menatang-menatang pelik...

dok tengah jalan-jalan kat blog orang..
pas tu tengok kat forum-forum..
kot-kot ader benda yang menarek ke..
tetibe je terjumpe gambo2 menatang2 yang memang pelik..
tak penah2 aku jumpe menatang yang macam ni..
aku nak kongsi gambor menatang2 tu ngan korunk..
yer la kan
orang kate kongsi2 ni caring..yer tak...
 

cantik jer corak die da macam baju batik grup2 tan sri gitu...aku rase banyak kilang batik leh dapat idea baghu  lau dapat menatang ni sekor due ..nampak
berbatik semacam je..
 
 yang ni nampak cam ala2 penyu gitu..takpon kekure..ader ke antare korung2 yang penah bersua muke ngan beliau..

yang ni ader alal ular skit...tapi kepale die cam cik penyu gitu..
bengkak semacam je..kiut je mate die..sepet gitu..

yang ni aku rase ader antare korung yang penah jumpe kat zoo mane2 kan..
yang penah pergi zoo la..
aku tak penah pergi pon..
sape nak blanje aku ..

aha..yang ni siap gtau lagi yagn die tu comel bukan pelik..
ape aku nak kire..
like i care..
pehal aku tak penah jumpe pon ngan ko..jadi aku rase ko pon pelik..

yang ni korunk pndai2 le cari lau jumpe aku blanje korunk tak lbey singgit...

p/s::takder ke yang ley jawab teka teki sebelom ni..
3 kepala, 6 mata, 8 kaki. Apakah bendanya tu?




bukan sekadar omongan kosong

7 comments:

HZQH said...

hehe comel comel nya binatang tuu (yakss.haha)
p/s:nanti kalau teka teki tu dah terjawab, bgtaw eh.hehehee, malas nak pening otak pikiak :D

Anisa Hang Tuah said...

hhhehehe
kiut
tapi pelik

sekuk tawa said...

hzqh...yang comel tu comel le jgk...teka teki tu nnti la lau ade yang jawab aku bg hadia..
anisa::muahah yg kiut2 tu..ambik le wat penamn time nak tido..

zmah said...

Masuk contest aku nok masuk Tv...itu lah hok adikawe meneng...
Makluman kak n suami akan ride di Indonesi mulai esok,blog tetap update komen kekal diartikel akan cuba dibalas,komen diS.miX khuatir terlepas pandang,jgn jemu berkunjung tau.

Ummu~Ishak said...

zoo negara mahal oh
doploh hengget sorg

Liana Ryan said...
This comment has been removed by the author.
DuD said...

tp apakah nama menatang2 itu semua? kalo xde nama penuh pun nama gelaran ke nama gelamer pun orait gak..ni mcm konpius la saya dgn hidupan tersebut. Yg kuda tu plak mcm super impose. Wujud kah atau tidak kah?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved