saya blogger kelantan darul naim...

 
Amaran: Ini entri aku copy dari kembatolo Lepas copy, aku paste dekat sini. (sudah mintak izin, tapi dye bagi ke tak aku tak tahu) biaser aku tak mintak2 pon ngan mamat kemba ni..

ASSALAMUALAIKUM.
jawab salam tu dulu...

Jom kita join KATEGORI SAHABAT BLOGGER MENGIKUT NEGERI.
Aku rasa entry ni berjuntai-juntai.

Klik sini untuk sertai.
 
NAMA:
name yang umi nga abi aku bagi..tapi tak bawak berbincang pon ngan aku.MOHAMAD AZIZI AZAHAZUHARI..
name glam biaser orang dok panggil manje manje..JIJI..kalo kawan rapat panggil hoit camtu je..tapi ader kawan aku sorang lagi name die azizi jugak..oleh kerane tak nak bagi member2 aku terkeliru..jadi deorang panggil aku JIJI YUE..yang sorang lagi JIJI ARTIS..

STATUS :
kalo buaye darat salunye die cakap singgle kan..bio awek da belori lori pon..

CARA HUBUNGI :
meh add aku kat FESBUKK la senang citer... 
takpon komen je kat mane entry lam blog ni..konferm aku layan... 
 
DAERAH/JAJAHAN :
yang ni aku konpius ..kekadang aku dok kat republik paser mas..kekadang aku dok pengkalan chepa..
kekadang aku dok kat panji..
 
TEMPAT TINGGAL :
ofkos kat villa kesayangan aku..kalo aku cuti aku balik umah kat paser mas..paser mas tu.kat meranti.pepandai le korang cari umah wakil rakyat kat situ pas tu tanye die kenal tak aku..  
 
APA YANG MENARIK DI TEMPAT SAYA :
ape yang menarek ek..
-gua memang takyah cakap memang banyak
-town yang kalo korang nak jelajah sume mall korang leh jalan kaki jer nak pegi sumer2 tu..
-banyak lubuk tempat mancing ikan
-rantau panjang..tempat beli jersey bola...
-selalu ader majlis ilmu agame setiap hari jumaat kat mid town tu..
-ader satu gunung ni memang betol2 tinggi..sikit jer lagi nak same ngan gunung kinabalu name die gunung tebu..tapi ramai sangat harimau atas tu..

Apa ape pun; AKU BANGGA JADI BUDAK KELANTAN. 
 
soalan:
 
1. Kenapa yu tak tulis blog dalam kelate? kate bangga?
aku malas jer nak tulis dalam loghat kelantan..kang tak korang jugak yang susah..orang kelantan sendirik pon dah tak paham kalo aku tulis dalam loghat kelantan..tak caye tengok status FB aku..
2. Boleh saya komen dalam bahasa kelantan?
loh la kalu pok demo beraso buleh gak..ambo beraso jeligho do'oh nah kalu kato pok demo buleh komen kok loghak kelatea..
 
3. Kenapa awak buat entri ini? Kering idea ye?
herk..ni soalan cepok cemas ni..tak kering pon..hari ni kan ujan..
 
4. Kenapa ramai orang tak suka pakwe Kelantan?
cube korang bagitau aku awek mane yang tak suke pakwe kelantan....aku nak try tekel die.
 
5. Betul ke kalau lelaki Kelantan bertemu dengan kawan lelaki, dorang akan tinggalkan makwe dia?
yang ni aku tak tao la plak..yer ke ek..

6. Kenapa kebanyakan orang Kelantan pandai?
same je..kalo dah malas tak kemane jer jugak kan..
 
7. Kenapa awak kacak sangat?
agak2 le nak menipu pon..
 
SukaNeka:

1. Nak tengok gambar kat Kelantan, pandai-pandai lah Google. Kui Kui Kui.
 
 



bukan sekadar omongan kosong

7 comments:

2+2=5 said...

mu blogger kelante ko...hohohoo dok samo le kito...hambo blogger selangor...keh keh keh :P

hiro said...

ehhe...ganah!

sekuk tawa said...

2+2=5::mueheh takper tak kire negeri mane kite tetap nlogger..
hiro::ganah wano doh tu plok gu..ehhe

kembatolo™ said...

hiro jadi nazir entri dio ore kopi. haha

Epal Hirata said...

kalau blogger tu ore klate tp menetap kat laur klate nk masuk kategori mane nih?konpius2...

✿ gadis biasa ✿ said...

kita blogger kelate jugok :)

Zul Fattah said...

jadi demo boh... hoho.. sek kito..kawe sek klate duk mache.. singgah hello r..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved