kisah enstein kena kencing ngan mister bean..


assalamualaikum..
selamat bertengah hari sume...
ade yang dok masak lunch ke tu..
ke korang tapau dari kedai jer..
buwat yang pose tu..
tahniah dan selamat berjuan hingga ke waktu maghrib....
dok tengah bersiap2 nak kuar maen boling..
sempat lagi au terpikir nak wat entry baru..

ni citer antare mr. bean ngn cik enstein kiter...
citer ni lbeyh kurang r jgk ngn wakena beb tu..
tapi yang ni lagi slumeber dari entry semalam..

pade suatu petang yang aman damai...

Einstein mengajak Mr Bean bermain teka-teki. Disangkanya Mr Bean pasti jadi lauk dia jer..
maklum la korang pon mr.bean ni camne..
tapi die ade phd wo..


Einstein: Aku akan memberi satu pertanyaan, jika ko tau tahu jawapannya ko kena bayor  5 hengget jer dankalo aku plak yang tak dapat jawab aku akan bayor 500hengget...*bongkak tol*
 
Mr Bean mengangguk 18 kali menandakan dia setuju dengan cabaran Einstein.
Einstein mengajukan pertanyaan pertama:

Einstein : Berapa jarak dari bumi ke bulan?

Mr Bean : Mr. Bean tidak mengucapkan sepatah kata pun, wat muke blur je..pas tu die seluk poket mengeluarkan 5 hengget.

Sekarang, giliran Mr Bean…
Dia bertanya kepada Einstein:

Mr. bean : Apakah yang naik ke atas bukit dengan 4 kaki, dan akan turun di 2 kaki?

Einstain : Einstein siap google lagi nak cari jawapa tapi tak berjumpa dan mintak tolong geng2 seangakatan ngan die  tapi sume geng die blur jugak. Setelah satu jamdie terpaksa bagi  la jgk Mr Bean 500 hengget
 
Einstein sambil bengang bertanya:

Jadi apa yang naik ke atas bukit dengan 4 kaki dan turun dengan 2 kaki ??

Mr Bean dengan slumber dan blur nye menyeluk saku, dan memberikan Einstein 5 hengget..
habes citer..
 
p/s::teka teki tuk korang..
3 kepala, 6 mata, 8 kaki. Apakah bendanya tu?
jawab jangan tak jawab



bukan sekadar omongan kosong

5 comments:

Anisa Hang Tuah said...

lurus
hehe

areteacar said...

pandainya dia buat cite. haha..

rayyan wildan said...

ado video kat fesbuk psal bdop main teko gni..ciplak ko??muahaha

epadzz zainal said...

haha..
komen aku supo nga komen
rayyan wildan tuh..

kalu btol teka-teki tu
u nak bagi ape?haha

sekuk tawa said...

anisa...muehhe..memang due2 tak btol
ika...citer ciplak bley la..
rayyan..teko hok mano so ni..

pah jawab r dulu halu btol kito g maen boling

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved