok citer pasal KF tu je..
beruntung betol jadi mamat tu ek.
tapi dok usha2 entry2 blogger laen mamat ni da ader makwe..
aper ceriter..da tak dapat mamat tu..meh la ngorat aku ni...
 secika cikai aku pon ok gak..
*ni kalo umi aku terbace ni siap aku kena lipat*
malaysia buwat pertame kalinye kalo tak silap aku le menang piala motor suzuki ni kan..
dulu name piala ni kalo tak salah aku piala tiger..
entah pehal pulak si suzuki ambik aleh name tiger tu..

yang aku nak kongsi kat sini..kedudukan team malaysia dalam ranking FIFA..
yer la da menang game semalam aku agak2 le..
mungkin kedudukan malaysia akan semakin meningkat kot..
sekarang ni malaysia menduduki tangga ke 144 dunia..
bersamaan tangga ke 24 bagi negare2 asia...
tapi kiter maseh boleh berbangge sebab team kiter menggunekan sepenuhnye kekuatan anak bangsa kite..
takder nak import pemaen2 luar waloupon ramai jer makhlok asing yang menetap kat negare kite..
betol tak..tak macam negare2 asia yang laen..macam filipino tu..8 orang pemain die bukan le dari anak bangse deorang sendirik..indon pon same gak..

antare kejayaan paling gaban bagi team bola  malaysia... kite pernah menduduki ranking ke 73 dunia pade tahon 1993..dunia tu weyyy..pencapaian terbaek dari negare2 asean yang laen..bangga2..

pencapaian terburuk pulak pada april tahon 2008 kiter menduduki tangge ke 170 dunia..Menyamai pasukan-pasukan yang Malaysia pernah bantai suatu ketika dahulu.
jadi aku yang sentiaser berfikiran positif ni...serase rase aku le..tahon depan memang ranking team bola malaysia akan naek kalo tak satu anak tangga aku bajet sepoloh anak tangga..
sebab kedudukan terbaru bakal dikira semula pada 12 Januari 2011 ini.
nantikan kemunculannye...

p/s::pehal aku rase cam formal bebeno entry aku kali ni.. 
nway nampak aku cam berfakta tak..
ini fakta wokeh bukan auta.ehehe



bukan sekadar omongan kosong

9 comments:

husniah zaimah said...

singgah n folo u

puteri ain said...

boleh !
yang penting usaha dan semangat !malaysia boleh ! :)

kembatolo™ said...

no 1 bilo la.. haha

E.d.Y said...

rasanya ranking kita akan naik, kita masuk quater masa sukan asia, menang piala AFF...harap2 bola makin meningkat lepas ni

mia said...

en JIJI YU, sy da edit da tutorial tu..mcm ni lagi jelas kot..hhehhee

Faaein Himura said...

singgah sini..

smoga pasni malaysia dpt gak masuk world cup tu..

kechixx said...

:)

mie said...

bagus, ada peningkatan...
kebanyakan citer ttg kf dari game tu..
janji semangat tu ada..
ehheee

JIJI YU said...

husni zaimah::tenkiyu tu yu ..
puteri ain::mueheh semnagt tol puteri kite...
kembatolo::toksoh doh oyak gitu la..beraso ati rajogopal..
bro edy..nanti kiter usha balik ranking awal tahun depan..
cikgu mia::mueueheh..terime kaseh bebnyak ckgu..
faein::makaseh singgah..kalo meisa dapat masok WC..memang aku trus beli jc ori..
mie:yer semangat tu penting..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved