ngeri..

Assalamualaikuim..
pepagi ni buka je dashboard blog..tengok banyak bebeno entry merayu undi tuk BPM...
ahahha..smoga korang2 yang termasok gak lam prosese pilihanraya ni berjaye..
aku tak masok..
pehal aku tak masok..
aku pon tak tau..
nanti2 la..sebab blog aku ni pon baru je burumur 3 minggu..
aku nak bio blog ni merangkak lam kesusahan dulu..
lau takdak reader baghu padan ngan muke engko..
ni entry pepagi ni sesaje je.
 
nak dijadikan citer pagi tadi aku kuar jalan jalan mencaribrekpes tuk pagi ni..
maklum la perot dah mngeluarkan macam2 muzik zapin da..
mase aku dok tengah melenggang lenggok nga moto kesayangan..
tetibe jer terdengor bunyi hon yang memang merdu gemrsik lagi panjang..
aku dok ingat kan.orang nak menyape aku ke ape..
bajet masyhor le ni..
ghupenye ader budak melintas jalan cam tu jer...
da macam ayam kampong da aku tengok budak tu mase kena hon..
nak undur salah nak terus pon salah..
sian gak aku tengok budak tu..
tapi aku terus je jalan..wat pe nak berenti..
takde pe2 pon yang jadi..
tapi bile lepas brekpes..
da perut pon da kenyang..otak pon mule kembali ligat..
bahaye tol la aku dok pikir pasal budak yg nak lintas jalan tadi.
yer la..budak tu pon aku konfom2 die pon makan nasi cam kite2 jugak.
takdernye die tu makan besi..
dah konferm die lagi lembut dan empuk kalo nak dbandingkan ngan kete tadi kan..
kalonye kete tu tak sempat menyempat nak brek..
aku rase sehabes ringan pon budak tu dapat..tercalor kulit..
takpon patah tang mane sikit2...
haisy..
camne agak2 nye adek2 kite...
anak2 kite *anak2 tu kawen pon blom lagi*dok maen kat tepi jalan lepas balik skolah ke ape ke kan...
yer la..memang le ader yang kate..dah benda nak jadi nak wat camne..
tapi kene beringat2 le sebelom kena..
aku bukan ape takot jadi cam gambar kat bawah ni je...
susah plak nak uruskan bile dah jadi cenggini..
*sengaje je letak gambor ni*
 
 


p/s::bagi yang kureng selesa tengok gambor ni..boleh tutup idong...



bukan sekadar omongan kosong

12 comments:

mia said...

ohh myy..cesssss...nk pitam tgk picture..adeehh...

Anisa Hang Tuah said...

gambar itu menakutkan

Ummu~Ishak said...

bang... comment wat pop-up window la.. lambat tunggu loading blog, isk isk

sekuk tawa said...

mia dan anis::itu adalah gambar pelaris..muahahah

Ummu~Ishak said...

semekon ostat.. meh join giveaway ni

http://anakabuya.blogspot.com/2010/12/giveaway-edy-terbang-jauh-jauh.html

Ummu~Ishak said...

gi kat dashboard >> settings >> comments >> comment from placement >> tick kat pop-up window

sekuk tawa said...

muahaha..tenkiyu ummu..jangan le paggil ustad lam blog ni..muahaha..malu i

Liana Ryan said...

kesian nye.. sob sob~~~

CGG said...

gambar pelaris?
huhu

kembatolo™ said...

mg patut jadi hero takdi jie..
hahaha

sekuk tawa said...

lyana ryan::ehehe..memang pon tu gambor budak y ang kena gilis nga lori..
cgg::bajet laku le blog ader gambro tu..
kemba::aku jadi hero deyh..tok mampu aku..nok bawok body pon eh..

Liza @ Adzriel AB said...

anak2 melintas kenalah ada yg dewasa tolong.. ngeri je kalau terlanggor

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved