menang jugak vietnam

aku dok layan jer bola malaysia lawan vietnam..
tapi memang tak semangat langsung aku nak layan ..
rase macam dok di awang awangan jer tengok bola tadi..
tetibe je bunyik gol...
pas tu aku bangon bagi sorakan semangat sikit..sambil sambil wat tarian 
pemain2 ragbi all black tu..
pas tu tengok jer kejap deorang maen aku rase macam kene bius ngan doktor plak..
kembali terapong di awang awangan..
pas tu dengar bunyi sorakan gol plak..
aku pon bangun plak nak bersorak2...
padahal aku tak tau pon mesia ker vietnam yg score..
bangun jer jugak nak bersorak...
pas tu aku tengok yg striker mesia tu pehal le plak orang da tiup wisel nak start game..
die bley plak dok bersiar2 kat tepi padang tu..
die ingat match antare skolah sekolah khas ke ape ni..
aku pon tak paham..
pas tu aku terus jer terlelap

tut tut trut tut tut..
bunyi macam walkie talkie power rangers tu..tandenye ader msg smpai kat nset burukku.
member anto msg...
weih jom kuar lepak2 pekena halia telor puyuh ke hape ke nak..
vietnam menang ni...
isy aku rase cam pelik je..aku dok rase rase aku tengok player mesia yang dok besorak lbeyh2 lam tibi tadi...
aku reply balik msg die..
ko tengok channel mane wey..
vietnam menang..

dok je kejap die pon reply balik
.. yer la viet nam menang...
menang....................
gung 
kekalahan...

jadi btol le aku tengok mesia menang..au ingat aku dah berade di alam ghaib dah..
isy2..
da tu tahniah le wat team kebangsaan yang tak berape buleh dbanggekan..
wat yang terbaek plak sabtu ni..



bukan sekadar omongan kosong

4 comments:

Anisa Hang Tuah said...

sayang malaysia

sekuk tawa said...

muahaha..sape tak sayang mesia..cubit lemak kat perut die

kembatolo™ said...

eh ehh.. siap cubit2 la you all.. hahaha

sekuk tawa said...

u jeles ke kemba..ahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved