caring tak aku..

ellow bhai..malam ni free tak..??
jom kuar lepak2..
minum aer ke..makan ke..
wat la ape yang patut..
tapi nko la yang bayor ek..
maklum la kitorang kan student lagi...
 
erk..aku yg kena blanje..
padahal nko yang ajak aku kuar...
takpela..
sekali sekale ape nak berkire kan..
aku kan pemurah hati..
salu je prasan kan..
sile bagi penampo sebijik due...
*ni dialog tadi antare aku ngan kawan aku tadi..
 kawan mase skolah rendah dulu..*

lepas je die borak ngn mamat tu..
pikiran aku menerawang
jaoh ke awang awangan..
*yer ke eja die camni*
teringat balik memori daun pisang mase dok bangku sekola rendah..
time tu hingus pon lap ngan baju sekola..
minum aer sirap je salu jer tumpah kena baju..
asal je bunyi loceng habes kelas terus melompat keriangan..
tetibe..aku teringat satu criter..
 
satu hari tu aku ade maen ngn kengkawan aku satu mainan..
aku tak tau la korunk pernah maen ke tak ngn kawan2 korunk..
maen lawan getah pemadam tu..
ader budak ni name wan..
die nak lawan ngan aku..
pemadam aku beso wo..
aku ingat bile die tengok pamadam aku..
die mule jadi malu2 kucing then surrender la..
ghupe ghupenye  die punye pemadam lagi bapak besar..
patut muke nampak gah semacam je..
aku pon lawan jer la..last2 die gak yang kalah..
tapi citer tak abes kat situ..die ambik getah pemadam aku..
die patahkan pemadam aku jadi due..
ape lagi..aku pon tader cakap banyak..
bagi sebijik penumbuk atas batang idong die..
ape lagi..meleleh aer mate si wan tu..
bukan aer mate je meleleh..
ngn darah2 sekali meleleh kluar dari idung die..
aku da jadi kaget..
bedebor..
yang bebudak laen pon..
dengan pantas pergi wat report kat cikgu pasal benda ni..
hampeh tol..
memang tak der langsung lam pikiran korunk nak tolong kaver line..


dok tengah2 gabra..
aku pon terambik gunting lam laci meja cikgu..
pas tu aku siap tergunting baju budak wan tadi..
pas tu letak cebisan baju tu kat idong die..
tambah kuat la si wan tu menanges..
mane tak 
nye..
aku tergunting baju sekola die..
lepas seketika..cikgu pon sampai la..
last2 aku pon kena hukuman sebatan ngn cikgu tadi tu..
tapi sempat gak aku tanye si wan tu..
wan2...
caring tak aku???


p/s..kenangan dan pengalaman tak dapat dibeli dengan wang..
jadi tarik balik la permintaan korunk suh aku belanje malam ni..
*gurau  jer*



bukan sekadar omongan kosong

10 comments:

areteacar said...

hahahaha...abg2.. ganas btol..

sekuk tawa said...

normal r tu..lam ganas2 pon caring ape..

mia said...

hahahhaa...caringg...seyesly caring..hahaaa...

Farah said...

Fuhhh , ganas bebenor .

kembatolo™ said...

gilo mg jie.. haha

sekuk tawa said...

mia..caring kan..nak cari kat mane lg kwn yg caring cenggini..
farra..biaser la zaman keanak anakan..
kemba..mu baru tau ko aku gitu..eehehe

Ummu~Ishak said...

caring ler sgt

ubi said...

haha,,aku tahu doh ji kalu mum tuh..meme caring mena la...ahhaha

sekuk tawa said...

mu jah pehey aku mil..ahah

Hansyitake~ said...

gaduh2 ni perkara biasa zaman skola dulu.. n it will be the sweetest moments eva...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved