tips yang memang hot untuk hari jumaat..

Assalamualaikum...
hai hai re hai re hai hai hai re hai..selamat pagi uols...selamat pagi malaysia..
selamat pagi kepade mane2 negare yang dah masok waktu pagi..
perasan berpagi pagian kan aku ni.
padahal tulis entry ni pon da nak masok tengah hari dah..almaklom le..macam biaser le..sebelom aku tulis entry baghu..kalo berudbend aku takder wat hal..make aku aku dok melepak kat blog korang lu dalam sejam due..
dah boring melepak baghu le aku mengetok papan kekunci aku untuk wat entry baghu...
 
dah2 taknak membebel panjang..ni aku nak kongsi sebijik due tips untuk kaum adam yang mane
rase nak pergi solat jumaat..
yang nak pergi je hokeh..yang taknak pergi kalo terserempak ngan aku
memang aku sembur terus atas muke korang..
oleh kerane mase sembahyang jumaat minggu lepas selipar jepon ADIBAS aku pon dikebas orang..
memang tak tau brand langsong yang si pencopek selipar tu..
agak2 le nak tapau pon..seliper jepon pon ko nak bungkus..dah le logo adidas tu aku ukir ngan pisau lipat jer..
buat korang yang belom kena lagi beringat ingat le sebelom alas kaki korang dikebas orang..
ni antare tips untuk mngelakkan si pencopek itu tak lalu nak ambik alas kaki korang..
 
-takyah dok pakai yang branded2 nak g semayang jumaat..bukan ader awek pon..pakai jer yang brand cikai2..DR KAKDIN ke..SELAMBELAND ke..
 
-da kalo terpakse jugak pakai yang branded..contohnye korang dok tengah deting ngan awek tetibe masok waktu solat jumaat..ha korang suh awek korang pegang sebelah yang sebelah lagi korang parking le kat mane2 tangge masjid tu.
 
-buat alas kaki korang sebagai eksesori tubuh badan ..contoh kepale tali pinggang..takpon yang boleh dikalongkan kat tengkok ala2 hip hop gitu..takpon jadikan anting anting..memang naye le kalo ader seliper  yang terpijak chewing gum..
 
-buat kotak untuk simpan selipar tu ala2 kotak derma gitu..selaen seliper korang pon selamat korang mungkin dapat kutipan derma amal...
 
-gune seliper yang berbeza...seliper kacukkan..kalo manusie yang lahir daripade kacukan biasernye lawa2 kiut..
so ape salahnye korang try wat kat selipar korang..
 
-pakai saiz selipar yang berbeza sebelah 10 sebelah 13..dah sah2 memang takder orang pasan itu selipar korang..same ade si pencopet tu ke..takpon member yang bakal mengkhianati korang..
 
-cube modified selipar korang dengan tarok manik2 ke..butang sluar jeans ke..sampaikan korang rase2 si pencuri tu memang konferm ilang mood bile tengok selipar camtu..
 
-sediakan sekeping kertas kecik ala2 note gitu..pas tu tulis note yang berunsur ugutan..contohnye 
naek busung sape ambik selipar aku ni..ini selipar ketua polis selangor..tapi aku rase contoh ugutan yang baek macam ni la lbeyh kurang ek..
"ape kate maso engko curi selipar aku malaikat maut datang ambik ko punye nyawe"..
 
-untuk tips yang terakher..bawak le mangga ke aper ke pas tu kunci selipar korang tu sekali ngan motor takpon berkaki ayam jer la pergi masjid..takpon bungkus jer kaki korang ngan plastik..

sekian dahulu untuk tips2 kali ni..selamat beramal..
p/s::hari ni aku kena pakai kasut boot nak pergi masjid..sebab nak mngharungi rintangan2 yang berliku...paham2 le ek..



bukan sekadar omongan kosong

10 comments:

Hanis MY said...

apakah rintangan yg berliku itu? hahaha lawak la tips kalau mangga cam dlm gambar tu pencuri tu amek dgn mangga2 skali. kasihan selipar adibas pun dia nak kebas tok pehey sungguh...

JIJI YU said...

hanis my::mueue rintangan banjir yang melande...aer longkang mencurah2..

TheChekJah said...

haha... lawak2... boleh praktik kot... boleh cadangkan kat ujang.. haha...

noreed said...

nnt simpan but dalam beg plastik, letak kat sebelah mase sembahyang ek.hehehhe

2+2=5 said...

hakhakhak!!! memng melampau aa over aa sampai lock selipar..hahahhaha lawak2 :P

2+2=5 said...

hakhakhak!!! memng melampau aa over aa sampai lock selipar..hahahhaha lawak2 :P

JIJI YU said...

chek jah::hehe camno nak anto kat ujang ni..
noreed::but tadi siap lock kat pagar masjid lagi..
2+2=5::ehehe takder la over sgt pon kalo nak bndingkan ngan orang wat eksesori badan..

hiro said...

kui2..kena gari doh loni

nurul husna said...

haha.. mmg tips2 yg bernas.huhu.. :)

unfear_alone said...

lau mangge selipe tu mmg pkare wajib yg aku buat ble g smyg jumaat.. hahaha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved