cinta...

cube buke mate korang luas2...
tengok hapebenda yang aku letak kat blog aku..
kat sebelah tu..
fesbuk punyer shoutbox..
memang menjadi le..terima kaseh kepade sifu 
blog die memang da power sangat da..
ngan layout yang memang ngam2 ngan tuan die..
A+++ le..
aku ni jer yang dok tengah merangkak lagi..
yang mane nak belajo wat shoutbox cenggitu ha sile2 lah ke blog beliau...
alang nak pergi ke blog beliau tu..
bawak2 le pisang ke sebakol..
pulut kuning ke hape ke..biase la pengeras kena ader kan..

ni ha aku nak citer sikit ngan korang..
hader kan antarea kekiter kiter an sume ni pernah terjebak ngan cinte monyet..
takpon cinte orang utan..tak pon yang satu cinte yang sespesies bergayot ngan deorang..
tak kire le orang-orang ke..orang jadian ke..
tapi pehal le orang dok panggil cinte monyet..
takde ke name yang senonoh sikit..
cinta pari-pari ke..
bio le name ape pon asal senonoh nonoh le sikit..

seingat ingat aku le..kalo mase mule mule nak kenal2 ngan awek atau jejake idaman..
pergh sanggup ni koyakkan buku latihan sejarah ke..BM ke..
takpon sanggop gi kedai buku ke beli kertas yang ader bau2 bedak cik kiah gitu..
pas tu kalo yang parent bagi duit lebih sikit..siap beli sekali ngan pen kaler2 lagi..takpon yang dakwat die bling2 gitu..
tu baru nak karang surat nak mengayat jer tu..
yer la kan first impression mesti nak yang high score punyer..
muhehe..macam bese je aku ni pon..

dah tu awek@jejake tu pon da macam tertarik nga korang korang..
make berlakulah peristiwa cintan monyet..
cinte bebudak..
mase tu sumer nye indah..cikgu dok tengah meraung raung ngajo korang kat depan yang korang bley pulak dok maen sengeyh2 tersenyum senyum kat belakang..
siap maen baling2 note lagi..
tulis note kecik2 pas tu gumpal2 kan then baling kat pasangan korang..
macam2 dok tulis kat dalam note tu..antarenye..
"awak berus gigi ker tak pagi ni..ader biji lada kat gigi awak"
"eyy awak ni tak senonoh betol le..pesal bulu idong sampai terkeluar"
dan bermacam macam lagi nota2 yang tak sepatutnye terkeluar..
maklum la tengah hot bercinte ni..
bau kentut pon kalo boleh nak simpan lam botol...

da lame dok bercintan..mule la dok ngusha orang laen pulak..maklum le cinta monyet ni kejap je..
monyet pon kalo dok melepak kat atas pokok mane2 pon..bukannye lame..
habes 'iddah die berpindah dok lepak pokok laen plak..
macam le kite mase dok bercinte monyet tu..
da jadi cam tu mule le korang jadi serabut serabai..
pas tu terjadi la plak sesi balas membalas surat menyurat..
yang konferm letih nye member2 korang..sebab jadi posmen korang..upah pelak punyer la cikai..keropok jer 50sen..
tu pon keropok yang memang tak lut dimamah oleh insan insan yang tidak mempunyai ketabahan yang tinggi le..
ni ha aku bagi korang tengok contoh surat lepas dapat tau pasangan korang ader skandal ngan orang laen...
bukan aku punyer ek..



bukan sekadar omongan kosong

8 comments:

cik.shabah said...

har3 !mcm2 saje ;p

HZQH said...

nak jugakk ==" hehehe

sekuk tawa said...

cik::ade pengalaman ker..
HZQH::nak ape ni..

cik ieyra said...

adoyaiii.

minum kopi blako :P

Engku nor Hamidah Ear said...

hihi... malu2 lah kalo ingt balik..
hahaha... so cute

hiro said...

haha..pakat kopi sep kito.

sekuk tawa said...

ieyra::minum kopi tu maghi aloh kokni la secawe..
engku::muahahah tak syak lagi..memang ader pengalaman..
hiro:::kopi jange tok kopi.

aliarosli said...

hhahahahhaha,lawaklah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved