sexual harassment

ketika tangan ini mule menari nari diatas papan kekunci
untuk menulis satu kisah di pagi tadi
ku terdengar bunyi aer mencurah curah tidak henti2
ku sangkakan panas hingga ke petang ini
ghupenye hujan ditengah hari..
akan tetapi setelah aku selidiki..
ghupenye bukan aer hujan yang turun membasahi bumi
yang sebenarnye tangki aer umah jiran sebelah yang pecah sejak semalam lagi..
ku rase amat bersimpati..
kerna mungkin jiran ku itu tidak dapat mandi
asyik2 kering jer aer dalam tangki..
da nak wat macam mane ni da masok yang ketige kali
pehal le jiran ku itu tak reti2 nak baiki2..
kerna aku selalu menyangka itu adalah bunyi hujan yang tidak henti2..
*bajet nak wat intro cam ala2 novel gitu*

ni ceritenye..yang tang intro tu aku mengarut jer lbeyh..
aku takder nye plak pandai nak wat bahase bunge2 gitu..
kalo ader cikgu2 bahase melayu ke..
yang bace blog ni..
tolong le perbetolkan mane yang salah..ehhe..
 
nak dijadikan citer..
hari ni aku jalan2 kat town dengan perkiraan nak shoping menyoping la sikit..
yer la..aku ni keje nye tenage pengajar..
nak kena pakai baju yang formal2 skit le.
yang aku ni plak..tak penah nak ade baju yang cenggitu..
jadi g shoping menyoping..
dok tengah berjalan jalan kat bandar tu..
pehal le aku berjalan2
da hari ni aku sesaje je nak naek bas..
mengimbau kenangan lame le keatekan..
sampai jer kat destinasi tu..
aku dengan penoh rase klasik nye..
trun je la bas tu.. da sampai tak kan  le aku nak wat muke cengkodok jer kat atas bas tu kan..
pas tu aku g la kat salah satu mall yang name di parkinson ke hape..
bio le tak penting pon name tu..
baghu je aku nak melangkah masok lam mall tu tetibe jer aku terdengor 
ader aweks menjerit..
aku ingat aku sorang jer dengor..pasan cam superhero la kononnye dapat dengor orang mntak tolong dari jaoh lagi..
tengok jer orang ramai da berpusu pusu g kat awek tu..
pas tu aku tengok ader sorang pakcik ni keno hempok ngan bebudak mude kat situ..
yang aku ni rase cam kesian gaban kat pakcik tu..
aku pon pergi je la jugak kat tempat kejadian..
tanye pe2 yang patut..

aku:: pehal bro pakcik tu kena hempok macam die ader wat benda salah besor je
 
bro helmet biru:: takder tadi pakcik tu dok usha awek tu..pas tu dok ikot2 awek tu..
 
aku:: tu jer ke.. takkan le kena hempok cam tu sekali..
*bajet prihatin le kirenye ni*
 
bro helmet biru:: lorh orang tak abes citer lagi die da nak potong line da..saba le..
 
aku:: *hambik ko sebijik.. tu la bajet prihatin..ko ye pon tunggu la bro tu habis citer lu* dialog lam ati jer ni
bes tu pe citer bro..
 
bro helmet biru:: pakcik tu selak kaen pelikat die bhai..tunjuk tutt2 die kat awek tu*sopan tol bro ni..die bagi kate ganti tuk benda tu*...tu yang kena hempok bagai nak rak tu....


aku punyer terkial kial tak tau nak wat pe da mase tu..
rase cam nak g join jugak jer  grup hempok mengempok tu..
tapi dok pikir balik ntah2 pakcik tu gile ke ape ke ...
tapi ni la first time benda ni jadi depan mate aku...
selame ni aku dok dengar citer dari mulut orang je..
ni kan yang orang dok cakap 
gangguan seksual..
sian aku tengok awek tu.. 
nampak baek jer.. pakai pon ok ape...
takder la ketat2 dan sendat2...
tapi die jugak yang kena..
hurmmm.... 



bukan sekadar omongan kosong

5 comments:

Anisa Hang Tuah said...

pernah je kena..sexual harrasment ni
kat skolah lak tu
siyes cm gam****

sekuk tawa said...

muehehe...anisa..siyes ko penah kena ek..aku mmg rase ksian le sape yang kene msti ader trauma skit2..

kembatolo™ said...

hero sbena duk sini jie.. hahahah

MerLe said...

ingt ms skolah dlu..ada 1 lorong tepi skolah..ckgu2 x bg lalu situ sorg2 @ bdua @ btiga je..klu bleh,klu nk lalu situ bw segerombolan terus..sbbnye? ada yg pnah jmpa speses cm pkcik tu..tp sye x pnah jmpa lg..x hrp pn nk jmpa..x mau~ x mau~

Syakir Rahman said...

ptut la aku dpt call dr persatuan hero2 sedunia rituh...tp aq x dpt tolg sbb ade meeting time tuh...miahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved