maskulin yang feminin

buwat muqaddimah pepagi ni..aku rase maseh belom terlambat nak ucapkan tahniah
kepade team bola malaysia..aku memang betol2 nak puji le k rajagopal tu..
berani bebeno die gune taktik macam semalam..mempertarohkan pertahanan 
dan jugak si jejake hot idaman gadis satu melaya sekang ni..
aku usha sume blog pagi ni dok ader gambor die ni jek..
sampai kan minah2 indon pon dok tergilekan die ni jugak..
tak laen tak bukan si khairul fahmi A.K.A apek A.K.A chong..
engko memang penjage gol terbaek dari ladang le..
muke tu memang takley blah..rilek jer manjang..
tapi ni aku nak habaq kat korang sume..
semalam aku dapat 56 bijik mesej dari serate ceruk dunia..dok habaq yang aku ni sebijik macam 
si khairul fahmi ni..sampaikan aku sendiri pon naek heran..
da sampai 56 mesej dok cakap benda yang same..
da lbeyh 40 orang tu..nanti kang terjadi plak betol2
naye aku..aku tak minat menjage gol bukan penjage gol k..
tak senonoh betol...

ni ha pepagi ni nak cakap le sikit pasal maskulin..
kalo dok sebut maskulin da semestinye kite2 dok terbayangkan jejake yang body tough semacam..
jalan pon kembang dade penoh keyakinan..
memang cukup solid le..
korang pandai2 le nak agak jejake maskulin ni macam mane...
tapi kan..salah ker kalo si jejake maskulin ni ader dalam diri die sifat feminin
ataupon sifat kewanitaan..macam pndai mengasoh baby ker..
pandai masak ke..pandai potong bawang gune gergaji ke..
takpon laki2 yang jenis minat bunge2 ke..minat menatang2 kiut ke..
yer la senang cakap waloupon die maskulin..tapi 
dalam diri die ader gak sifat kewanitaan waloupon sikit..
mesti ader yang jenis yang kaki sembur nak perli jer laki camni kan..
ader yang kate mat bunge le..
mat boliwud la..
body tough pon dalam ati ader taman sekebun lalang le..
 macam2 lagi le..

ni ha pade pendapat aku le..jejake maskulin yang besifat feminin ni..
okay what..sekurang kurangnye deorang ni lagi tau menghargai kaum wanita..
dah tu kalo laki jenis camni..kalo idop berumahtangga memang beban bini tu akan berkurangan le gamaknye..
muahaha...defend kaum wanita nampak..nak bagi saham naek ke ape ni
betol ker tak ape yang aku cakap ni kaum wanita sekalian..
aku takder pengalaman lagi pon pasal rumahtangga ke hape ke..
entry ni sekadar pendapat aku jer..
ni pon aku terpikir lepas tengok balik citer
mat bunga...
Dengan mencintai seorang wanita,
sama dengan mencintai diri kita sendiri, karena asal wanita
berasal dari diri seorang lelaki. Sehingga, dengan mencintainya,
kita telah mencintai diri kita. Dalam kerangka cinta kepada
Allah SWT.




bukan sekadar omongan kosong

9 comments:

d_LA said...

wahhh sekut tawa..minum nge air milo@nescafe best tu..

ubi said...

haha,,bea, demo memey tuff doh..haha

Hanis MY said...

haha tok tehey baco about me tu, laye jelah, lawok ah, salam kenal...

TunTeja said...

datang singgah sini n folo :)

epadzz zainal said...

errmm...
mu post entry ni
nih bagi pihak mu ko jie?
mu seperti yg diperkatokan alik
atas tu ko jie?
hahahahah...

Rara Farah said...

tah knape aku geli tgok bodi 6 pack tuh..hahaha...

ha??muke kau cam KF??meh tgk sket....

sekuk tawa said...

d-la..muehhe nak minum jugak ke..meh la aku blanje..
ubi..oghe tok kecek doh boh..
hanis my..ahah orang datang bisernye bace entry abg hanis boley plak g bace about me..
tun teja..wa ni datang dari zaman kesulatanan melake la ni ek..memang terharu tun leh folo blog ni.
epadz..horm la pah..sokmo oghe panggil aku amt bungo..eheh
raja farah..mesti engko geli sebab tengok lubang pusat die laen macam kan..bukan aku cakap muke aku cam KF..masok petang ni da 78 msg dok cakap cam tu...siap cakap aku abang die lagi..

Mr.Specky said...

Macam Aaron Aziz dlam cite Nora Elena..hehe

rahman said...

huu... better kaum wanita dpt laki camni... boleh buat mcm2 terutama time isteri mengandung...

suka2!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved