kena tag da plak

sape la ek yang reka maen tag2 kat blog ni..
dulu yang aku tau kat fesbuk jer yang maen tag2..
yer la kan..
sumernye makin maju da skunk ni..
dulu mase kecik2 mane de maen tag2 ni..
salu maen guli ke..
buah getah ke..
lat tali lat laili tam pelom ke..
won tu juzz ke
polis sentri want to jage ke..
nenek kebayan rabun ke..
baling selipar jepun ke..
skang ni maen tag2 plak..
nway...
tenkiyu la to budak kecik yang tag aku ni..
mueheh...
nak sangat tau pasal diri aku ek

ni rule die...
once you have been tagged, you are supposed to write a note with 25 random,things, facts or goal about you. at the end, choose 25 people to be tagged. you have to tagged the person who tagged you.if i tag you, its because i want to know more about you.
*yang ni kena citer about me tu aku trime la..
yang kena tag 25 oghang2 tu..aku takley terime yekk,,,
harap maaf..*

dalam bebanyak ayat inggeris kat atas yang aku rase aku minat sekali yang perkataan goal tu..
aku sebenornye tak paham sangat ape yang die ni nak..
aku cube la buwat sedaye termampu

  • aku suke maen bola..futsal..lari2..maen selambut..maen-maen
  • dulu aku penah menangis mase tengok citer otromen sebab otromen tu kalah nga raksakse..pas tu abang2 die turun ke bumi nak tolong die..
  •  
  • pernah kena tibai ngan angsa2 peliharaan atok sedare sampai aku hampir2 lemas dbuatnye..
  •  
  • dah banyak kali dah lemas sebab nak belajo berenang..yang terbaru mase PLKN..
  •  
  • aku tak suke selut..sebab aku salu jer jatuh atau pon nak terjatuh lau jalan kat selut..tak menyempat nak kaver malu lau terjatuh lam selut..
  •  
  • mase aku tadika dulu aku salu tangkap berudu sebab aku ingat tu ikan yang bley dimakan..pastu aku bawak balik mintak umi aku masak..da la aku tangkap gune kopiah kawan aku..
  •  
  • patong spider-man aku kena gigit ngan monyet jiran atok aku sampai tercabut kepale die..lalu aku hempok monyet tu ngan kayu.
  •  
  • aku memang angau ngan murtabak..tambah2 skunk ni ader murtabak raje..bapak besornye..
  •  
  • aku tak suke citer hindustan ngan citer jiwang..lau aku tengok aku rase cam ader belut dok maen lam perut aku..geli2 gitu..
  •  
  • mase skolah rendah aku salu kena rotan ngan cikgu
  •  
  • umi aku citer mase aku kecik-kecik..aku tak boleh masok bilik air yang basah..aku pon tak paham..
  •  
  • pernah tersangkut mate kali kat telinge mase dok pancing ikan kat sungai
  • aku nak bawak sesape jer yang jadi isteri aku pergi umrah ngn ziarah..
  • aku nak bukak restoran..tak pon kedai nak berniage..
haa suda2 aku rase cukup2 da tu..nanti kang banyak2 pecah plak rahsie2 aku yang laen..nak tau banyak2 msg jer kat fesbuk aku tu..




bukan sekadar omongan kosong

11 comments:

areteacar said...

maceh abg sebab wat gak. hgehe.. sorry memaksa ;p

sekuk tawa said...

muehehe...pakse apenye plak..i loike it u know

hans said...

hahahahaha
kena tibai dengan angsa ker?
sakit tu

P/S : Apa Yang Terangkat Bila Ada Kakak/Abang/Adik Angkat!

Rara Farah said...

ei...geli ngn berudu...dulu rara ingt berudu tu sama dgn budu@butir selasih...hahaha....

athiea said...

gua appreciate org tag gua..
kasi award...
tpi gua mmg haram jadah nk buat la.hahaha

epadzz zainal said...

em..meme sumbak jak kecik lg
mu nih..wakaka

sabree hussin said...

Macam mana blog kena tag ye?

Ain Zulaikha said...

kahkahkahak.. hehehe ... dulu saya rajin buat tag.. skrg ni rajin la jugak kot if tak de post yang nak di post.. hehehe

sekuk tawa said...

hans..mau nye x sakit..terbogel aku kena tibai ngn menatang tu..
raja farah..muehehe ngn brudu pon geli..bes ape..kiut lg tu..
athiea..aku pon mmg terharu lau org tag aku..tapi ambik mase la aku nak wat
epah..aku eklast doh tu jaawb tag tu..ahha..mu x kenal aku lagi ko pah..
sabreee...die akan inform kite lau kite kena tag..ader la tu soalan2 ngn rule die..jawab je...
ain..saye amata rajin wat tag...

Liana Ryan said...

Aku tak tau pulak berudu tu boleh dimakan? abih umi ko masak ke berudu tue, tak pun bagi ko sorang je makan? haha~

sekuk tawa said...

muahaha..mane de umi aku masakkan..umi aku ketok kapla aku lagi hade la..ahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved